Boktips

Vi ser nærmere på bøker om Østerrike og gir deg våre boktips. Her finner du bokanmeldelser på alt fra reise- og guidebøker til skjønnlitteratur.

Smarttelefoner, Wi-Fi og GPS har gjort det å planlegge og reise mye enklere, men en reiseguide i form av en papirbok, e-bok eller App er ikke helt avleggs ennå. En reiseguide er alltid en smart investering både før du drar ut og på selve turen.

Det kan være greit, særlig utenfor allfarvei, å gjøre seg mindre avhengig av tilgangen til internett eller batteri levetid. Ikke alle gode reisebøker  eller -guider kommer ut på norsk. vi tar derfor også med de vi synes er av god kvalitet selv om de er på engelsk. Guidebøker er derfor en viktig del av reisen når du skal ut og utforske nye destinasjoner. Vi jobber derfor med å finne ulike typer reiseguider og komme med gode boktips.

Wien – 100 unike opplevelser

Dette er den eneste reiseboken vi har funnet om Østerrike skrevet av nordmenn. Og for en herlig bok om Wien. Et vidt spekter av opplevelser akkompagnert av flotte bilder, som sier reis til Wien fra første til siste side.

Les vår bokanmeldelse

Austria – Lonely Planet

Trenger du en grundig reiseguide til Østerrike som viser vei til de mest kjente, og noen litt mindre kjente reisemål og severdigheter i alpelandet, så fungerer Lonely Planet sin guidebok bra.

Les vår bokanmeldelse

Topp 10 Wien

Har du aldri vært i Wien tidligere og vil bli kjent med de mest kjente severdighetene, er Gyldendals Topp 10 Wien en god reiseguide.

Les vår bokanmeldelse

Pocket Vienna – Lonely Planet

Lonely Planets reiseguider er brukervennlige og godt laget. I Pocket Wien-utgaven presenterer forfatterne kort men god informasjon, om de mest berømte stedene og severdighetene i Østerrikes hovedstad.

Les vår bokanmeldelse

Vienna Pocket  Guide – Insight Guides

Denne lommeguiden for Wien har med de mest populære severdighetene, som de første- eller andregangs reisende bør få med seg. Insights Guidene gjør det dessuten med velskrevne tekster og fine bilder.

Les vår bokanmeldelse
Annonse

Vienna – DK Eyewitness Travel Guide

Det ideelle reisefølget, full av råd om hva du kan se og gjøre, pluss detaljerte reiseruter og omfattende kart for å utforske denne imponerende byen. Utforsk det vakre Schoenbrunn-palasset og hagene, se de elegante hestene på den spanske rideskolen, eller beundre Gustav Klimts mesterverk på Belvedere. Boken har alt du trenger og er godt organisert i fargekodede kapitler. Oppdag det beste fra Wien med denne reiseguiden.

Inkludert i DK Eyewitness Reiseguide Vienna:

– Over 20 fargekart, pluss en t-baneguide for Wien, hjelper deg med å navigere med letthet.
– Enkel layout gjør det enkelt å finne den informasjonen du trenger.
– Omfattende turer og reiseruter i Wien designet for enhver interesse og budsjett.

Språk: Engelsk
Antall sider: 240
Utgitt: 2019-04-01
ISBN: 9780241360064
Forlag: DK Eyewitness Travel

Bestill boken hos Adlibris

Rick Steves Vienna, Salzburg & Tirol

Med denne guideboken kan du utforske elegante Wien – episenteret for opera, kaffekultur, jugendstil og valsemusikk. Utforsk Habsburg-palassene og nyt en Sacher-torte i en kafé hvor veggene er stinne av historie. Gå på en klassisk konsert, eller nipp til vin sammen med lokalbefolkningen på en tradisjonell Heuriger. Fortsett Østerrike-reisen din med å spasere rundt i barokkbyen Salzburg, fødestedet til Mozart og The Sound of Music. Og hvorfor ikke ta turen til de snødekte toppene og de grønne dalene i Tirol. Ricks ærlige, humoristiske råd guider deg til hoteller og restauranter. Han hjelper deg med å planlegge hvor du kan reise og hva du bør se, avhengig av lengden på turen. Du får anbefalinger om hva som er verdt å bruke tid og penger på.

