Posted in:

På bilferie i Østerrike

© by Arnold Weisz

Å dra på bilferie betyr frihet. Du drar dit du vil når du vil. Østerrike er perfekt for bilferie. Et lite land med korte avstander, gode veier, rimelig drivstoff og en velutbygd turistinfrastruktur.

Det beste tipset vi kan gi deg er å bruke minst mulig tid på motorveiene. Det kan være fristende å suse av gårde på flotte veier med 130 km/t fartsgrense, men det går du glipp av en hel masse. I Østerrike har man dessuten bygget støybeskyttelse langs store deler av motorveinettet. Dermed ser du ofte bare rett inn i en vegg. Bruk motorveien for å komme seg raskt mellom regionene du ønsker å besøke, men ikke mer. Både Bundesstrasse (Fylkesvei) og Landstrasse (Landevei) nettverket er meget godt utbygd. Ja, selv om du skulle havne på en Güterweg (gårdsvei) er disse ofte asfaltert og fine alternativer.

Korte avstander

Østerrike er omkring fire ganger mindre enn Norge i utstrekning, med en nesten dobbelt så stor utstrekning. I tillegg er jo landet dominert av Alpene og plassen hvor folk må bosette seg, som i Norge, er derfor svært begrenset. Det fine med dette er at det sjelden er langt mellom høydepunktene i Østerrike Du kjører sjelden mange kilometer i Østerrike mellom hver landsby. Så ingen grunn til panikk hvis du har kjørt langt nok og er sulten. Hvorfor ikke bare stoppe i neste landsby. De fleste steder finner du et gasthaus (pub/spisested) eller en matbutikk hvis du vil ordne deg selv. Utenom høysesongen i August er det dessuten lett å finne overnatting på de fleste steder. Vel, kanskje bortsett fra i Salzburg som er populært reisemål hele året. Vår, sommer og høst er perfekt for bilferie i Østerrike.

Klikk på bildene for å se dem større >>

Sommerfester

Reiser du i perioden mellom juni og september, finner du ofte lokale fester rundt i hele Østerrike. Lokale idrettslag, foreninger, kirker og frivillige brannvesen arrangerer fester for å samle inn penger. Disse er alltid populære da østerrikerne sjelden trenger noen større unnskyldninger for å samles i godt lag. Det selges alltid mat og drikke, og besøkende er også velkomne. Dette er også en fin anledning til å teste skoletysken og komme i kontakt med lokalbefolkningen på.

Nyt naturen underveis

Mange steder i Østerrike har kommunene vært flinke til å sette ut bord og krakker på rasteplassene eller like ved veien. Her kan alle stoppe. Ofte har disse stedene en flott beliggenhet i vakker natur eller med en utsikt som tar pusten fra deg. Kom deg derfor hyppig ut av bilen for en matbit, eller i alle fall en selfie. Selv om vi gjerne tar en Wienerschnitzel på en restaurant underveis, kan det være like deilig med litt medbrakt i en kjølebag. På småveien finner du ofte et deilig sted for en lunsj i det fri, som dere har helt for dere selv.

Se våre forslag til «omveier» for bilferien i Østerrike nedenfor.

 • Lungau-Obertauern-Radstadt, Salzburgerland, Østerrike

  Posted in:

  Lungau / Obertauern / Radstadt

  Er du på vei nord- eller sørover på motorvei A10 (Salzburg – Villach) er det enkelt å ta en omvei via Lungau–Obertauern–Radstadt. Riksvei B99 tar deg i akkurat samme retning og legger ikke mer enn ca. 12 km i forhold til motorveien. En av Østerrikes beste omveier går forbi historiske småbyer, gjennom idylliske dalfører og […]

  Les hele artikkelen

 • Leopolsteiner See, Steiermark, Østerrike - Nationalpark & Eisenstrasse

  Posted in:

  Nationalpark & Eisenstrasse

  Omveien vi har kalt Nationalpark & Eisenstrasse er en omvei på ca. 80 kilometer. Ikke mye lenger enn samme strekning på motorveien (A9) som hadde vært ca. 64 kilometer. Selv om motorveien går gjennom et flott dalføre på denne strekning, er omveien enda mer interessant, og gir deg helt andre muligheter for stopp underveis. Jernveien […]

  Les hele artikkelen

 • Mondsee & Attersee - Østerrikes beste omveier

  Posted in:

  Mondsee & Attersee

  Kombinasjonen Mondsee & Attersee er en flott avstikker fra motorveien. Særlig på varme sommerdager kan det være fint å komme seg ut av bilen og få seg en svalende dukkert. Begge innsjøene har mange fine badeplasser, men Mondsee er som regel et par gradere varmere enn Attersee. Omveien tar deg gjennom flere idylliske tettsteder hvor […]

  Les hele artikkelen

 • bilferie i Østerrike

  Posted in:

  Praktiske tips for bilferie i Østerrike

  Miljøfartsgrenser På visse motorveistrekninger har man senket hastigheten fra de vanlig 130 km/t til 100 km/t for å redusere belastningen av både luft- og støyforurensning, ifølge en østerriksk lov om Immissionsschutzgesetz – Luft (IG-L). Ganske mange bynære motorveier har redusert hastighet om natten eller i rushtrafikken. Dette er varslet med både fast skilting og lystavler. […]

  Les hele artikkelen

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Ana Lucia Marcos

Ana Lucia Marcos

Ana Lucia har reist verden over, men falt fullstending pladask for Østerrike. Hun elsker det dramatiske fjellandskapet, de fototastiske sjøene og de heftige ridderborgene. Dessuten, en real wienerschnitzel står alltid på menyen når hun farter rundt og utforsker alpelandet.