Posted in:

Golf i Østerrike

© by Österreich Werbung. Foto: Popp Hackner

Både den fantastiske naturen og historien har gjort sitt til at Østerrike kan by på golfopplevelser utenom det vanlige. Du kan spille golf omgitt av snødekte fjell eller på de gamle jaktmarkene til en ridderborg.

Golf er på langt nær en sport for «alle og enhver» i Østerrike på samme måte som i Norge. I alpelandet er golf en relativ dyr hobby i forhold til gjennomsnittsinntekten. Til gjengjeld har de fleste golfklubbene meget flotte anlegg med garderober, driving range, øvelseshull og gode restauranter. Østerrike har over 170 golfbaner spredt over hele landet. Selv i trange alpedaler som for eksempel i Tirol og SalzburgerLand, hvor vanligvis skifolket hersker, finner du flotte baner. Mange golfbaner ligger også i flotte kulturlandskap eller i historiske omgivelser. Turistinfrastrukturen er meget godt utbygd i Østerrike og det vil aldri være langt fra golfbanen til overnatting i alle prisklasser. En del baner har hotell eller andre typer overnattingsmuligheter på selve området til golfklubben.

Golf, Tirol, Østerrike
Golf i Østerrike byr på baner i et herlig naturlandskap. Her ved Going, Tirol er utsikten fantastisk uansett hvor du ser . © Österreich Werbung, Foto: Niederstrasser

After golf

Mange golfanlegg/klubber har et godt samarbeide med lokale bedrifter som tilbyr ulike aktiviteter. Du kan også bestille pakker som kombinerer golf med aktiviteter som spa, vinsmaking, kulturarrangementer eller kulinariske utskeielser. Det er helller ikke vanskelig å kombinere golf med familieferie. Hvis alle i familien golfer finnes det også klubber som tilbyr både spill eller andre aktiviteter for barn. Det er sjeldent langt fra golfbanen til hverken shoppingmuligheter eller ferieaktiviteter.

Pay-and-play

Pay-and-play er ikke vanlig i Østerrike. Per april 2016 vet jeg bare om to steder som har Pay-and-play baner: Open Golf, St. Johann, Salzburg og City Golf, Graz-Puntigam, Steiermark.


Her er en liten oversikt over noen av golfbanene vi har prøvd oss på:

(Klikk på navnet til golfklubben for link til hjemmesiden)

gc_donau1

Det flate åpne landskapet bare et steinkast fra Donau er perfekt for en golfbane. 9-hulls banen er morsom å spille og har i tillegg noen utfordringer. Foto: Arnold Weisz ©

Golfclub Donau

Både 9 og 18-hulls banene er ganske flate og kompakte, og er krever mindre fysisk innsats enn noen av golfbanene til fjells. Banene var meget velpleide og tilhørende området strøkne.

Denne klubben har også en god restaurant i klubbhuset.

Greenfee: 9-hulls € 25/30 – 18-hulls € 40/60/70

Golfclub Salzkammergut, Østerrike
Den fantastiske utsikten (ikke bare) fra hull 18 gjør det vanskelig å kosentrere seg om utslaget. Foto: Robert Herold ©

Golfclub Salzkammergut

Dette er en bane med fantastisk beliggenhet i alpene, mellom Bad Ischl og St. Wolfgang. 18-hulls banen er ganske kupert med ganske ulike hull som krever sitt. Kanskje ikke den letteste banen for nybegynnere, men du verden så morsom.

Klubbhuset har en bra restaurant og det finnes også en golfshop. Bestill tee-time i god tid, da denne banen er populær.

Golfclub Bad Gleichenberg

Dette er en Par 72 – 9-hullsbane som er noe kupert. Det korteste hullet er på 112/98 m og det lengste er på 477/414 m. Ifølge spillere vi snakket med mener hull 6 er mest krevende ettersom det er veldig smalt med skog på begge sider og vann rundt green.
Som de aller fleste golfklubber i Østerrike har de også her en restaurant med full mat- og drikkeservering.

Greenfee:
Man-fre € 34 (18 hull) – € 22 (9 hull)
Helger € 42 (18 hull) – € 27 (9 hull)
Range € 6 + 34 baller € 2

Golfclub Sonnberg

Denne Par 70 banen er ganske morsom å spille og er delvis kupert. Hull 12 f.eks. er kun 176/152m langt men har en høydeforskjell på 27m og du ser ikke green fra utslaget.
Vi testet aldri restauranten her, men har vel egentlig aldri hørt om dårlig mat på noen golfklubber i Østerrike.

Greenfee:
Man-fre € 50
Helger € 60
Gratis driving range

Golfclub Traunsee Kirchham

Denne Par 71 banen er en av de vanskeligst jeg har spilt på i Østerrike, men også en av de morsomste. Anlegget er av meget god standard og landskapet (relativt kupert) er helt fantastisk. Treningsanlegget er superb, og restauranten er meget god og rimelig etter norske forhold.

Greenfee:
Man-søn € 60 (18 hull)
Man-søn € 30 (9 hull)
Driving range € 9

Annonse
Her er korte rapporter fra baner vi ikke har rukket å spille på, men har vært innom for en kort besiktigelse:

 

Golfclub Lungau

Denne klubben har både 9- og 18-hulls baner. Anlegget ligger flott til på 1050 moh. i det sørlig SalzburgerLand like ved St. Michael. Ifølge noen av spillerne vi snakket med ser den flate banen lett ut, men har en del krevende hull. Du finner flere undulerte green som krever presise innspill. Fem hull har vann langsmed mye av fairway og på hull 10 må du slå over en elv for å komme på fairway.

Greenfee:
Man-søn € 70 (18 hull)
Man-søn € 30 (9 hull)
Driving range € 10

Golfclub Lungau, Østerrike, golf
Utsikten fra hull 9 (fairway til venstre) og hull 18 på høyre side av vannet. Foto: Arnold Weisz ©

For mer informasjon om golf i Østerrike:

Österreichischer Golf-Verband
Golf in Austria
Golf Alpine
 • Ligist Panoramavei, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Vårvandring på Ligist Panoramavei

  Våren kommer tidligere i denne delen av Østerrike enn nord for Alpene. Allerede i begynnelsen av april blomstrer en del av frukttrærne og landskapet i det sørlige Steiermark. Selv om ikke alle trær har slått ut i sin fulle løvprakt enda, har landskapet fått en frisk grønnfarge. Etter en lang vinter er det deilig å […]

  Les hele artikkelen

 • Posted in:

  Høyt og lavt i Lungau

  Vi har lært å kjenne denne regionen ganske godt gjennom de mange besøkene våre i løpet av de siste 20 årene. Den rundt 1000 km2 store regionen Lungau ligger i det sørøstlige hjørnet av delstaten Salzburg, mer eller mindre midt i Østerrike. Det vi liker best med Lungau er de utallige aktivitetsmulighetene som finnes. Her […]

  Les hele artikkelen

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han landet meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.