Boktips

Vi ser nærmere på bøker om Østerrike og gir deg våre boktips. Her finner du bokanmeldelser på alt fra reise- og guidebøker til skjønnlitteratur.

Smarttelefoner, WiFi og GPS har gjort det å planlegge og reise mye enklere, men en reiseguide i form av en papirbok, e-bok eller app er ikke helt avleggs ennå. En reiseguide er alltid en smart investering både før du drar ut og på selve turen.

Det kan være greit, særlig utenfor allfarvei, å gjøre seg mindre avhengig av tilgangen til internett eller batteri levetid. Ikke alle gode reisebøker  eller -guider kommer ut på norsk. vi tar derfor også med de vi synes er av god kvalitet selv om de er på engelsk. Guidebøker er derfor en viktig del av reisen når du skal ut og utforske nye destinasjoner. Vi jobber derfor med å finne ulike typer reiseguider og komme med gode boktips.

 


Vi samarbeider med Adlibris hvor du kan bestille via deres nettbutikk. Adlibris sine salgsbetingelser gjelder.

Wien – 100 unike opplevelser

Dette er den eneste reiseboken vi har funnet om Østerrike skrevet av nordmenn. Og for en herlig bok om Wien. Et vidt spekter av opplevelser akkompagnert av flotte bilder, som sier reis til Wien fra første til siste side.

Les vår bokanmeldelse

Austria – Lonely Planet

Trenger du en grundig reiseguide til Østerrike som viser vei til de mest kjente, og noen litt mindre kjente reisemål og severdigheter i alpelandet, så fungerer Lonely Planet sin guidebok bra.

Les vår bokanmeldelse

Topp 10 Wien

Har du aldri vært i Wien tidligere og vil bli kjent med de mest kjente severdighetene, er Gyldendals Topp 10 Wien en god reiseguide.

Les vår bokanmeldelse

Pocket Vienna – Lonely Planet

Lonely Planets reiseguider er brukervennlige og godt laget. I Pocket Wien-utgaven presenterer forfatterne kort men god informasjon, om de mest berømte stedene og severdighetene i Østerrikes hovedstad.

Les vår bokanmeldelse

Vienna Pocket  Guide – Insight Guides

Denne lommeguiden for Wien har med de mest populære severdighetene, som de første- eller andregangs reisende bør få med seg. Insights Guidene gjør det dessuten med velskrevne tekster og fine bilder.

Les vår bokanmeldelse

Vienna – DK Eyewitness Travel Guide

Det ideelle reisefølget, full av råd om hva du kan se og gjøre, pluss detaljerte reiseruter og omfattende kart for å utforske denne imponerende byen. Utforsk det vakre Schoenbrunn-palasset og hagene, se de elegante hestene på den spanske rideskolen, eller beundre Gustav Klimts mesterverk på Belvedere. Boken har alt du trenger og er godt organisert i fargekodede kapitler. Oppdag det beste fra Wien med denne reiseguiden.

Inkludert i DK Eyewitness Reiseguide Vienna:

– Over 20 fargekart, pluss en t-baneguide for Wien, hjelper deg med å navigere med letthet.
– Enkel layout gjør det enkelt å finne den informasjonen du trenger.
– Omfattende turer og reiseruter i Wien designet for enhver interesse og budsjett.

Språk: Engelsk
Antall sider: 240
Utgitt: 2019-04-01
ISBN: 9780241360064
Forlag: DK Eyewitness Travel

Bestill boken hos Adlibris

Rick Steves Vienna, Salzburg & Tirol

Med denne guideboken kan du utforske elegante Wien – episenteret for opera, kaffekultur, jugendstil og valsemusikk. Utforsk Habsburg-palassene og nyt en Sacher-torte i en kafé hvor veggene er stinne av historie. Gå på en klassisk konsert, eller nipp til vin sammen med lokalbefolkningen på en tradisjonell Heuriger. Fortsett Østerrike-reisen din med å spasere rundt i barokkbyen Salzburg, fødestedet til Mozart og The Sound of Music. Og hvorfor ikke ta turen til de snødekte toppene og de grønne dalene i Tirol. Ricks ærlige, humoristiske råd guider deg til hoteller og restauranter. Han hjelper deg med å planlegge hvor du kan reise og hva du bør se, avhengig av lengden på turen. Du får anbefalinger om hva som er verdt å bruke tid og penger på.

