Posted in:

Best i vest fra Rhindalen i Vorarlberg

© by Arnold Weisz

Middelalderborger, buddhisttempler og solnedgang på strandpromenaden. Vi fikk med oss noe av det som er best i vest, når vi besøkte Rhindalen i Vorarlberg.

Vi valgte å bruke den lille byen Feldkirch ved foten av Alpene som base for utforskningen av Rhindalen. Rhindalen i Vorarlberg ligger på grensen til Sveits og Liechtenstein, og så langt vest du kommer i Østerrike. Byen ligger perfekt til ved hovedveien som går gjennom delstaten, slik at det er raskt og enkelt å komme seg rundt. Vorarlberg er den minste delstaten i Østerrike (ca. 110 x 150 km) og avstandene er derfor minimale.

Feldkirch

Hovedgrunnen til et besøk i Feldkirch er gamlebyen og borgen. Disse er begge typiske for middelalderen, med både tårn og deler av en bymur og koselige gater med historiske arkitektur. Skaff deg et kart over gamlebyen på turistkontoret og utforsk den pittoreske bykjernen til fots. Start rundturen på Marktplatz og ta avstikkere gjennom sidegatene, før du ender rundturen på det lange smale sentrale torget. Vi var også heldige å besøke Feldkirch på en av de ukentlige markedsdagene (tirsdager og lørdager). Dermed var det ekstra mye liv og røre i gamlebyen. Lokale handelsfirmaer hadde fylt Marktgasse med boder, som solgte alt fra mat, klær til pyntegjenstander. De buede hvelvegangene på hver sin side av Marktgasse er også fylt med butikker og spisesteder. Du finner også gater med fine historiske bygninger utenfor selve gamlebyen. Ta for eksempel en tur over elven (broen ved Wasserturm) til Gilmstrasse og sving tilbake til andre siden via Liechtensteiner Strasse. På begge sider av broen finner du flere flotte hus fra ulike epoker. Når du gjort unna noen runder nede i Feldkirch bør du også ta en tur opp til Schattenburg.

< Klikk på bildene for å se dem større >

Schattenburg

Feldkirch vokste frem på 1300-tallet i skyggen av Schattenburg, middelalderborgen som ruver over byen. Borgen har et flott museum som gir noen innblikk i livet på borgen gjennom århundrene. Dessuten har borgen en stor våpensamling fra middelalderen og frem til andre verdenskrig. Middelalderborgen som ble bygget tidlig på 1200-tallet og kneiser over Feldkirch er vel verd et besøk, om du er interessert i å se hvordan folk levde mellom 12 og 1800-tallet. Museet kan se på egen hånd eller med guide. Få med deg en audio-guide som forteller om alle rommene underveis i det indre av borgen. Vi brukte rundt 1 ½ time på rundturen i museet på egen hånd. Se egen artikkel om Schattenburg.

Buddhistene på berget

Det er ikke langt fra borgen og historiske våpensamlinger til langt mer fredelige omgivelser, hvor du kan nyte både natur og spirituelle opplevelser. Koblingen mellom buddhisme og vilt og vakkert fjellandskap er jo ikke helt ukjent. De buddhistiske fargerike bønneflaggene som vaier i vinden mot kulissen av fjellene, kan nesten minne litt om Himalaya. Buddhisttemplet Tashi Rabten ligger på kollen rett sør for Feldkirch. Hvis du sier fra på forhånd kan du få en omvisning og delta i et måltid. Etterpå anbefaler vi at du tar en tur opp til Stadtschrofen (Se Google Maps) for en herlig utsikt over Feldkirch. Stien begynner like bak templet og det tar 15-20 minutter opp i rolig gange. Er du ikke mett på utsikt, blir det enda bedre på Karren.

Karren

Enten du bare skal ha deg en matbit med utsikt eller en liten vandretur, anbefaler vi en tur til Karren ved Dornbirn (Se Google Maps og bildet øverst på siden), som bare ligger 30 km / 35 minutters kjøring fra Feldkirch. Ta Dornbirner Seilbahn til toppen på 976 moh. Utsikten fra plattformene, som nesten henger i løse luften, er ubeskrivelig. Enten du tar deg en smårett til lunsj, eller en middag etter en vandretur på berget, så er restauranten (og gondolbanen) åpen dag som kveld. Hvis du heller vil nyte ettermiddagen eller kvelden ved vannet, ta en tur til Bregenz.

Bregenz

Strandpromenaden i Bregenz er perfekt for å nyte en drink eller et glass vin på Fischersteg – Sunset Bar. Eller du kan nyte solnedgangen på Bodensee på utstikkeren ved båthavna, noe som også er populært blant lokalbefolkningen. Les hele artikkelen vår Festspill og strandliv i Bregenz.

Tips for overnatting
Vi bodde på Landgasthof Schäfle som lå et par kilometer utenfor gamlebyen i Feldkirch. Fine store rom og gjesteparkering rett utenfor. De har en meget bra restaurant også.

Tips for god mat
Er du på jakt etter autentisk tradisjonelt østerriksk spisested, kan vi anbefale Wirtschaft zum Schützenhaus. God mat i tradisjonell vertshus atmosfære. Restauranten finner rett bak Schattenburg.

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Ana Lucia Marcos

Ana Lucia har reist verden over, men falt fullstending pladask for Østerrike. Hun elsker det dramatiske fjellandskapet, de fototastiske sjøene og de heftige ridderborgene. Dessuten, en real wienerschnitzel står alltid på menyen når hun farter rundt og utforsker alpelandet.