Nyhetsbrev

© by Arnold Weisz

Få inspirasjon til din neste Østerrike reise! Abonner på vårt nyhetsbrev.

Østerrike Spesialistens nyhetsbrev som kommer maks én gang i måneden med reisetips, om konkurranser eller nyheter (Vi sender ikke noe spam!).

Epost adressen din blir kun brukt til dette formålet.

Vi bruker MailChimp som vårt nyhetsbrev plattform. Når du klikker på «Meld meg på» godtar du at informasjonen du gir oss, dvs. din epost adresse, vil bli overført til MailChimp for prosessering i henhold til deres regler for personvern. Disse opplysningene deles ikke med andre virksomheter, og slettes når vi får beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta informasjon fra oss. Opplysningene slettes også om vi får tilbakemelding om at e-postadressen ikke lenger er aktiv. MailChimp er databehandler for nyhetsbrevet.

Tjenesten er gratis og du kan når som helst avslutte abonnementet ved å klikke på linken «stoppe abonnement» som du finner nederst i nyhetsbrevene du mottar.

 


  • Käsespätzle

    Posted in:

    Käsespätzle

    Fra Østerrike, til de sørlige delstatene i Tyskland, Sveits og dessuten i Böhmen, har spätzle vært et populære tilbehør og basisen for mange forskjellige retter i mange år. Hvor og når den stammer fra lar seg ikke slå fast. Spatzen, Knöpfli eller Nockerl, spätzle som man sier i det vestlige Østerrike, har mange navn avhengig […]

    Les hele artikkelen

  • Bauernkrapfen - Østerrikespesialisten

    Posted in:

    Bauernkrapfen

    Bakst i ulike former, stekt i fett har eksistert i tusenvis av år. Romerne laget såkalte globuli, et rundt kringle som ble bakt i fett, deretter belagt med honning og drysset med valmuefrø. En slags smultbakst som ble kalt «crapho» eksisterte allerede i under Karl den store (742-814). Og kraphenpacherinnen (krapfenmakerinner) er nevnt i gamle […]

    Les hele artikkelen

  • Kürbiscremesuppe - oppskrift fra østerrikespesialisten.no

    Posted in:

    Kürbiscremesuppe

    Gresskaret er en av de eldste kulturvekstene i verden. De første funnene sies å ha vært rundt 10.000 f.Kr. Det kommer opprinnelig fra det sørlige Mexico, og arkeologiske funn beviser at gresskarfrø, mais og bønner tjente som mat for de amerikanske urinnvånerne. Med oppdagelsen av Amerika kom gresskaret også til Europa på begynnelsen av 1500-tallet. […]

    Les hele artikkelen

  • Linzer Torte fra Østerrike

    Posted in:

    Linzer Torte

    Det eldste beviset for at «Mandl Dortten», dvs. mandelterter, ble satt på bordet i Linz, er en vertshusregning fra 1619. Dessuten har man funnet en oppskrift i en bok fra 1653 som tilhørte grevinne Anna Margarita Sagramosa fra Verona. Oppfinneren av kaken er fortsatt et mysterium, men konditoren Johann Konrad Vogel (1796-1883) har bidratt til […]

    Les hele artikkelen

Annonser