Boktips

Vi ser nærmere på bøker om Østerrike og gir deg våre boktips. Her finner du bokanmeldelser på alt fra reise- og guidebøker til skjønnlitteratur.

Smarttelefoner, Wi-Fi og GPS har gjort det å planlegge og reise mye enklere, men en reiseguide i form av en papirbok, e-bok eller App er ikke helt avleggs ennå. En reiseguide er alltid en smart investering både før du drar ut og på selve turen.

Det kan være greit, særlig utenfor allfarvei, å gjøre seg mindre avhengig av tilgangen til internett eller batteri levetid. Ikke alle gode reisebøker  eller -guider kommer ut på norsk. vi tar derfor også med de vi synes er av god kvalitet selv om de er på engelsk. Guidebøker er derfor en viktig del av reisen når du skal ut og utforske nye destinasjoner. Vi jobber derfor med å finne ulike typer reiseguider og komme med gode boktips.

Wien – 100 unike opplevelser

Dette er den eneste reiseboken vi har funnet om Østerrike skrevet av nordmenn. Og for en herlig bok om Wien. Et vidt spekter av opplevelser akkompagnert av flotte bilder, som sier reis til Wien fra første til siste side.

Les vår bokanmeldelse

Austria – Lonely Planet

Trenger du en grundig reiseguide til Østerrike som viser vei til de mest kjente, og noen litt mindre kjente reisemål og severdigheter i alpelandet, så fungerer Lonely Planet sin guidebok bra.

Les vår bokanmeldelse

Topp 10 Wien

Har du aldri vært i Wien tidligere og vil bli kjent med de mest kjente severdighetene, er Gyldendals Topp 10 Wien en god reiseguide.

Les vår bokanmeldelse

Pocket Vienna – Lonely Planet

Lonely Planets reiseguider er brukervennlige og godt laget. I Pocket Wien-utgaven presenterer forfatterne kort men god informasjon, om de mest berømte stedene og severdighetene i Østerrikes hovedstad.

Les vår bokanmeldelse

Vienna Pocket  Guide – Insight Guides

Denne lommeguiden for Wien har med de mest populære severdighetene, som de første- eller andregangs reisende bør få med seg. Insights Guidene gjør det dessuten med velskrevne tekster og fine bilder.

Les vår bokanmeldelse
Annonse

Vienna – DK Eyewitness Travel Guide

Det ideelle reisefølget, full av råd om hva du kan se og gjøre, pluss detaljerte reiseruter og omfattende kart for å utforske denne imponerende byen. Utforsk det vakre Schoenbrunn-palasset og hagene, se de elegante hestene på den spanske rideskolen, eller beundre Gustav Klimts mesterverk på Belvedere. Boken har alt du trenger og er godt organisert i fargekodede kapitler. Oppdag det beste fra Wien med denne reiseguiden.

Inkludert i DK Eyewitness Reiseguide Vienna:

– Over 20 fargekart, pluss en t-baneguide for Wien, hjelper deg med å navigere med letthet.
– Enkel layout gjør det enkelt å finne den informasjonen du trenger.
– Omfattende turer og reiseruter i Wien designet for enhver interesse og budsjett.

Språk: Engelsk
Antall sider: 240
Utgitt: 2019-04-01
ISBN: 9780241360064
Forlag: DK Eyewitness Travel

Bestill boken hos Adlibris

Rick Steves Vienna, Salzburg & Tirol

Med denne guideboken kan du utforske elegante Wien – episenteret for opera, kaffekultur, jugendstil og valsemusikk. Utforsk Habsburg-palassene og nyt en Sacher-torte i en kafé hvor veggene er stinne av historie. Gå på en klassisk konsert, eller nipp til vin sammen med lokalbefolkningen på en tradisjonell Heuriger. Fortsett Østerrike-reisen din med å spasere rundt i barokkbyen Salzburg, fødestedet til Mozart og The Sound of Music. Og hvorfor ikke ta turen til de snødekte toppene og de grønne dalene i Tirol. Ricks ærlige, humoristiske råd guider deg til hoteller og restauranter. Han hjelper deg med å planlegge hvor du kan reise og hva du bør se, avhengig av lengden på turen. Du får anbefalinger om hva som er verdt å bruke tid og penger på.

