Posted in:

Vanillekipferln

Julekaker - Vaniljehorn

© by Österreich Werbung - allOver/PBA

Vanillekipferl er en av de mest kjente og tradisjonelle småkakene som lages til jul i Østerrike.

Selv om de fleste bakeriutsalg har vanillekipferl i sortimentet sitt, er det noe spesielt å bake dem selv. Da kommer duften av jul når lukten av vanilje og bakst fyller rommene.

Ingredienser:

160 g smør
50 g melis
70 g malte valnøtter
200 g mel
3 ss vaniljesukker

Fremgangsmåte:

Rør smør, melis og vaniljesukker godt sammen. Rør inn siktet mel litt etter litt og tilsett de malte nøttene.

Ta deigen ut på arbeidsbenken og kna den sammen. Lag en rull eller flere og pakk de inn i plastfolie. Legg i kjøleskapet 1 time. Ta deretter deigen ut av kjøleskapet og del den i passe små biter. Lag små horn som plasseres på stekeplate med bakepapir på. Deigen rekker til 2 stekeplater.

Stek småkakene på 200 gr. i ca. 10 min. Etter at du har tatt dem ut av ovnen avkjøl kakene på rist.

Mens småkakene steker blander du 4 ss melis og 3 ts vaniljesukker (bruk gjerne frø fra vaniljestang i blandingen om du har), som du sikter over kakene i rikelig monn.

Oppskriften rekker til ca. 40 stk.

Annonser

  • Marmorgugelhupf, gugelhupf, oppskrifter fra Østerrike Spesialisten

    Posted in:

    Marmorgugelhupf

    De første gugelhupf oppskriftene dukket opp på 1700-tallet og man brukte kakeformer av kobber eller keramikk. Gugelhupf ble veldig populært i Østerrike tidlig på 1800-tallet, og var til og med et statussymbol på kaffebordene, både på landet og hos de velhavende i byene. Jo bedre råd man hadde, jo mer forseggjort var formkaken. Mandler og […]

    Les hele artikkelen

  • Meidlingertorte, oppskrifter fra Østerrike

    Posted in:

    Meidlingertorte

    Østerrikerne elsker sjokolade og spiser i snitt litt nesten 8 kg per person i året, bare slått av Tyskland og Sveits. Sjokolade er også en favoritt blant kakespiserne. Opprinnelig kommer kakaofrukten fra Sør-Amerika. Mayaene i Mellom-Amerika er de som har fått æren av å være de første som dyrket kakaotreet, og brukte frukten for å […]

    Les hele artikkelen

  • Zwiebelrostbraten, kulinarisk, Østerrike

    Posted in:

    Zwiebelrostbraten

    Zwiebelrostbraten er en klassisk rett som du finner i det østerrikske kjøkkenet, og på mange restauranter rundt om i landet. Ofte vil du også se den på spisekartene som Wiener Zwiebelrostbraten, som er samme rett. Dette er ingen eldgammel tradisjonell rett, men gjorde sitt inntog på middagsbordene og restaurantmenyene tidlig på 1800-tallet. I boken «Wien, wie […]

    Les hele artikkelen

  • Kaspressknödel

    Posted in:

    Kaspressknödel

    Kaspressknödel er husmannskost fra det vestlige Østerrike (SalzburgerLand, Tirol og Vorarlberg). Det finnes det en rekke ulike varianter, men grunnoppskriften er den samme. Forskjellen på kaspressknödel og vanlig knödel (semmelknödel) er at førstnevnte stekes i panne, mens sistnevnte kokes i vann. Ofte serveres Kaspressknödel i klar suppe, eller som egen hovedrett. Kaspressknödel er som navnet […]

    Les hele artikkelen

Annonser

Skrevet av Ana Lucia Marcos

Ana Lucia Marcos

Ana Lucia har reist verden over, men falt fullstending pladask for Østerrike. Hun elsker det dramatiske fjellandskapet, de fototastiske sjøene og de heftige ridderborgene. Dessuten, en real wienerschnitzel står alltid på menyen når hun farter rundt og utforsker alpelandet.