Posted in:

Reisauflauf mit Beerensauce

Rissuffle med bærsaus

© by Arnold Weisz

Her har du oppskriften på reisauflauf. En smakfull dessert, som også er like god som «kake» til ettermiddagskaffen.

Denne ovnsbakte desserten har et ukjent opphav, men antas å ha vært en del av de kulinariske tradisjonene særlig i det nord- og sørøstlige Østerrike like lenge som man har hatt tilgang til ris. Reisauflauf er enkel å lage, og du behøver få ingredienser.

Oppskriften rekker i allefall for 6-8 porsjoner. Er dette for mye, kan du simpelthen lage en halv porsjon.

Ingredienser:

1 l melk
250 g grøtris
4 egg
40 g smør
120 g sukker
1/2 ts salt
1 ts finraspet sitronskall
litt smør til formen

Bærsaus

300 g friske eller frosne bær
1 ss sukker

Tilberedning:

Kok opp melken, tilsett risen og gi blandingen et oppkok. Sett kjelen til side og la det avkjøles noe.

Imens rismelken koker opp, kan du skille eggene, ettersom eggehvitene skal stivpiskes for seg.

I en annen bolle rører du smør og sukker hvitt. Deretter tilsetter du eggeplommene en om gangen. Til slutt, tilsett salt og sitronskall.

Bland smeten av egg og rismelken godt. Etterpå blander du forsiktig i de stivpiskede eggehvitene. Fyll massen i en smurt form, som måler ca. 22 x 27 cm. Stek suffleen i forvarmet ovn, på 160 °C. Sett formen på en rist midt i ovnen, i ca. 45 min. Overflaten på en reisauflauf skal være lysebrun. Prøv med en knivspiss for å se om den er gjennomstekt.

Varm opp bærene sammen med sukkeret og mos dem. Bruker du bjørnebær, dropp stavmikseren og bruk heller en gaffel. Avkjøl den tykke bærsausen før du serverer den. Eller lag simpelthen en saus av friske bær ute koking, og sukre etter smak.

Strø melis på overflaten av suffleen og dekorer med litt hele bær, og server bærsausen ved siden.

Tidsforbruk:

Tilberedning: 25 minutter
Steking: 45 minutter.

Annonse

  • Posted in:

    Fylte okserullader

    Da denne retten dukket opp i Wien på begynnelsen av 1900-tallet, vendte seg først og fremst til et mindre velstående publikum og ble laget av det billigere oksekjøtt. Fyllet var en typisk wienerisk smakssammensetning: sennep, strekt bacon og agurk (sylteagurk – avhengig av hvor syrlig man ønsker det). Fylte okserullader er ikke særlig komplisert og du […]

    Les hele artikkelen

  • Stekt røye med varm tomat- og squashsalat, Gebratener Saibling, oppskrift fra Østerrike Spesialisten

    Posted in:

    Stekt røye med varm tomat- og squashsalat

    Røye eller Saibling som den heter på tysk (Salvelinus alpinus) er en fisk i laksefamilien og populær matfisk i Østerrike. Røye har et fint kjøtt med en behagelig mild smak. I Østerrikes både fiskes det etter røye i alpesjøene og produseres gjennom oppdrett. Fisken egner seg best som pannestekt, hel eller som filet. Keiseren favoritt fisk […]

    Les hele artikkelen

  • Meidlingertorte, oppskrifter fra Østerrike

    Posted in:

    Meidlingertorte

    Østerrikerne elsker sjokolade og spiser i snitt litt nesten 8 kg per person i året, bare slått av Tyskland og Sveits. Sjokolade er også en favoritt blant kakespiserne. Opprinnelig kommer kakaofrukten fra Sør-Amerika. Mayaene i Mellom-Amerika er de som har fått æren av å være de første som dyrket kakaotreet, og brukte frukten for å […]

    Les hele artikkelen

  • gulasj, matoppskrifter, Østerrike

    Posted in:

    Ekte østerriksk gulasj

    Gulasch som det skrives på tysk, er en slags ragu av oksekjøtt med paprikasmak. Retten er en velkjent og tradisjonell som rett du finner på de fleste østerrikske menyer. Ungarsk opprinnelse Retten har sin opprinnelse i Ungarn, som jo en gang i tiden var en del av Keiserriket Østerrike-Ungarn, hvor retten blir kalt Gulyás. Som […]

    Les hele artikkelen

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han landet meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.