Forfatter: Rick Steves
Språk: Engelsk
Utgitt: 01.05.2019 (6. utgave)
ISBN: 9781631214578
Forlag: Rick Steves
Antall sider: 600
Pris: 131,-

Kjøp boken hos Adlibris

Walking in Austria – e-bok

En omfattende guide som beskriver vandreruter i Østerrike. De 101 turene gjenspeiler mangfoldet i landet og dekker steder som: Ratikon, Silvretta, Stubai, Zillertal, Dachsteingebirge, Hohe Tauern og Karawanken. Gradert etter vanskeligheter og alt fra korte turer på noen kilometer til dagsturer og flerdagers hytte-til-hyttetur, fra det klassiske til det mindre kjente, finnes det turer som passer til alle ferdighetsnivåer og ambisjoner. En full beskrivelse av hver rute er ledsaget av tydelige skissekart. Denne boken har det meste av informasjonen du trenger for å få mest mulig ut av en aktiv ferie i Østerrike. Som blant annet informasjon om offentlig transport, overnatting, nødvendige utstyr og sikkerhetsspørsmål, fullstendige detaljer om over 100 fjellhytter og en tysk-engelsk ordliste.

Forfatter: Kev Reynolds
Språk: Engelsk
Utgitt: 19.11.2016
ISBN: 9781783623983
Forlag: Cicerone Press
Digitalt format: Epub (Leveres direkte via nedlasting)
Pris: 148,-

Bestill boken hos Adlibris
 • Kürbiscremesuppe - oppskrift fra østerrikespesialisten.no

  Posted in:

  Kürbiscremesuppe

  Gresskaret er en av de eldste kulturvekstene i verden. De første funnene sies å ha vært rundt 10.000 f.Kr. Det kommer opprinnelig fra det sørlige Mexico, og arkeologiske funn beviser at gresskarfrø, mais og bønner tjente som mat for de amerikanske urinnvånerne. Med oppdagelsen av Amerika kom gresskaret også til Europa på begynnelsen av 1500-tallet. […]

  Les hele artikkelen

 • Linzer Torte fra Østerrike

  Posted in:

  Linzer Torte

  Det eldste beviset for at «Mandl Dortten», dvs. mandelterter, ble satt på bordet i Linz, er en vertshusregning fra 1619. Dessuten har man funnet en oppskrift i en bok fra 1653 som tilhørte grevinne Anna Margarita Sagramosa fra Verona. Oppfinneren av kaken er fortsatt et mysterium, men konditoren Johann Konrad Vogel (1796-1883) har bidratt til […]

  Les hele artikkelen

 • Panert kylling med potetsalat - backhendelsalat, oppskrifter fra Østerrike Spesialisten

  Posted in:

  Panert kylling med potetsalat

  Ovsnbaking og panering har lenge vært en del av det tradisjonelle kjøkkenet i Wien. Allerede i Kokeboken «Nutzbaren Kochbuch» fra 1724 finner man oppskrifter med panering. Kylling sammen med annen tamfugl var forøvrig ikke bare råvarer som bønder og arbeidere hadde råd til, men også populært blant de rike. «Jeg unnet meg en halv kylling, […]

  Les hele artikkelen

 • Schärding, Oberösterreich, Østerrike

  Posted in:

  Schärding – fargerik barokkby ved elven Inn

  Byens største attraksjon er den såkalte «Silberzeile», eller sølvrekken på norsk, på Stadtplatz. Husene som omgir hovedtorget i Schärding er et fantastisk skue, selv på en novemberdag. Det livløse brune landskapet inspirerer vanligvis ikke til reising, og akkurat derfor er barokkbyen ved elven Inn det perfekte sted å besøke senhøstes. Barokkfasader i høstsol Selv om […]

  Les hele artikkelen