Posted in:

Sommerferieparadiset Wörthersee

Strandliv på den østerrikske rivieraen

© by Arnold Weisz

Omgitt av et fantastisk alpepanorama, et utall av aktiviteter og sydlige badetemperaturer bidrar til at sommerferieparadiset Wörthersee, er en av Østerrikes mest populære ferie destinasjoner.

Du kan lett tilbringe en uke ved Wörthersee uten å gå tom for aktiviteter. Mange av Østerrikes berømte eller velhavende har sommerhus ved innsjøen. Særlig Velden med sitt kasino er en lekeplass for de rike. Heldigvis er innsjøen stor nok til at de lokale og vanlige turistene også kan leke seg ved, på og i vannet. Den nesten 17 kilometer lange innsjøen i Kärnten er en av Østerrikes varmeste sjøer. Innsjøen har fått sitt navn etter det lille tettstedet Maria Wörth, som er en av åtte byer og tettsteder som ligger ved Wörthersee. Den største er Kärntens hovedstad Klagenfurt, ved østligste enden av Wörthersee.

Badeparadis

Selv om Wörthersee er mer enn 85 meter dyp på sitt dypeste samt noen ganger delvis islagt om vinteren, rekker den likevel i løpet av sommeren å få en vanntemperatur på rundt 25 °C. Bor du ved et hotell med strandlinje er det bare å nyte bademulighetene til fulle. For de som ikke har denne luksusen finnes det flere offentlige badeparker rundt innsjøen. Som oftest må man betale, men Freibad Edelweiss mellom Pörtschach og Krumpendorf er gratis. Pörtschach har også en flott offentlig badepark på en halvøy som stikker ut i innsjøen. Ved Krumpendorf er det ikke lett å komme ned til vannkanten, men det finnes en mulighet ved Café Schamandra ca. en kilometer øst for Krumpendorf. Den største badeparken av dem alle finner du ved Klagenfurt, hvor det på varme sommerdager kan være opptil 30.000 mennesker som koser seg ved Wörthersee.

<< Klikk på bildene for å se dem større >>

Vannsport

For de som vil mer enn å plaske litt rundt finner du flere vannsportsentre rundt innsjøen. Det finnes vannsport aktiviteter for alle og enhver, som for eksempel: motor- og seilbåter, pedalbåter, elektrobåter, bananbåt, paraseiling, wakeboard, vannski, vindsurfing og stand-up padling. I Krumpendorf finner du også et dykkesenter for de som vil se Wörthersee under vann.

Full damp

Turisme er ikke noe nytt fenomen på Wörthersee, og særlig båtturer har lenge vært populært. Fra sin spede begynnelse i 1853 med 30.000 passasjerer nådde man allerede i 1883 et passasjervolum på 175.000 per år. Det er lett å forstå hvorfor etter at man har tatt en runde på innsjøen med dampskipet «Thalia». Du må selvfølgelig vis ikke ta en hel rundtur, men kan hoppe av og på etter ønske. Det finnes også andre muligheter for å nyte sommeren på vannet. Enten kan du leie din egen båt, eller ta en rundtur med noen av partybåtene som trafikkere Wörthersee på sommeren.

Annonse

Utflukter rundt Wörthersee

I østenden av Wörthersee finner du Klagenfurt, som er delstatshovedstad i Kärnten. Den historiske bykjernen (Innere Stadt) i Klagenfurt er preget av fasader i barokk- og jugendstil. Små og store torg, trange smug og krokete gater gjør sentrum av Klagenfurt til et morsomt sted å utforske.

Det beste utsikten over hele innsjøen får du fra den 851 m høye Pyramidenkogel. Ikke nok med det, så har man plassert et 100 meter høyt tårn av tre og stål på toppen av åsen. Utsiktsplattformen på 83 m gir deg en helt fantastisk utsikt, ikke bare over Wörthersee, men også områdene rundt. Du kan enten reise helt opp til tårnet med bil, eller du kan ta båten til Reifnitz og buss opp til tårnet.

Vil du ha en pause fra strandlivet anbefaler vi en tur til middelalderborgen Burg Hochosterwitz, troner på toppen av en kalksteinsklippe med utsikt i alle himmelretninger. Borgen er som tatt ut av en eventyrbok, og ligger bare 20 km fra Klagenfurt. Dette er en av de flotteste middelalderborgene i Østerrike, som er åpen for publikum.

ANNONSER

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Ana Lucia Marcos

Ana Lucia har reist verden over, men falt fullstending pladask for Østerrike. Hun elsker det dramatiske fjellandskapet, de fototastiske sjøene og de heftige ridderborgene. Dessuten, en real wienerschnitzel står alltid på menyen når hun farter rundt og utforsker alpelandet.