Østerrike som reisemål

Hva kan du forvente deg av Østerrike?

© by Arnold Weisz

Østerrike som reisemål byr på et godt utvalg av aktiviteter, severdigheter og overnattingsmuligheter som passer til alle slags lommebøker. Landet har en meget godt utbygd turistinfrastruktur hvor det aller meste holder meget god standard.

Slappe av med en rolig sykkeltur langsmed Donau, beundre den fantastiske utsikten på vandre- og klatreturer i alpene, suse nedover herlige alpinløyper, ake om kapp med barna dine i flombelyste akebakker, oppleve livet i middelalderen på en av landets mange ridderborger, nyte kulinariske utskeielser på lokale vertshus, kose deg med familien på en camping- og badeferie ved noen av de reneste innsjøene i Europa eller slå ut håret i kultur- og nattelivet i Wien. Listen kunne selvfølgelig ha vært mye lenger.

Tid for ferie

Størrelsen på Østerrike gjør at man kan kombinere flere ulike reisemål eller aktiviteter uten å måtte bruke masse tid på å flytte på seg. Du kan virkelig ta deg tid til det viktigste – ferie. Uansett om man ønsker å benytte offentlige eller egne transportmidler, gjør et meget godt utbygd tog- og veinett med høy standard at transporten går raskt og bekvemt. Dessuten vil reisen også være en del av opplevelsen. Kom deg også av motorveien, utforsk natur og kultur langsmed småveien og la deg overraske av hva du kan finne underveis. Mye av det du kan oppleve på denne måten finner du ikke beskrevet i brosjyrer eller reisehåndbøker. Dette er Østerrike som reisemål på sitt beste.

Bærekraftig turisme

På tross av Østerrike ikke er noe stort land er det distinktive forskjeller mellom de ulike regionene. Som et resultat av sin lange og intrikate historie har østerrikerne en mangfoldig kulturhistorisk bakgrunn. De etniske og kulturelle forskjellene gir hver region sitt eget særpreg. Østerrike kan også by på ni World Heritage kulturminner og har den høyeste tettheten av museer per innbygger. Landets reiselivsnæringen utvikles dessuten på en bærekraftig måte, ranket på sjette plass i verden for sin miljøvennlighet.

Viktig inntektskilde

Når man sier Østerrike vil mange først og fremst tenke vinterreisemål. Det er det jo også for all del, men landet har fasiliteter og aktiviteter som gjør at det udiskutabelt er et flott helårs reisemål. Det er det mange andre som har funnet ut også. Hele 25,3 millioner utenlandske turister besøkte Østerrike i 2014. Dette gjør landet til det 12 mest besøkte landet i verden. Det jobber 220.000 mennesker i de 40.000 virksomhetene som er involvert i tourist industrien, som genererer ca. 10% av landets totale økonomisk aktiviteter.

Enormt utvalg

Østerrike har et meget bredt og godt utvalg av overnattingssteder. Hvis du søker på www.booking.com vil du kunne få opp 15-20.000 overnattingssteder til enhver tid. Du kan få rom med god standard helt ned til € 10-12 per person per natt. I andre enden av skalaen finner du fem stjerner superior (*****s) hoteller som har absolutt alt man kan tenke seg av fasiliteter.

Annonser

Reisemål, Annonse fra Mauser Guesthouse, Mauterndorf, Lungau, SalzburgerLand, Østerrike.

Bevaring av naturen

I størrelse utgjør Østerrike (83.000 km2) er kun ca. 21 % av Norge (386.000 km2), men har en befolksningstetthet på 103 per km2 mot Norges 13 km2. På tross av Østerrike er langt mer tettbefolket enn Norge har man likevel klart å bevare mye av naturen. De siste 30 årene har myndighetene sammen med lokalbefolkningen og næringslivet satset på å utvikle nærings- og boligutvikling samt kulturlandskapet uten å ødelegge naturen. Naturen utgjør jo en vital del av landets satsing på turisme.

Ikke bare alpinbakker

Selv om Østerrike er et lite land i forhold til Norge varierer landskapet enormt. Fra det høyeste fjellet Grossglockner 3798 moh. til landets laveste punkt 114 moh. er det kun litt over 320 km i luftlinje. Hvis du reiser igjennom Østerrike, fra Bodensjøen lengst vest i Østerrike det Pannonske slettelandet lengst i øst, vil du finne ekstreme forskjeller. Deet første mange naturlig nok tenker på hvis man spør om Østerrike, er skisteder i Alpene og Tirol. Vinterturisme utgjør selvfølgelig en stor del av turistvirksomheten i alpelandet, men for de som ikke suser nedover fjellet på ski finnes det en mengde andre aktiviteter – sommer som vinter.

Privatreiser

Østerrike som reisemål passer til besøkende i alle aldre. Barnefamilier, unge par, pensjonister vil alle finne sitt

Firmareiser

Østerrike egner seg meget bra til blant annet team building-, kick off-, konferanse-, jubileums- og incentivereiser.

  • Posted in:

    Steirischer Backhendlsalat

    Ingredienser for 4 porsjoner: 4 kyllingbryst Salt Panering 4 ss hvetemel 2 dl brødrasp 2 egg Smør eller matolje til steking Salat Frisk salat (hjertesalat, isberg, crispi, lollo rosso osv.) 1-2 ss epleeddik (eller annen eddik) 3-5 ss gresskarkjerneolje (kurbiskernöl) 1-2 ss lunken kjøttbuljong 1 ts sterk sennep Salt & Pepper Cherrytomater Fremgangsmåte: Kutt kyllingfileten […]

    Les hele artikkelen

  • Dürnstein i Wachau, Niederösterreich, Østerrike

    Posted in:

    Klosterbyen Dürnstein

    Stedet er som tatt ut av en middelalder roman. Dürnstein klorer seg fast på smal kupert landstripe på nord bredden av Donau midt i en S-sving. Den lille byen har tatt navnet sitt fra borgen som en ruvet majestetisk på klippene over, men hvor det i dag kun gjenstår noen rester av murer og tårn. […]

    Les hele artikkelen

  • Posted in:

    Sol og sommer i Seefeld

    Seefeld i Tirol er mest kjent som et vintersportssted. Her ble det arrangert ulike skiøvelser for vinter-OL i Innsbruck 1964 og 1976. Ski-VM 1985 ble også avholdt her. Vi ville ta en titt på hva Seefeld og omegn hadde å by på om sommeren. Vi hadde dessuten lyst å prøve på noe nytt denne gangen […]

    Les hele artikkelen

  • Posted in:

    Schloss Tratzberg – en tidsreise til renessansen

    Barokk slottet i Tirol huser en av de flotteste slottsmuseene vi har vært på i Østerrike hittil. Det har våket over Inntal siden 1200-tallet fra sin beliggenhet like ved elven Inn, som noen kilometer lenger opp i dalen renner gjennom Innsbruck. La oss hoppe tilbake til begynnelsen av slottets historie, før vi tar deg med […]

    Les hele artikkelen

Annonser