Forfatter: Rick Steves
Språk: Engelsk
Utgitt: 01.05.2019 (6. utgave)
ISBN: 9781631214578
Forlag: Rick Steves
Antall sider: 600

Kjøp boken hos Adlibris

Walking in Austria – e-bok

En omfattende guide som beskriver vandreruter i Østerrike. De 101 turene gjenspeiler mangfoldet i landet og dekker steder som: Ratikon, Silvretta, Stubai, Zillertal, Dachsteingebirge, Hohe Tauern og Karawanken. Gradert etter vanskeligheter og alt fra korte turer på noen kilometer til dagsturer og flerdagers hytte-til-hyttetur, fra det klassiske til det mindre kjente, finnes det turer som passer til alle ferdighetsnivåer og ambisjoner. En full beskrivelse av hver rute er ledsaget av tydelige skissekart. Denne boken har det meste av informasjonen du trenger for å få mest mulig ut av en aktiv ferie i Østerrike. Som blant annet informasjon om offentlig transport, overnatting, nødvendige utstyr og sikkerhetsspørsmål, fullstendige detaljer om over 100 fjellhytter og en tysk-engelsk ordliste.

Forfatter: Kev Reynolds
Språk: Engelsk
Utgitt: 19.11.2016
ISBN: 9781783623983
Forlag: Cicerone Press
Digitalt format: Epub (Leveres direkte via nedlasting)
Pris: 174,-

Bestill boken hos Adlibris

Fodor’s Vienna and the Best of Austria – e-bok

Fordor’s er som en mellomting mellom Lonely Planet og DK Eyewitness guidebøker, men har en litt annen stil. Disse bøkene passer for de aller fleste. Fodor’s er kjent for gode anbefalinger av særlig spisesteder, men også overnattingssteder. Denne utgaven tar for seg først og fremst Wien. Den inneholder mange kart og er bra detaljert. Du finner både de viktigste severdighetene, men også tips om du vil litt utenfor allfarvei. En bok som skal omfatte et helt land blir nødvendigvis overfladisk i noen regioner. Fodor’s har valgt å ta med litt info om følgende reisemål utenfor Wien: Wienerwald, Neusiedlersee, Donau, Salzburg, Øst-Alpene, Salzkammergut, Kärnten, Graz, Innsbruck, Tirol og Vorarlberg.

Språk: Engelsk
Utgitt: 01.05.2018
ISBN: 9781640970236 (e-bok)
Forlag: Foder’s Travel
Digitalt format: Epub (Leveres direkte via nedlasting)

Bestill boken hos Adlibris

Er også tilgjengelig som papirbok.

Innsbruck Mountain Adventures

Denne guideboken tar for seg 60 sommerruter i Innsbruck-området, som dekker noen av det beste av dagsturer, korte turer, hytte-til-hytteturer, alpin fjellklatring, sportsklatring, via ferratas, terrengsyklingruter, samt familieaktiviteter. Ideell for aktivitetsferie eller for den ivrige vandreren som er på jakt etter forslag til lokale høydepunkter. Boken inneholder forslag som passer til de fleste nivåer og ambisjoner, fra enkle spaserturer til adrenalinfylte fjelleventyr, bare egnet for de med passende utstyr og erfaring. Nesten alle aktivitetene er tilgjengelige med offentlig transport fra Innsbruck, og mange benytter seg av regionens fantastiske nettverk av fjellhytter.

Rutebeskrivelsene er illustrert med kart, profiler og foto. Dessuten finner du praktiske råd om transport, overnatting og utstyr. Inkludert er også korte sammendrag av lokale festivaler, aktiviteter for regnværsdager og annet friluftsliv i regionen. Nyttige kontakter – inkludert lister over lokale fjellhytter og restauranter – finner du også.

Forfatter: Sharon Wray
Språk: Engelsk
Utgitt: 01.12.2018
ISBN: 9781852849580
Forlag: Cicerone Press
Sider: 256

Bestill boken hos Adlibris

Austria – Culture Smart!

Østerrike har produsert noen av verdens fineste komponister, blendet oss med en keiserlig barokk arkitektur, og ledet an i banebrytende psykoanalyse. Landet har lært oss å valse, definert hva et ekte kaffehus er, og gitt oss noen av Europas mest populære vinterferiesteder. Alt dette fra en liten nasjon, omtrent på størrelse med South Carolina. Historisk sett var landet et transittland med mye handel langs Donau-elven, og omgangen med germanske, middelhavs- og østeuropeiske folk var med på å forme dagens østerrikere. De har gjort kulturarven og kulturen til sin fordel, utviklet nye høyteknologiske næringer, opprettet gode forhold til sine tidligere kommunistiske naboer så vel som deres EU-partnere. Landet har derfor hatt et lite økonomisk mirakel etter krigen. Boken «Kultur Smart! Østerrike» beskriver menneskene og kulturen godt, og tilbyr et godt innblikk i det østerrikske hverdagslivet og gir deg mulighetene til å oppdage mange av egenskapene til dette livsglade folket.

