Posted in:

Arnold Schwarzenegger Museum

© by Arnold Weisz

En av Østerrike og Graz største kjendiser, Arnold Schwarzenegger har selvfølgelig fått sitt eget museum. Her kan du bli bedre kjent med bodybuilderen, skuespilleren og guvernøren.

Arnold Schwarzenegger Museum befinner seg i det tidligere barndomshjemmet til Arnold Schwarzenegger hvor de også har bevart kjøkkenet og av en eller annen grunn toalettet i sin originale tilstand. Resten av rommene er viet kroppsbygger, hans filmkarriere og selvfølgelig årene som Guvernør av California.

Fra barndom til Guvernør

Museet er ikke stort, kun 200 m2, men det har fylt det til randen med gjenstander fra hans barndom, hans tid som bodybuilder, filmskuespiller og selvfølgelig tiden som Guvernør. De har til og med fått plass til garderobeskapet med innhold fra tiden hans som vernepliktig soldat i den østerrikske hæren. Virkelighetstro dukker viser Arnold Schwarzenegger i noen av hans filmroller og som kroppsbygger. Dessuten har en av «statistene» i Terminator filmene fått jobben som utstillingsobjekt i museet. Her får du sjansen til stå ansikt-til-ansikt med en fryktinngytende Skynet robot. Perfekt for noen kule selfies.

Lite men interessant

Arnold Schwarzenegger Museum er ikke stort og det tar rundt en time å se seg godt om i museet og høre på audio-guiden. Selv for de som ikke er av hans største fans, kan det være interessant å se hvordan man kan jobbe seg opp fra en ubetydelig tilværelse i en liten østerriksk landsby, til Hollywood superstjerne og til å styre California (amerikansk delstat med 38 millioner innbyggere og verdens åttende største økonomi).

Idylliske Thal

Det tidligere barndomshjemmet og museet ligger i en idyllisk dal vest for Graz i et lite tettsted som heter Thal. Arnold Schwarzenegger bodde i dette huset fra hans fødsel i 1947 til 1966, som ble bygget i 1806 og opprinnelig var huset til Greve Herberstein og Eggenberg sin skogvokter. Har du ikke fått nok av Arnold Schwarzenegger på museet, kan du vandre på „Arnold Schwarzenegger Wanderweg“ som byr på tre ruter på henholdsvis 3,5km, 9,5km oder 13,5km rundt Thal og Thalersee.

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.