Posted in:

Med funklende blikk gjennom Swarovski Kristallwelten

© by Arnold Weisz

En grønn kjempe, en fantastisk park og krystaller i alle slags farger og fasonger. Swarovski Kristallwelten ga oss gnistrende inntrykk og funklende blikk.

Grunnlagt av Daniel Swarovski in 1895, krystallprodusenten Swarovski i Tirol har lenge vært en institusjon i Østerrike. Kristallwelten er dessuten en av Østerrikes 10 mest besøkte turistattraksjoner, det var derfor ingen vei utenom – vi måtte besøkte Swarovskis krystallverden. Firmaets 100-års jubileum i 1995 ble feiret med å åpne et nytt besøkssenter, bestående av en park, museum og butikk. Du får nemlig ikke komme inn på selve fabrikken til Swarovski, og se hvordan man lager krystaller. Litt skuffende egentlig.

Krystaller i lange baner

På besøkssenteret kan du beundre ikke bare deres egne produkter, men også en mengde kunst knyttet til krystaller laget av ulike kunstnere utstilt på museet. Kunst er selvfølgelig basert på smak og behag, og vi hverken forstod eller likte alt vi fikk se. Litt som på IKEA følger du en oppmerket rute gjennom en mengde utstillingsrom. Knallblå neonlys, krystalljuletre, speil- og krystallrom … og slik fortsetter det. Det finnes også et par utstillinger som tar for seg krystaller på den litt gammeldagse måten, i glassmontre plassert i nøytrale rom. Uansett, museet er meget vellaget og presenterer en verden av krystaller, og mye annet, på en måte du nok ikke har sett før. Etter en times tid med mange synsinntrykk og funklende blikk endte vi rundturen i butikken. Det fungerer jo på samme måte som en flyplass. Du må gjennom taxfree før du kommer deg av eller på et fly. Også i butikken så vi ting som fikk øynene våre til å funkle. Noen av prislappene var like høytsvevende som krystallskyene vi skulle få se i parken utenfor.

Klikk på bildene for å se dem større >>

Helt oppi i krystallskyene

Det fantastiske parkanlegget slik du ser det i dag, ble ferdig etter en ombygging i 2015. Selv på en regntung dag, hvor skyene hang lavt over Inntal, var parken et imponerende skue. Parken er mer enn et bare et grøntområde, og huser flere større kunstinstallasjoner. Foruten varemerket den Grønne Giganten ved inngangen, er også Vannspeilet og krystallskyene et perfekt selfie sted (Se det store bildet på begynnelsen av denne artikkelen). Parken er dog ikke bare for voksne, de har laget flere aktiviteter for familier, barn og unge.

Utendørsaktiviteter for både store og små

Vi testet ikke det store innendørs leke-, aktivitets- og et 14 meter høye klatretårnet, selv om voksne også har adgang. Den store utendørs lekeplassen og labyrinten så faktisk ganske morsom ut, men på en våt og regnfull dag ble det med observasjonen her også. På lekeplassen kan man boltre seg på en 25 lang klatrebane. Lek med vann gjennom å bruke ulike vannhjul hører med en fin sommerdag. En labyrint laget av hekkebusker formet som en gigantisk hånd, må være det perfekte stedet for hele familien å leke gjemsel. Spredt utover hele parken finner du også en mengde store og små skulpturer, med krystall som et gjennomgangstema.

Superpopulær turistattraksjon

Kristallwelten med 7-800.000 besøkere per år en meget populær turistattraksjon. Museumsdriften eller parken er selvfølgelig ikke drivkraften bak besøkssenteret, men det hjelper sikkert på å skape en fin ramme rundt butikken (som du også finner i for eksempel Wien og Innsbruck). Utvalget er helt enormt, og du finner alt fra små rimelige suvenirer til gaver for et 5-sifret Eurobeløp. Swarovski Kristallwelten har åpent hele året, så vil du ha litt fri fra skibakken eller vandreturer, kan du alltids ta en tur til Wattens.

Annonser

For mer info, se Swarovski Krystallwelten

Wattens er en trivlig liten by, og greit nok for å få seg en matbit og rusle litt rundt. Vil du heller rusle rundt i en av Østerrikes best bevarte historiske byer, anbefaler vi Salt- og myntbyen Hall, som kun ligger 10 minutter unna på A12.

 

 • Grüner See, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Grüner See – Alpesjøenes smaragd

  Omgitt av Hochschwab-fjellene og tett skog skaper en fantastisk setting rundt innsjøen. Følgelig er den grønne innsjøen (Grüner See) blitt et veldig populært utfluktsmål. I løpet av ferietiden i de største mellom-Europeiske landene, kan stedet fort bli overfylt av turister. Ikke desto mindre, hvis du klarer å besøke utenom ferien, vil du kunne nyte sjøen […]

  Les hele artikkelen

 • Trikkesightseeing i Wien med linje D, Østerrike

  Posted in:

  Trikkesightseeing i Wien med linje D

  Wien er perfekt for trikkesightseeing. Jeg fant ut at med linje D kan du i løpet av 2-3 timer oppleve mange av byens ulike fasetter. Du får oppleve det keiserlige Wien, travle handlegater, arbeiderboligstrøk, og vindistriktet Nussberg bare for å nevne noe. Denne trikkelinjen tar deg fra byens viktigste trafikknutepunkt Hauptbahnhof (sentralstasjonen), tvers igjennom hjertet […]

  Les hele artikkelen

 • Toget Schafbergbahn på topp stasjonen

  Posted in:

  Til himmels med Schafbergbahn

  Allerede på 1800-tallet ønsket turistene komme seg opp på fjelltopper på et mer behagelig sett enn å gå eller klatre. Dermed bygget man tannhjulsbaner flere steder i alpene som ble trafikkert av små tog trukket av damplokomotiver, som tøffet seg sakte men sikkert oppetter fjellene. I dag brukes det også diesellokomotiver. Vi har tatt en […]

  Les hele artikkelen

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han landet meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.