Boktips

Vi ser nærmere på bøker om Østerrike og gir deg våre boktips. Her finner du bokanmeldelser på alt fra reise- og guidebøker til skjønnlitteratur.

Smarttelefoner, Wi-Fi og GPS har gjort det å planlegge og reise mye enklere, men en reiseguide i form av en papirbok, e-bok eller App er ikke helt avleggs ennå. En reiseguide er alltid en smart investering både før du drar ut og på selve turen.

Det kan være greit, særlig utenfor allfarvei, å gjøre seg mindre avhengig av tilgangen til internett eller batteri levetid. Ikke alle gode reisebøker  eller -guider kommer ut på norsk. vi tar derfor også med de vi synes er av god kvalitet selv om de er på engelsk. Guidebøker er derfor en viktig del av reisen når du skal ut og utforske nye destinasjoner. Vi jobber derfor med å finne ulike typer reiseguider og komme med gode boktips.

Wien – 100 unike opplevelser

Dette er den eneste reiseboken vi har funnet om Østerrike skrevet av nordmenn. Og for en herlig bok om Wien. Et vidt spekter av opplevelser akkompagnert av flotte bilder, som sier reis til Wien fra første til siste side.

Les vår bokanmeldelse

Austria – Lonely Planet

Trenger du en grundig reiseguide til Østerrike som viser vei til de mest kjente, og noen litt mindre kjente reisemål og severdigheter i alpelandet, så fungerer Lonely Planet sin guidebok bra.

Les vår bokanmeldelse

Topp 10 Wien

Har du aldri vært i Wien tidligere og vil bli kjent med de mest kjente severdighetene, er Gyldendals Topp 10 Wien en god reiseguide.

Les vår bokanmeldelse

Pocket Vienna – Lonely Planet

Lonely Planets reiseguider er brukervennlige og godt laget. I Pocket Wien-utgaven presenterer forfatterne kort men god informasjon, om de mest berømte stedene og severdighetene i Østerrikes hovedstad.

Les vår bokanmeldelse

Vienna Pocket  Guide – Insight Guides

Denne lommeguiden for Wien har med de mest populære severdighetene, som de første- eller andregangs reisende bør få med seg. Insights Guidene gjør det dessuten med velskrevne tekster og fine bilder.

Les vår bokanmeldelse
Annonse

Vienna – DK Eyewitness Travel Guide

Det ideelle reisefølget, full av råd om hva du kan se og gjøre, pluss detaljerte reiseruter og omfattende kart for å utforske denne imponerende byen. Utforsk det vakre Schoenbrunn-palasset og hagene, se de elegante hestene på den spanske rideskolen, eller beundre Gustav Klimts mesterverk på Belvedere. Boken har alt du trenger og er godt organisert i fargekodede kapitler. Oppdag det beste fra Wien med denne reiseguiden.

Inkludert i DK Eyewitness Reiseguide Vienna:

– Over 20 fargekart, pluss en t-baneguide for Wien, hjelper deg med å navigere med letthet.
– Enkel layout gjør det enkelt å finne den informasjonen du trenger.
– Omfattende turer og reiseruter i Wien designet for enhver interesse og budsjett.

Språk: Engelsk
Antall sider: 240
Utgitt: 2019-04-01
ISBN: 9780241360064
Forlag: DK Eyewitness Travel

Bestill boken hos Adlibris

Rick Steves Vienna, Salzburg & Tirol

Med denne guideboken kan du utforske elegante Wien – episenteret for opera, kaffekultur, jugendstil og valsemusikk. Utforsk Habsburg-palassene og nyt en Sacher-torte i en kafé hvor veggene er stinne av historie. Gå på en klassisk konsert, eller nipp til vin sammen med lokalbefolkningen på en tradisjonell Heuriger. Fortsett Østerrike-reisen din med å spasere rundt i barokkbyen Salzburg, fødestedet til Mozart og The Sound of Music. Og hvorfor ikke ta turen til de snødekte toppene og de grønne dalene i Tirol. Ricks ærlige, humoristiske råd guider deg til hoteller og restauranter. Han hjelper deg med å planlegge hvor du kan reise og hva du bør se, avhengig av lengden på turen. Du får anbefalinger om hva som er verdt å bruke tid og penger på.

