Posted in:

Dykking og snorkling i Østerrike

© by Foto: Aichinger / Österreich Werbung

Selv om Østerrike ikke har en eneste centimeter kyststripe mot havet, har du likevel mange muligheter for flott dykking i alpelandet.

Både dykking og snorkling er populært i Østerrike på tross av de ikke har en eneste centimeter havkyst. Til gjengjeld finner du mange store og små innsjøer spredt over hele landet. Mange av Østerrikes innsjøer holder drikkevannskvalitet og har dessuten en flott undervannsfauna. De fleste steder er det mulig å dykke fra land, og mange av innsjøene har egne dykkesoner hvor man også kan parkere bilen. Du kan dykke i alt fra de største sjøene til småtjern oppe i fjellene. Noe elver egner seg også for dykking og snorkling.

Bra marint liv

Det marine livet i innsjøene er overraskende variert og interessant. Abbor, ørret, steinbit, og harr er noen av fiskesortene som faktisk blir sett ofte. Gjedda lurer i grunne farvann, og rikelig med vegetasjon gir yngel stimene ly. Nattdykking er også tillatt stort sett overalt slik at at man også kan se noen av de nattaktive fiskene i sving.

Dykking for alle erfaringsnivåer

Østerrike byr på året rundt dykking, og for dykkeforhold som passer alle nivåer av dykkere. Tørrdrakter er anbefalt største delen av året, men i noen av sjøene fungerer det også med våtdrakt på sommeren. De varmeste sommermånedene er fra juni til september med lufttemperaturer i snitt 25 – 35 Celsius. Overflatevannet kommer opp i temperaturer på opp til 25 Celsius, men synker ned til 4 Celsius i dypet. Somrene er generelt tørre, men litt regn må regnes med. De største sjøene kan også være vindutsatte. Vintersesongen går fra desember til mars. Du kan regne med lufttemperaturer på -10 Celsius i mange områder, og innsjøene blir ofte dekket av is. Den beste isdykking er i januar.

Dykking i Wolfgangsee, Oberösterreich, Østerrike
Dykkere ved Wolfgangsee, Oberoesterreich, Østerrike. © Österreich Werbung, Foto: Himsl L.

Bra infrastruktur

Dykkesentre og klubber er spredt utover hele Østerrike og det er brukbar infrastruktur på plass, slik at du får fylt luft, kjøpt, leid eller reparert utstyr. De aller fleste dykkeplassene lar seg kombinere med andre aktiviteter ettersom du som oftest befinner deg i områder med utmerket turistinfrastruktur.

Snorkling

Å snorkle kan du selvfølgelig gjøre på egen hånd og nesten hvor som helst. Vil du snorkle i elver anbefaler vi derimot å benytte deg av et organisert tilbud. Både med tanke på sikkerheten samt at du vil få mye mer ut av snorklingen. Da trenger du heller ikke å ta med utstyret hjemmefra, men kan leie på stedet.

 • Snorkling, Traun, Oberösterreich, Austria

  Posted in:

  Snorkling – på østerriksk vis

  Når solen skinner fra knallblå himmel og temperaturen nærmer seg 34 °C er det vel ikke noe annet å gjøre enn å komme seg i vannet snarest. Vi er midt i Østerrike, ved elven Traun i Oberösterreich. Åtte forventningsfulle neopren antrukne mennesker gjør seg klare til å hoppe utfor en tre meter høy klippe og […]

 • Mondsee & Attersee - Østerrikes beste omveier

  Posted in:

  Mondsee & Attersee

  Kombinasjonen Mondsee & Attersee er en flott avstikker fra motorveien. Særlig på varme sommerdager kan det være fint å komme seg ut av bilen og få seg en svalende dukkert. Begge innsjøene har mange fine badeplasser, men Mondsee er som regel et par gradere varmere enn Attersee. Omveien tar deg gjennom flere idylliske tettsteder hvor […]

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han landet meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.