Posted in:

På bilferie i Østerrike

© by Arnold Weisz

Å dra på bilferie betyr frihet. Du drar dit du vil når du vil. Østerrike er perfekt for bilferie. Et lite land med korte avstander, gode veier, rimelig drivstoff og en velutbygd turistinfrastruktur.

Det beste tipset vi kan gi deg er å bruke minst mulig tid på motorveiene. Det kan være fristende å suse av gårde på flotte veier med 130 km/t fartsgrense, men det går du glipp av mengde flotte opplevelser. I Østerrike har man dessuten bygget støybeskyttelse langs store deler av motorveinettet. Dermed ser du ofte bare rett inn i en vegg. Bruk motorveien for å komme seg raskt mellom regionene du ønsker å besøke, men ikke mer. Både Bundesstrasse (Fylkesvei) og Landstrasse (Landevei) nettverket er meget godt utbygd. Ja, selv om du skulle havne på en Güterweg (gårdsvei) er disse ofte asfaltert og fine alternativer.

Korte avstander

Østerrike er kun 1/4 av Norge i størrelse, med en nesten dobbelt så stor befolkning. I tillegg er jo landet dominert av Alpene og områdene hvor folk kan bosette seg, som i Norge, er derfor svært begrenset. Fordelen med bilferie i et lite land, er at det sjelden er langt mellom høydepunktene. Du kjører sjelden mange kilometer i Østerrike mellom hver landsby. Så ingen grunn til panikk hvis du har kjørt langt nok og er sulten. Hvorfor ikke bare stoppe i neste landsby. De fleste steder finner du et gasthaus (pub/spisested) eller en matbutikk hvis du vil ordne deg selv. Utenom høysesongen i August er det dessuten lett å finne overnatting på de fleste steder. Vel, kanskje bortsett fra i Salzburg som er populært reisemål hele året. Vår, sommer og høst er perfekt for bilferie i Østerrike.

Klikk på bildene for å se dem større >>

Sommerfester

Reiser du i perioden mellom juni og september, finner du ofte lokale fester rundt i hele Østerrike. Lokale idrettslag, foreninger, kirker og frivillige brannvesen arrangerer fester for å samle inn penger. Disse er alltid populære da østerrikerne sjelden trenger noen større unnskyldninger for å samles i godt lag. Det selges alltid mat og drikke, og besøkende er også velkomne. Dette er også en fin anledning til å teste skoletysken og komme i kontakt med lokalbefolkningen på.

Annonse

Nyt naturen underveis

Mange steder i Østerrike har kommunene vært flinke til å sette ut bord og krakker på rasteplassene eller like ved veien. Her kan alle stoppe. Ofte har disse stedene en flott beliggenhet i vakker natur eller med en utsikt som tar pusten fra deg. Kom deg derfor hyppig ut av bilen for en matbit, eller i alle fall en selfie. Selv om vi gjerne tar en Wienerschnitzel på en restaurant underveis, kan det være like deilig med litt medbrakt i en kjølebag. På småveien finner du ofte et deilig sted for en lunsj i det fri, som dere har helt for dere selv.

Se våre forslag til «omveier» for bilferien i Østerrike nedenfor.

 • Posted in:

  Pustertaler Höhenstrasse

  Det finnes mange ulike panoramaveier eller såkalte «höhenstrassen» i Østerrike, men vi synes Pustertaler Höhenstrasse er en av de fineste. Veien slynger seg ca. 3o km langsmed den sydvendte åssiden i Hochpustertal, Osttirol. Dette er nok det nærmeste man kommer det “ekte Tirol”, som til en viss grad har forsvunnet i turistutbyggingen i selve Tirol. […]

  Les hele artikkelen

 • bilferie i Østerrike

  Posted in:

  Praktiske tips for bilferie i Østerrike

  Fartskamera Som i Norge finnes det også fartskameraer i Østerrike. Som oftest i 50-soner i tettbebygde strøk, men de forekommer også på hoved- og motorveier. Det er ikke noen krav om å advare bilistene med skiltingen, og de kommer som regel brått på. De fleste slike fartskameraer i Østerrike er et par (en for hver […]

  Les hele artikkelen

 • Sør-Steiermark, Steiermark, Østerrike, Slovenia

  Posted in:

  Grenseløse Sør-Steiermark

  Steiermark har en 145 km grense mot Slovenia hvorav omkring 40% går midt i elven Mur, mens resten går gjennom et bølgende åslandskap frem til grensen mot delstaten Kärnten. Grenseområdet mellom Østerrike (Steiermark) og Slovenia øst for A9 motorveien mellom Graz og Maribor er først og fremst kjent for vindyrking. På de fleste sydvendte skråningene […]

  Les hele artikkelen

Annonser

Skrevet av Ana Lucia Marcos

Ana Lucia Marcos

Ana Lucia har reist verden over, men falt fullstending pladask for Østerrike. Hun elsker det dramatiske fjellandskapet, de fototastiske sjøene og de heftige ridderborgene. Dessuten, en real wienerschnitzel står alltid på menyen når hun farter rundt og utforsker alpelandet.