Posted in:

Lungau / Obertauern / Radstadt

Østerrikes beste omveier

© by Tourismusverband Radstadt - Foto: TVB Radstadt

Er du på vei nord- eller sørover på motorvei A10 (Salzburg – Villach) er det enkelt å ta en omvei via LungauObertauernRadstadt. Riksvei B99 tar deg i akkurat samme retning og legger ikke mer enn ca. 12 km i forhold til motorveien. En av Østerrikes beste omveier går forbi historiske småbyer, gjennom idylliske dalfører og over et fjellpass på 1740 moh.

Kommer du sørfra svinger du av rett etter tunnelen og før bomstasjonen. Første stopp kan anbefaler vi i den pittoreske landsbyen Mauterndorf for en kaffe- eller matrast på det lille torget midt i gamlebyen. Middelalderborgen er også verdt et besøk om du kan avse et par timer. Veiens høyeste punkt, Obertauern er et typisk skisted. Hektisk om vinteren og veldig rolig om sommeren. Veien nedover mot Untertauern er den bratteste og trangeste delen. Restauranten Gnadenalm er verdt et fotostopp med herlig panoramautsikt over alpelandskapet rundt. Ved Untertauern er du godt og vel kommet 2/3 av veien og dalen begynner å utvide seg og kulturlandskapet dominerer utsikten. Før du kjører opp på motorveien (A10) igjen anbefaler vi et stopp i historiske Radstadt. I den gamle bydelen, omgitt av en bymur med runde vakttårn, finner det sedvanlige torget (Stadtplatz) og et bra utvalg av spisesteder og noen butikker.

  • Burg Mauterndorf, SalzburgerLand, Østerrike

    Posted in:

    Burg Mauterndorf

    Borgen i Mauterndorf er ikke til å overse der den ligger på en fjellknaus i utkanten av landsbyen. Det har vært en befestning på stedet helt siden 326 e.kr. som startet med å vokte over den romerske handelsruten over fjellpasset Tauern. Selve borgen blir første gang nevnt skriftlig i 1253. Borgen og landsbyen Mauterndorf har […]

    Les hele artikkelen

Annonse
Gästehaus Mauser-Mühltaler, Mauterndorf, Salzburgerland, Østerrike

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han landet meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.