Forfatter: Rick Steves
Språk: Engelsk
Utgitt: 01.05.2019 (6. utgave)
ISBN: 9781631214578
Forlag: Rick Steves
Antall sider: 600
Pris: 131,-

Kjøp boken hos Adlibris

Walking in Austria – e-bok

En omfattende guide som beskriver vandreruter i Østerrike. De 101 turene gjenspeiler mangfoldet i landet og dekker steder som: Ratikon, Silvretta, Stubai, Zillertal, Dachsteingebirge, Hohe Tauern og Karawanken. Gradert etter vanskeligheter og alt fra korte turer på noen kilometer til dagsturer og flerdagers hytte-til-hyttetur, fra det klassiske til det mindre kjente, finnes det turer som passer til alle ferdighetsnivåer og ambisjoner. En full beskrivelse av hver rute er ledsaget av tydelige skissekart. Denne boken har det meste av informasjonen du trenger for å få mest mulig ut av en aktiv ferie i Østerrike. Som blant annet informasjon om offentlig transport, overnatting, nødvendige utstyr og sikkerhetsspørsmål, fullstendige detaljer om over 100 fjellhytter og en tysk-engelsk ordliste.

Forfatter: Kev Reynolds
Språk: Engelsk
Utgitt: 19.11.2016
ISBN: 9781783623983
Forlag: Cicerone Press
Digitalt format: Epub (Leveres direkte via nedlasting)
Pris: 148,-

Bestill boken hos Adlibris
 • Zell-Pfarre sett fra Schaidasattel, Sør-Kärnten, Østerrike

  Posted in:

  Sør-Kärnten – Vilt, vakkert & vått

  Selv om regionen vi referer til, Sør-Kärnten, kun er omkring 45 x 15 kilometer i omfang, finner du en mengde aktiviteter og severdigheter som passer for de aller fleste. I forhold til mange andre og mer kjente regioner i Østerrike, er Sør-Kärnten mest besøkt av østerrikere, slovener og italienere, altså «lokalbefolkningen». Turismen holdes på et […]

  Les hele artikkelen

 • Fjellvandring til Mitteralm i Hochschwab, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Fjellvandring til Mitteralm i Hochschwab

  Jeg startet Mitteralm-vandringen fra Aflenzer Bürgeralm på 1522 moh. Dit kom jeg med bil på en privatvei for en liten avgift. Alternativt, kan du ta stolheisen opp fra Aflenz Kurort på helgene (sommertid). Etter å ha parkert på Bürgeralm fulgte jeg grusveien i omtrent 2 km opp til Schönleitenhaus (1810 moh). Hvis du ikke ønsker […]

  Les hele artikkelen

 • Burg Strechau sett fra luften, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Burg Strechau

  Hvis du kommer kjørende på autobahn A9 sørfra i retning Voralpenkreuz (A1), på høyde med Rottenmann, kan du ikke unngå å se borgen på toppen av klippen. De rød- og hvitmalte vindusskoddene, forsvarsmurene og tårnene hadde passet bra som filmkulisse i en Hollywood-film. Større krigshandlinger har borgen ikke sett, selv under Napoleonskrigene når ble Strechau […]

  Les hele artikkelen

 • De fineste båtturene i Østerrike

  Posted in:

  De fineste båtturene i Østerrike

  Passasjerbåter har krysset østerrikske innsjøer i århundrer. I begynnelsen tjente de som transportmiddel for lokalsamfunnene rundt innsjøene, men fra 1800-tallet også som ferieaktiviteter for velhavende turister. Noen av innsjøene tilbyr fremdeles historiske cruise med dampdrevne båter, noe som gjør cruiset til en spesiell opplevelse. Men de fleste innsjøene har etterhvert fått flåter av moderne cruisebåter […]

  Les hele artikkelen