Posted in:

Radstädter Tauern – Østerrikes beste omveier

© by Tourismusverband Radstadt - Foto: TVB Radstadt

En av Østerrikes beste omveier via Radstädter Tauern, går forbi historiske småbyer, gjennom idylliske dalfører og over et fjellpass på 1740 moh.

Er du på vei nord- eller sørover på motorvei A10 (Salzburg – Villach) er det enkelt å ta en omvei via Radstädter Tauern. Riksvei B99 tar deg i akkurat samme retning og legger ikke mer enn ca. 12 km i forhold til motorveien.

ANNONSE
Booking.com 2021 Kickstart kampanje

Kommer du sørfra svinger du av rett etter tunnelen og før bomstasjonen. Første stopp kan anbefaler vi i den pittoreske landsbyen Mauterndorf for en kaffe- eller matrast på det lille torget midt i gamlebyen. Middelalderborgen er også verdt et besøk om du kan avse et par timer. Veiens høyeste punkt, Obertauern er et typisk skisted. Hektisk om vinteren og veldig rolig om sommeren. Veien nedover mot Untertauern er den bratteste og trangeste delen. Restauranten Gnadenalm er verdt et fotostopp med herlig panoramautsikt over alpelandskapet rundt. Ved Untertauern er du godt og vel kommet 2/3 av veien og dalen begynner å utvide seg og kulturlandskapet dominerer utsikten. Før du kjører opp på motorveien (A10) igjen anbefaler vi et stopp i historiske Radstadt. I den gamle bydelen, omgitt av en bymur med runde vakttårn, finner det sedvanlige torget (Stadtplatz) og et bra utvalg av spisesteder og noen butikker.

 • Posted in:

  Høyt og lavt i Lungau

  Vi har lært å kjenne denne regionen ganske godt gjennom de mange besøkene våre i løpet av de siste 20 årene. Den rundt 1000 km2 store regionen Lungau ligger i det sørøstlige hjørnet av delstaten Salzburg, mer eller mindre midt i Østerrike. Det vi liker best med Lungau er de utallige aktivitetsmulighetene som finnes. Her […]

  Les hele artikkelen

 • Murursprung, Muhr, Lungau, SalzburgerLand, Østerrike

  Posted in:

  Naturvandring til Mururspring

  Jeg har vært mange steder langsmed elven Mur, som renner 348 kilometer gjennom Østerrike, før den fortsetter gjennom Slovenia og Kroatia. Dette er en av hovedelvene i delstaten Steiermark og passer blant annet gjennom Graz, Østerrikes nest største by. Derfor var det på sin plass å se hvor det hele starter. Kilden til elven Mur […]

  Les hele artikkelen

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.