Forfatter: Sharon Wray
Språk: Engelsk
Utgitt: 01.01.2018
ISBN: 9781852849580
Forlag: Cicerone Press
Sider: 256

Bestill papirboken hos Adlibris
Bestill e-boken hos Adlibris

Donau

Denne boken er en av de virkelige store klassikerne fra det 20.århundres reiselitteratur. Claudio Magris følger Donaus løp fra elvens kilde i de bayerske høydedrag, gjennom det gamle keiserrikets Østerrike – Ungarn, inn over Balkan og ut i Svartehavet. Det er en langsom mediterende reise hvor fortelleren tar seg tid til å utforske stedenes hemmeligheter og historier. Donau er den store pulsåren i det sentraleuropeiske kulturlandskapet, hvor så mange av de mest fascinerende skikkelsene og ideene som vi forbinder med Europa har oppstått.

Forfatter: Claudio Magris
Oversetter: Kjell Risvik
Språk: Norsk (bokmål)
Undertittel: En reise fra schwarzwald til svartehavet
Utgitt: 29.05.2009
ISBN: 9788275473248
Forlag: Forlaget Press
Sider: 510

Bestill boken hos Adlibris

Veien til Mozart

Livshistorien til det musikalske vidunderbarnet Wolfgang Amadeus Mozart har sitt opphav i Salzburg. Foreldrene hans, Leopold Mozart og Anna Maria Pertl, la grunnsteinen for hans musikalske karriere. På bare seks år gammel dro lille Mozart på store turer gjennom Vest-Europa – fra Tyskland, Belgia og Frankrike til London. Wolfgang Amadeus Mozart ble en av de mest allsidige musikalske genier, og skapte uforglemmelige verk i alle komposisjonsstiler. Köchelverzeichnis, som lister opp alle Mozarts verk, inkluderer 626 komposisjoner i de mest varierende musikalske stiler. Han døde 5. desember 1791 i en alder av 35 år i Wien. «Veien til Mozart» er en biografi som bygger på Mozarts brev og ny forskning. Men det er også en erindringsbok der Ketil Bjørnstad forteller om sitt første møte med Mozart, i stuen hjemme på Røa. Han skriver om hvordan det var å vokse opp med en komponist han fortsatt spiller hver dag.

Forfatter: Ketil Bjørnstad
Språk: Norsk (bokmål)
Utgitt: 11.08.2014
ISBN: 9788203357640
Forlag: Aschehoug
Sider: 427

Bestill papirboken hos Adlibris
Bestill e-boken hos Adlibris
 • Murauen, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Jungelvandring i Murauen

  Neida, vi er ikke i tropene, men i det sørlige Østerrike hvor elven Mur som danner deler av grensen til Slovenia. Vi beveger oss på vandreveier og sykkelstier langsmed elvebredden og i skogen, ved siden av en liten kanal som løper parallelt med elven. Elven Mur utgjør ca. 35 kilometer av grensen mellom Østerrike (Steiermark) […]

  Les hele artikkelen

 • Mostviertel, Niederösterreich, Østerrike

  Posted in:

  Mostviertel Panaromavei

  Mostviertel regionen ligger mellom Donau og Alpene. Det relativt kuperte landskapet av bølgende åser er for det meste dekket av landbruk. Men jeg var ikke her for å lære mer om landbruk men for å nyte den flotte naturen. De lokale turistkontorene og regionens næringsliv har gått sammen og laget en såkalt panoramavei – Panoramahöhenweg. […]

  Les hele artikkelen

 • Zillertal, Tirol, Østerrike

  Posted in:

  Fantastiske vinterdager i Zillertal

  Dette var første besøket til Zillertal, en 40 kilometer lang dal som strekker seg sørover fra Inntal (ca. 40 km øst for Innsbruck) til Mayerhofen. Jeg hadde hørt mye fint om denne skiregionen og det skulle vise seg å være enda bedre en ryktene. Snøværet fulgte meg på toget fra Wien første dag, men deretter […]

  Les hele artikkelen

 • Posted in:

  Vinvandring i Südsteiermark

  Vandreturer gjennom vinregioner har blitt populært også i Østerrike. Mange har fått øynene opp for dette, på tross av de fantastiske mulighetene for fjellvandringene i Alpene. Vi våget oss derfor ut på en 5,8-km lang fottur i det sørlige Steiermark, gjennom vingårder, skogslunder og åpent kulturlandskap. Naturen viste seg fra sin flotteste fargerike side, vinene […]

  Les hele artikkelen