Posted in:

Sommerferie ved herlige Millstätter See

© by Arnold Weisz

Millstätter See i det sørlige Østerrike er ideell for de som vil nyte naturen i rolige omgivelser. Hva med en rotur på speilblankt vann eller en e-bike tur på sykkelstier i det grønne, bare for å nevne noe.

Det finnes rikelig med aktiviteter å beskjeftige seg med i området rundt Millstätter See. Ettersom vi først og fremst ble tiltrukket av selve innsjøen ville vi bruke mest tid på vannaktiviteter. Vi prøvde oss på en fisketur, robåttur og et 1,5 timers cruise på innsjøen. Vi gjorde unna en liten fjellvandring også. Mest for å nyte utsikten og serveringstilbudet på fjellhyttene.

Badesjø

Millstätter See er 12 km lang og inntil 1,8 km bred og ligger i delstaten Kärnten. Innsjøen som er omgitt av fjell og bratte åssider, minner litt om vårt hjemlige fjordlandskap. Der stopper imidlertid sammenligningen. Selv om den ligger på nesten 600 meters høyde i Alpene og er rundt 140 meter dyp blir det som regel meget behagelige badetemperaturer sommerstid. I august kan vanntemperaturen ligge på 23-25 °C. Kombinert med meget god vannkvalitet gjør Millstätter See til en populær badesjø. Bortsett fra rutebåtene og noen få motorbåter for vannsportaktiviteter, foregår det meste ute på vannet ved hjelp av vind eller årer. Sørbredden er nesten ubebodd og heller ingen bilvei i vannkanten.

Aktiviteter til vanns

Gjennom turistkontoret kan du booke en fisketur, hvor du blir med en av de få lokale fiskerne ut i robåt for å trekke fiskenett som har stått i sjøen natten over. Les egen artikkel om fisketuren vår.

Fisketuren ga inspirasjonen til enda tidlig morgen på vannet. Vi dro ut på en morgenrotur med den lokal guiden Gottlieb Strobl, hvor vi fikk nyte et par timer på en speilblank sjø under en knallblå himmel. Les egen artikkel om morgenroturen vår.

For de som ønsker seg litt mer fart og spenning kan du leie seilbåter flere steder langs sjøen. I Millstatt, Döbriach og Seeboden finner du muligheter for vannski og Wake Board. For dykkere finnes det et PADI-dykkesenter i Millstatt.

Klikk på bildene for å se dem større >>

Turterreng for store og små

Området rundt innsjøen byr også på et flott turterreng. For de som vil i kupert terreng er fjellet på nordsiden full av turstier som passer alle, fra småbarnsfamilier til fjellvante. For de fjellvante er det flere topper man kan vandre til med Grosser Rosennock (2440 m) som den høyeste. Det arrangeres også guidede fjellturer. Det er mange praktiske tilbud for de som vil benytte tiden på beste måte. Du kan bestille pakkeløsninger inklusive taxi slik at du ikke trenger å begynne og avslutte turen på samme sted. Vi nordmenn er vant til å lage egen matpakke for turen, men vil du la deg overraske med lokal piknikkurv / turniste kan dette også arrangeres. For de som vil nyte naturen uten å måtte ty til fjellstøvler er åsryggen som går langsmed sørbredden av innsjøen perfekt for både vandre- og sykkelturer. En rutebåt krysser Millstätter See i hele sin lengde og bringer samtidig reisende over til motsatt bredde. Dette betyr at man ikke trenger bil for å komme over til andre siden. Dessuten kan du også ta med sykler om bord på båten.

Millstatt

Midt på nordbredden finner du tettstedet Millstatt som er turistsenteret ved Millstätter See. Ettersom vi tilbrakte noen dager ved sjøen var det ingen stress, og vi gjorde kjent med Millstatt litt etter litt. Vi bodde litt opp i høyden rundt 10-12 minutters kjøring unna, men småbyen med noen butikker samt en mengde spise- og overnattingsteder ble naturlig nok brukt hver dag. Dessuten finner du også banker, turistkontoret og museer her. Det er lett å tilbringe noen timer med å rusle rundt i Millstatt, enten for å slappe av med litt shopping eller cafe besøk. Strandpromenaden og parkene er også populære både blant besøkere og lokalbefolkningen, særlig når solen står høyt på himmelen og man trenger litt skygge. For de som ønsker litt avansert avslapning er det offentlige «badehuset» 1. Kärnten Badehaus stedet. Her finner du sauna, dampbad og mange andre wellness tilbud. Badehuset ligger vegg-i-vegg med den offentlig badestranden i Millstatt, og er åpen hele året.

For mer info, se hjemmesiden til det lokale turistkontoret Millstätter See | Kärnten

 • Dachstein Skywalk, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Spektakulære Dachstein Skywalk

  Du kan selv avgjøre om de har rett eller ikke. Ta gondolbanen opp til Hunerkogel og ta inn utsikten fra 2700 m høyde. Den første plattformen ble satt opp like ved gondolbanen, men etterhvert har det også kommet en nyere skywalk litt lenger bort i den loddrette fjellveggen. Trappen ut i intet For å komme […]

  Les hele artikkelen

 • Sackenwiesensee, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Sackenwiesensee – halvdagsvandring i Hochschwab

  Vi befinner oss i det nordøstlige Steiermark, i regionen Hochsteiermark. Hochschwab er et paradis for alle som elsker natur og eventyr med storslåtte fjellturer, sjeldne alpine urter og et rikt dyreliv. Vandreturen fra Bodenbauer til Sackenwiesensee starter i et dalføre, som er en slags sidedal til Mürztal hvor du finner Semmering Schnellstraße S6. Fra Bodenbauer til […]

  Les hele artikkelen

 • Kafé

  Posted in:

  Kafékultur i Østerrike

  Tyrkerne etterlot seg visstnok en del sekker kaffebønner, som wienerne snart skapte en egenartet kultur av. Helt sikkert er det iallfall at armenieren Johannes Theodat åpnet en av de første kaffehusene i 1685. Kafékultur Dette var starten på en av Wiens store varemerker, nemlig byens kafékultur. Den gang mange bodde i små leiligheter som det […]

  Les hele artikkelen

 • Schladming

  Posted in:

  Schladming – Mye vintermoro i og utenfor skibakkene

  Skikjøring både dag og kveld Schladming tilbyr 123 km med bakker fordelt på fire sammenhengende skiområder: Planai, Hochwurzen, Hauser Kaibling og Reiteralm. Det vakre skistedet midt i de østerrikske Alpene er et perfekt valg for skiløpere på alle nivåer og med alle preferanser. Enten du foretrekker brede carvingløyper, utfordrende kulekjøringbakker eller flombelyste bakker for kveldskjøring, […]

  Les hele artikkelen

 • Vienna Residence Orchestra i Palais Auersperg, Wien

  Posted in:

  Herlig konsert med Wiener Residenz Orchester

  Når du besøker Wien, bør du oppleve en av byens mest berømte attraksjoner: klassisk musikk. Derfor fikk vi med oss en hyggelig, intim kammerkonsert en lørdag kveld på Auersperg-palasset, et vakkert sted for klassiske musikkforestillinger i sentrum av byen. Wienermusikk, opera og ballett Det var en herlig opplevelse med både klassisk wienermusikk, opera og ballett. […]

  Les hele artikkelen

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.