Forfatter: Rick Steves
Språk: Engelsk
Utgitt: 01.05.2019 (6. utgave)
ISBN: 9781631214578
Forlag: Rick Steves
Antall sider: 600
Pris: 131,-

Kjøp boken hos Adlibris

Walking in Austria – e-bok

En omfattende guide som beskriver vandreruter i Østerrike. De 101 turene gjenspeiler mangfoldet i landet og dekker steder som: Ratikon, Silvretta, Stubai, Zillertal, Dachsteingebirge, Hohe Tauern og Karawanken. Gradert etter vanskeligheter og alt fra korte turer på noen kilometer til dagsturer og flerdagers hytte-til-hyttetur, fra det klassiske til det mindre kjente, finnes det turer som passer til alle ferdighetsnivåer og ambisjoner. En full beskrivelse av hver rute er ledsaget av tydelige skissekart. Denne boken har det meste av informasjonen du trenger for å få mest mulig ut av en aktiv ferie i Østerrike. Som blant annet informasjon om offentlig transport, overnatting, nødvendige utstyr og sikkerhetsspørsmål, fullstendige detaljer om over 100 fjellhytter og en tysk-engelsk ordliste.

Forfatter: Kev Reynolds
Språk: Engelsk
Utgitt: 19.11.2016
ISBN: 9781783623983
Forlag: Cicerone Press
Digitalt format: Epub (Leveres direkte via nedlasting)
Pris: 148,-

Bestill boken hos Adlibris
 • Trugevandring i Østerrike

  Posted in:

  Trugevandring i Østerrike

  Uberørte snødekte steder når du ofte bare med truger. Truger er ikke bare ideelt for å utforske det fortryllende vinterlandskap, men er også perfekt for å redusere tempoet i ferien og nyte den friske luften. Finn deg en rolig avkrok i skogen eller på fjellet, uten skiheiser og ferieanlegg. Ta en pause fra den hektiske […]

  Les hele artikkelen

 • Hochobir, Kärnten, Østerrike

  Posted in:

  Topptur til Hochobir 2139 m

  Hochobir er et stort frittstående fjell på 2139 meter over havet, som er adskilt fra de nærliggende toppene av dype daler og reiser nesten 1800 m over Draudalen. Utgangspunktet for vandringen, Eisenkappeler Hütte, ligger oppe i åssiden i en bortgjemt dal på sørsiden av fjellet. Derfor er det mye mindre trafikk oppe på dette fjellet […]

  Les hele artikkelen

 • Zillertal, Tirol, Østerrike

  Posted in:

  Fantastiske vinterdager i Zillertal

  Dette var første besøket til Zillertal, en 40 kilometer lang dal som strekker seg sørover fra Inntal (ca. 40 km øst for Innsbruck) til Mayerhofen. Jeg hadde hørt mye fint om denne skiregionen og det skulle vise seg å være enda bedre en ryktene. Snøværet fulgte meg på toget fra Wien første dag, men deretter […]

  Les hele artikkelen

 • Svinekoteletter med stuet rosenkål - oppskrift fra Østerrike Spesialisten

  Posted in:

  Svinekoteletter med stuet rosenkål

  Rosenkål dukket opp i skriftlige kilder i Belgia på 1300-tallet. Noe mer vet man ikke om opprinnelsene til denne grønnsaken, som også går under navnet «brusselkål». Disse små grønne kålene er ideale for vinterlige retter. De liker vinteren selv også, de tåler til og med en ordentlig frost. De blir da faktisk enda bedre på […]

  Les hele artikkelen