Posted in:

Obertauern – Snøsikkert og familievennlig

© by Österreich Werbung, Foto: Pigneter

Dette er en av Østerrikes mest snøsikre vintersport steder. Gode snøforhold, lang sesong og beliggenheten midt i Østerrike gjør Obertauern populær både blant østerrikere og utenlandske turister.

Obertauern ligger i sørøst i delstaten Salzburg midt i Radstadt Tauern-fjellene på høyder mellom 1630 og 2526 meter over havet. Dette er en av de snørikeste regionene i Østerrike og har meget velutbygd turist infrastruktur. Obertauern er snøsikkert og familievennlig og byr på 26 taubaner og heiser som gir tilgang til utallige bakker av alle vanskelighetsgrader. Det sofistikerte skiheissystem gjør det mulighet og ta en rundtur på skiløypene over hele området uten at du faktisk må tilbake til utgangspunktet hver gang. De fleste heisene er direkte tilgjengelig fra hotellene med ski på beina, og hvis du skal til bakkene på motsatt side finnes det skibro over riksveien.

100 km løyper

Du finner rundt 100 km alpinløyper, inkludert 61 km i kategorien lett (blå skilt), 35 km i vanskelighetsgrad medium (røde skilt) og 4 km for de mer avanserte alpinistene (svarte skilt), alt i henhold til internasjonale standarder. Det er godt skiltet, ved hjelp av et fargesystem, noe som gjør at det er enkelt å orientere seg når man veksler mellom de ulike løypene. Løypene er ikke de mest avanserte og passer bra for de som har lyst å kjøre mye på ski uten å hige etter adrenalinkick.

ANNONSE

Klikk på bildene for å se de større >>

Uten alpinski

Du må ikke være alpinist for å kunne utfolde deg på snø. Obertauern har også flere langrennsløyper på mellom 6-10 kilometer lange. Ikke de mest krevende løypene, men de går gjennom flott natur. Det finnes dessuten langrennsløyper rundt Mauterndorf som er den nærmeste lille byen i dalen nedenfor. For de som har lyst å gjøre noe annet enn å stå på ski mangler det heller ikke på aktiviteter. Gnadenalm og Südwienerhütte er et akeparadis hvor hele familien kan more seg sammen i 6,5 kilometer akebakker, som til og med er belyst. Gnadenalm har også en skøytebane for de som vil ut på isen.

Brukbart prisnivå

En av fordelene, særlig nå som euroen har blitt dyr for nordmenn, er at det er et lavere prisnivå i Obertauern enn for eksempel St. Anton, Kitzbühel eller Sölden. Dette betyr ikke at det er noen dårligere standard på hverken mat, overnatting eller andre fasiliteter. Området er også familievennlig og det finnes rikelige aktiviteter for barn i alle aldre. Selve tettstedet består stort sett av hoteller, restauranter og utesteder og er preget av turister. Vil du oppleve lokalt byliv ta deg en tur til enten Radstadt eller Mauterndorf som er de nærmeste småbyene.

Annonse

Snøsikre Obertauern

Beliggenheten til Obertauern langs de nordlige alpene, gjør at det ofte snør mer her enn i fjellene lenger sør.  Dette gjør at det godt kan være lite snø i dalene eller fjellene bare et par mil unna. Snøsikre Obertauern er derfor et greit valg om du vil være sikker på å få kjørt, særlig under snøfattige vintre. Vi var der i begynnelsen av desember og de fleste heisene var igang og løypene var godt preparert (mest ved hjelp av snøkanoner og litt med natursnø).

Hotell- og restaurant landsby

Oberntauern er helt og holdent bygg opp for turisme. Selv om kelterne (4 til 1 århundre f.Kr. hadde slått seg ned i området og romerne hadde laget en vei over passet, så kom selve utbyggingen riktig igang på 50 og 60-tallet. Første skiheisen ble ferdig i 1948. Obertauern dreier seg om vintersport og på sommeren er det meste stengt, selv om det er mange fine vandreturer i området. De fleste sommerturistene bor andre steder i Lungau. Mange av skiheisen inntil hovedveien gjennom tettstedet. Hvis du vil bort fra selve tettstedet kan du også kjøre inn til Seekar. Her finner du et par hoteller og restauranter, men få parkeringsplasser. Skiheisene forbinder så også alle løypene med hverandre, så hvis du bor i selve Obertauern trenger du ikke å bekymre deg om parkering. La bilen stå ved hotellet. Da slipper du dessuten å tenke på alkoholfritt, når du drar rett fra bakken til Afterski.

 • Posted in:

  Natur- og kulturvandring ved Bad Schwanberg

  Etter å ha studert utvalget av vandreruter i området bestemte jeg meg for vandreruten som går under navnet «Schloss Limberg Rundwanderweg (Nr. 3)». Denne 8,2 km lange vandringen tar deg med opp i åsene ovenfor pittoreske Bad Schwanberg. Denne middels vanskelige turen lovet blant annet god utsikt og noen interessante steder underveis. 406 høydemeter Når […]

  Les hele artikkelen

 • Østerrikes søte sider - på konditori i, Østerrike

  Posted in:

  Østerrikes søte sider

  Jeg har alltid vært en søtmons. Sikkert medfødt – er min unnskyldning. Bitt av konditoribasillen har det etter hvert blitt utallige besøk på konditorier hele Østerrike rundt. Konditoriene eller kafeene i Østerrike varierer fra gamle tradisjonelle etablissementer til moderne kaffe og kake templer. Uansett så holder utvalget av søtsaker og tilhørende kaffedrikker generelt en høy […]

  Les hele artikkelen

 • Opplev Wiens fargerike markeder - Østerrike

  Posted in:

  Opplev Wiens fargerike markeder

  Markeder liver opp bybildet og er en flott måte å bli bedre kjent med både menneskene og kulturen i landet man besøker. Dessuten kan man komme over delikatesser, som man kanskje ikke finner noen andre steder. I Wien har man bevisst satset på å beholde noen av de tradisjonelle markedene, både som salgssteder og møteplasser. […]

  Les hele artikkelen

 • Szeklergulasch

  Posted in:

  Szeklergulasch / Szegediner Gulasch

  Kjøttretten gulyás hús (som betyr storfekjøtt på ungarsk), forkortet til «gulyás», var i sin opprinnelige form en enkel suppe laget av kjøtt og løk, som middelalderens «cowboyer» kokte på pusztaen over i en gryte over åpen. I Wien møttes de mange ulike kulturene som var en del av Keiserdømmet Østerrike. Szeklergulasch oppstod når man blandet […]

  Les hele artikkelen

Annonse

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.