Posted in:

Fisketur på Millstätter See

© by Arnold Weisz

Ta med barna ut på Millstätter See for å fiske med nett. Lokale fiskere tar gjerne med besøkende på en fisketur på innsjøen når de skal dra opp nettene sine.

Millstätter See kryr av fisk av ulike arter, men denne morgenen skulle vi forsyne et av de lokale hotellene med fersk sik. Vi ble derfor med en av de få profesjonelle fiskerne, Ulrich Sichrowsky, ut på innsjøen en morgen og dro opp rundt 40-50 sik (Coregonus lavaretus). Vi la ut klokken 9 om morgenen en fin junidag og Millstätter See viste seg fra sin aller beste side. Sol fra blå himmel og speilblankt vann.

Fiskelykke

Ulrich hadde satt nettet dagen før og forventet at vi skulle få bra med fisk. Ikke overraskende, så snart vi hadde kommet frem til den første blåsa, så vi at det skimret sølv nede i nettet. Her var det bare å gjøre klar bøttene og begynne å dra opp nettet, som er 100 meter langt.
– Sik fantes ikke i denne innsjøen før i 1925 når den ble satt ut, forteller Ulrich.
Ulrich viser hvordan man løsner fisken fra fiskenettet og avliver den. Han slipper å dra noen drøye fiskeskrøner ettersom vi i løpet av en halvtime har tatt 40-50 fisk på 250-300 g hver fra nettet.
– Forskerne som overvåker Millstätter See sier at bestanden har økt kraftig de siste årene og at vi bør fiske så mye vi kan. Heldigvis er dette en god matfisk som har blitt populær blant turistene, sier Ulrich.
Sik har med årene blitt en populær matfisk i Østerrike, og restaurantene ved Millstätter See byr på et kulinarisk mangfold basert på sik på menyene sine.

Klikk på bildene for å se dem større >>

 • Millstätter See, Kärnten, Østerrike
  millstatterses_fishing1
  Med øvet hånd viser Ulrich meg hvordan man håndterer fiskenettet og fisken. Foto: Arnold Weisz ©
 • millstatterses_fishing2
  Ingen mangel på fiskelykken ... eller rettere sagt på fiskekunnskapen. Foto: Arnold Weisz ©
 • millstatterses_fishing3
  De aller minste fiskene delte vi med måkene som også forventer seg en frokost. Foto: Arnold Weisz ©

Familieaktivitet

Fisketur på Millstätter See er en aktivitet som passer fint for familier med barn helt ned i 4 års alderen i følge med foreldre, selv om fiskingen skjer fra små robåter. Alt ettersom, foregår turene om morgenen eller ettermiddagen. Er det flere enn 1-2 personer som vil være med tar man gjerne en ekstra båt. Si fra ved bestilling om alder og størrelse på de som skal være med slik at man finne frem de riktige flytevestene.

Ønsker man å smake på fangsten kan man kjøpe en pakke som inkluderer fisketur og en fiskemiddag for € 20 for voksne og € 14 for barn under 14.

For mer info og bestilling, se websiden til de lokale fiskerne, eller websidene til det lokale turistkontoret.

Vi var ute og fisket med Ulrich Sichrowsky fra Familienhotel Post i Millstatt.

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.