Posted in:

Obertauern – Snøsikkert og familievennlig

© by Österreich Werbung, Foto: Pigneter

Dette er en av Østerrikes mest snøsikre vintersport steder. Gode snøforhold, lang sesong og beliggenheten midt i Østerrike gjør Obertauern populær både blant østerrikere og utenlandske turister.

Obertauern ligger i sørøst i delstaten Salzburg midt i Radstadt Tauern-fjellene på høyder mellom 1630 og 2526 meter over havet. Dette er en av de snørikeste regionene i Østerrike og har meget velutbygd turist infrastruktur. Obertauern er snøsikkert og familievennlig og byr på 26 taubaner og heiser som gir tilgang til utallige bakker av alle vanskelighetsgrader. Det sofistikerte skiheissystem gjør det mulighet og ta en rundtur på skiløypene over hele området uten at du faktisk må tilbake til utgangspunktet hver gang. De fleste heisene er direkte tilgjengelig fra hotellene med ski på beina, og hvis du skal til bakkene på motsatt side finnes det skibro over riksveien.

100 km løyper

Du finner rundt 100 km alpinløyper, inkludert 61 km i kategorien lett (blå skilt), 35 km i vanskelighetsgrad medium (røde skilt) og 4 km for de mer avanserte alpinistene (svarte skilt), alt i henhold til internasjonale standarder. Det er godt skiltet, ved hjelp av et fargesystem, noe som gjør at det er enkelt å orientere seg når man veksler mellom de ulike løypene. Løypene er ikke de mest avanserte og passer bra for de som har lyst å kjøre mye på ski uten å hige etter adrenalinkick.

ANNONSE
Booking.com 2021 Kickstart kampanje
Klikk på bildene for å se de større >>

Uten alpinski

Du må ikke være alpinist for å kunne utfolde deg på snø. Obertauern har også flere langrennsløyper på mellom 6-10 kilometer lange. Ikke de mest krevende løypene, men de går gjennom flott natur. Det finnes dessuten langrennsløyper rundt Mauterndorf som er den nærmeste lille byen i dalen nedenfor. For de som har lyst å gjøre noe annet enn å stå på ski mangler det heller ikke på aktiviteter. Gnadenalm og Südwienerhütte er et akeparadis hvor hele familien kan more seg sammen i 6,5 kilometer akebakker, som til og med er belyst. Gnadenalm har også en skøytebane for de som vil ut på isen.

Brukbart prisnivå

En av fordelene, særlig nå som euroen har blitt dyr for nordmenn, er at det er et lavere prisnivå i Obertauern enn for eksempel St. Anton, Kitzbühel eller Sölden. Dette betyr ikke at det er noen dårligere standard på hverken mat, overnatting eller andre fasiliteter. Området er også familievennlig og det finnes rikelige aktiviteter for barn i alle aldre. Selve tettstedet består stort sett av hoteller, restauranter og utesteder og er preget av turister. Vil du oppleve lokalt byliv ta deg en tur til enten Radstadt eller Mauterndorf som er de nærmeste småbyene.

Annonse

Snøsikre Obertauern

Beliggenheten til Obertauern langs de nordlige alpene, gjør at det ofte snør mer her enn i fjellene lenger sør.  Dette gjør at det godt kan være lite snø i dalene eller fjellene bare et par mil unna. Snøsikre Obertauern er derfor et greit valg om du vil være sikker på å få kjørt, særlig under snøfattige vintre. Vi var der i begynnelsen av desember og de fleste heisene var igang og løypene var godt preparert (mest ved hjelp av snøkanoner og litt med natursnø).

Hotell- og restaurant landsby

Oberntauern er helt og holdent bygg opp for turisme. Selv om kelterne (4 til 1 århundre f.Kr. hadde slått seg ned i området og romerne hadde laget en vei over passet, så kom selve utbyggingen riktig igang på 50 og 60-tallet. Første skiheisen ble ferdig i 1948. Obertauern dreier seg om vintersport og på sommeren er det meste stengt, selv om det er mange fine vandreturer i området. De fleste sommerturistene bor andre steder i Lungau. Mange av skiheisen inntil hovedveien gjennom tettstedet. Hvis du vil bort fra selve tettstedet kan du også kjøre inn til Seekar. Her finner du et par hoteller og restauranter, men få parkeringsplasser. Skiheisene forbinder så også alle løypene med hverandre, så hvis du bor i selve Obertauern trenger du ikke å bekymre deg om parkering. La bilen stå ved hotellet. Da slipper du dessuten å tenke på alkoholfritt, når du drar rett fra bakken til Afterski.

 • Oppdag Østerrikes koseligste landsbyer, som for eksempel Straden i Steiermark sett fra dalen

  Posted in:

  Oppdag Østerrikes koseligste landsbyer

  Når du reiser i Østerrike, er byer som Salzburg og Wien uunngåelige. Men for å lære mer om landet, bør du også besøke noen av Østerrikes koseligste landsbyer. Her finner du det sanne hjertet og sjelen til Østerrike. Heiligenbrunn Heiligenbrunn i Burgenland er kjent for sin såkalte “kellerviertel” som du finner i vingårdene rundt landsbyen. […]

  Les hele artikkelen

 • Zillertal, Tirol, Østerrike

  Posted in:

  Fantastiske vinterdager i Zillertal

  Dette var første besøket til Zillertal, en 40 kilometer lang dal som strekker seg sørover fra Inntal (ca. 40 km øst for Innsbruck) til Mayerhofen. Jeg hadde hørt mye fint om denne skiregionen og det skulle vise seg å være enda bedre en ryktene. Snøværet fulgte meg på toget fra Wien første dag, men deretter […]

  Les hele artikkelen

 • Høyfjells vintervandring på Gottesackerplatået, Kleinwalsertal, Vorarlberg, Østerrike

  Posted in:

  Vintervandring på Gottesackerplatået

  Turen starter med gondolbanen fra Ifen. Hit kommer du med enten bussen eller bi. Det er en stor parkeringsplass her. Derfra tok jeg meg opp til Hahnenköpfle. Jeg var ikke kommet mange meterne fra heisstasjonen og ut på Gottesackerplatået, før det lå et eventyraktig vinterlandskap fremfor meg. Toppen av Hahnenköpfle (2143 moh.) som ligger litt […]

  Les hele artikkelen

Annonse

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.