Posted in:

Dachstein Skywalk

© by Österreich Werbung, Photo: Popp

Dachstein Skywalk – to spektakulære utsiktsplattformer som bokstavelig talt sender deg utfor kanten. Med bare noen centimeter glass mellom deg og avgrunnen er dette blant de heftigste turistattraksjonene jeg vet om i Østerrike.

Du kan selv avgjøre om de har rett eller ikke. Ta gondolbanen opp til Hunerkogel og ta inn utsikten fra 2700 m høyde. Den første plattformen ble satt opp like ved gondolbanen, men etterhvert har det også kommet en nyere skywalk litt lenger bort i den loddrette fjellveggen.

Trappen ut i intet

Før å komme til den nyeste plattformen, som er en trapp ned og ut i intet, må du krysse en hengebru. Selv om du vet at plattformene er mer enn forsvarlig boltet fast i fjellet, skal du ha god kontroll over deg selv for å våge deg ut over kanten på stupet. Og for et stup! Ytterst på skywalkene har du mer eller mindre 1000 meter med luft under føttene dine. I tilfelle det ikke er nok står du også på en gjennomsiktig glassplate.

Roofriding

Nytt for ikke så lenge siden er muligheten for å stå på taket av gondolen. Det er montert en plattform på taket slik at du kan turen opp eller ned mens du står utenfor gondolen. Her får du vind i håret sammen med en fantastisk utsikt. Kun den ene gondolen har dette, så spør i billettluken før du stiller deg i køen hvilken avgang som har plattformen ute på taket.

Klikk på bildene for å se større bilder >>

Sjekk værmeldingene før du tar turen opp. Første gang jeg dro opp hadde jeg fint vær i dalbunnen (Ramsau) men når jeg endelig hadde kjørt opp til dalstasjonen, tatt gondolbanen opp, så hadde været snudd til snøstorm på toppen. Utsikten fra skywalken var 50 cm med hvitt. Neste gang var vi litt heldigere og fikk nyte en fantastisk utsikt når mesteparten av skyene forsvant.

Riktig kledd

Hvis du skal mer enn å bare nyte utsikten fra Dachstein Skywalk eller spise på restauranten, kledd deg for fjellet. Selv for en liten tur bortetter breen anbefaler vi gode sko. Og som vi allerede har fortalt, været skifter raskt i fjellet. Selv om du det er sol og 25 varmegrader ved heisstasjonen nede i dalen, kan det bli vinter i løpet av minutter på toppen.

Annonse

Dachstein (2995 m) er et majestetisk fjell med 8 isbreer. UNESCO World Heritage Committee beskriver Dachstein-Hallstatt regionen som et fremragende eksempel på naturlandskap med unik skjønnhet.

Dachstein, Steiermark, Østerrike
På denne oversikten ser du både vandre- og skilmulightene i området. Uansett om du kun skal nyte utstikten og et lite måltid, eller tilbringe dagen i fjellet, er mulighetene mange. For mer info, klikk på bildet.

For mer info:

Der Dachstein

(Heis, vandrerute, restaurant osv.)

Ramsau
Schladming-Dachstein

  • Oppdag Østerrikes koseligste landsbyer, som for eksempel Straden i Steiermark sett fra dalen

    Posted in:

    Oppdag Østerrikes koseligste landsbyer

    Når du reiser i Østerrike, er byer som Salzburg og Wien uunngåelige. Men for å lære mer om landet, bør du også besøke noen av Østerrikes koseligste landsbyer. Her finner du det sanne hjertet og sjelen til Østerrike. Heiligenbrunn Heiligenbrunn i Burgenland er kjent for sin såkalte “kellerviertel” som du finner i vingårdene rundt landsbyen. […]

    Les hele artikkelen

  • Linsesalat med paprika og gresskarfrøolje - oppskrifta fra Østerriksespesialisten

    Posted in:

    Linsesalat med paprika og gresskarfrøolje

    Linser har vært kjent helt fra steinalderen. Det finnes mange sorter linser. Størrelse og farge, alt fra grønne, gule og brune til røde. Linser er svært næringsrik mat og er rike på mineraler, protein og fiber. I Wien kunne man finne linsesalat på menyen til ølhusene allerede på 1700-tallet. Linsesalat dukker fortsatt opp i utallige […]

    Les hele artikkelen

  • Marillenknödel - aprikosknødel

    Posted in:

    Marillenknödel

    Kulinariske tradisjoner utvikler seg ofte til regionale eller nasjonale spesialiteter. De avslører mye om sjelen til et land, som for eksempel åpenheten for andre kulturer. Dermed kan en opprinnelig kinesisk frukt (aprikos) kombineres med et planteprodukt fra Sørøst-Asia (sukker) og en tilberedningsmetode fra Böhmen (knödel), for å bli en matkulturell klassiker i Østerrikes. Det antas […]

    Les hele artikkelen

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,