Posted in:

Middelalderfest i Mauterndorf

© by Arnold Weisz

Mauterndorf – en nydelig, godt bevart middelalder landsby byr på de perfekte kulissene for en årlig middelalderfest.

Market, trubadurer og flammeslukere

Middelalderen kommer til live på det som har blitt til en legendarisk folkefest. Fargerike parader, væpnede riddere som streifer rundt i gatene, vikinger som har slått leir ved elven, showkamper, danseforestillinger, et badehus og selvfølgelig et marked. Kjøpmenn og håndverkere tilbyr sine varer og ferdigheter. Langs hovedgaten, fra borgen til torget, finner du mange forskjellige boder som tilbyr krydder, middelaldervåpen, leketøy, klær og mye mer. Mens du kikker nærmere på ulike kunsthåndverk fra smeder og treskjærere, kan du kjenne duften av ferskt brød fra naboboden.

Øksekast og rebusløp

Du kan ikke bare se på, men også ta del i en rekke aktiviteter rundt om i landsbyen. Hva med å kaste en stridsøks? For barna arrangeres det også en rekke aktiviteter, som rebusløp og hesteridning.

Uten mat og drikke, duger ridderen ikke

Som seg hør og bør, mangler det ikke på mat og drikke på en skikkelig middelalderfest. Mange av Mauterndorfs restauranter og barer har flyttet ut på gaten og i tillegg byr tilreisende boder på mye godt.

< Klikk på bildene for å se dem større >

Den store paraden

Et av høydepunktene er paraden fra Mauterndorf slott, gjennom landsbyen til hovedtorget, hvor du kan får se alle de som gjør dette til en stor folkefest. På rekke og rad kommer det adelige herskapet, riddere, vikinger akrobater, flammeslukere, sjonglører, musikkorps og italienske flaggkastekunstnere. Det fargerike og støyende opptoget er litt av et skue.

Flaggkastende italienere

En av våre favoritter på året middelalderfest var de såkalte flaggsjonglørene fra Italia. Opptredenen til Sbandieratori e Musici «Ducato di Parma» var et vakkert, og ikke minst imponerende skue.

I middelalderen og renessansen, under militære manøvrer, ble flagget viftet med sikte på å signalisere på forhånd etablerte bevegelser beregnet på troppene, også på lange avstander. Dessuten skulle flaggbæreren forsvare flagget med sitt liv. I tilfelle han ble angrepet eller skadet, skulle han kaste flagget til en kamerat, og dermed begynte praksisen med å kaste banneret høyt på himmelen for å lande trygt i hendene på en annen. I løpet av århundrene, ettersom krigsbehovene endret seg og flaggets funksjon i kamp tok slutt, ble denne kunsten glemt. Helt til det dukket opp igjen for omkring 40-50 år siden i korp og folkloregrupper.

 • Werfenweng, Vintervandring i Østerrike

  Posted in:

  Vintervandring i Østerrike

  Etter å ha vært på utallige vandreturer rundt i hele Østerrike i løpet av vår, sommer og høst prøvede jeg meg også på noen turer til fots om vinteren. Selv om det fleste hiver seg ned slalåmløypene eller suser av gårde i langrennssporet har jeg oppdaget gleden av vintervandring. Det har også mange av turiststedene […]

  Les hele artikkelen

 • ÖBB Railjet på gjennom et vinterlandskap i Østerrike

  Posted in:

  Med toget til skisteder i Østerrike

  Østerrikes flyplasser har gode forbindelser til større byer og sentrale togstasjoner. Derfor har vi satt sammen en liste over utmerkede skisteder som er lett tilgjengelige med tog, inkludert litt informasjon om hvordan du kommer deg dit fra flyplassen. Dessuten tilbyr mange skisteder rimelig eller gratis transport, til og fra nærmeste togstasjon med skyttelbuss eller skitaxi. […]

  Les hele artikkelen

 • Utsikt fra panoramaweg i Wienerwald, Niederösterreich, Østerrike

  Posted in:

  Høstvandring i Wienerwald

  Wienerwald er et populært vandreområde, særlig for de som bor i Wien ikke langt unna. Dessuten av de som foretrekker skogs- og panoramavandringer, fremfor høyfjellsturer. Selv om utsikten ikke kan sammenlignes med den du får fra 2-3000 meter høye fjelltopper, byr de bølgende åsene i Wienerwald, Niederösterreich på flotte naturopplevelser. Ettersom det meste av området […]

  Les hele artikkelen

 • Posted in:

  Middelalderfest i Mauterndorf

  Market, trubadurer og flammeslukere Middelalderen kommer til live på det som har blitt til en legendarisk folkefest. Fargerike parader, væpnede riddere som streifer rundt i gatene, vikinger som har slått leir ved elven, showkamper, danseforestillinger, et badehus og selvfølgelig et marked. Kjøpmenn og håndverkere tilbyr sine varer og ferdigheter. Langs hovedgaten, fra borgen til torget, […]

  Les hele artikkelen

ANNONSER

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.