Posted in:

Sommerferie ved herlige Millstätter See

© by Arnold Weisz

Millstätter See i det sørlige Østerrike er ideell for de som vil nyte naturen i rolige omgivelser. Hva med en rotur på speilblankt vann eller en e-bike tur på sykkelstier i det grønne, bare for å nevne noe.

Det finnes rikelig med aktiviteter å beskjeftige seg med i området rundt Millstätter See. Ettersom vi først og fremst ble tiltrukket av selve innsjøen ville vi bruke mest tid på vannaktiviteter. Vi prøvde oss på en fisketur, robåttur og et 1,5 timers cruise på innsjøen. Vi gjorde unna en liten fjellvandring også. Mest for å nyte utsikten og serveringstilbudet på fjellhyttene.

Badesjø

Millstätter See er 12 km lang og inntil 1,8 km bred og ligger i delstaten Kärnten. Innsjøen som er omgitt av fjell og bratte åssider, minner litt om vårt hjemlige fjordlandskap. Der stopper imidlertid sammenligningen. Selv om den ligger på nesten 600 meters høyde i Alpene og er rundt 140 meter dyp blir det som regel meget behagelige badetemperaturer sommerstid. I august kan vanntemperaturen ligge på 23-25 °C. Kombinert med meget god vannkvalitet gjør Millstätter See til en populær badesjø. Bortsett fra rutebåtene og noen få motorbåter for vannsportaktiviteter, foregår det meste ute på vannet ved hjelp av vind eller årer. Sørbredden er nesten ubebodd og heller ingen bilvei i vannkanten.

ANNONSE
Booking.com 2021 Kickstart kampanje

Aktiviteter til vanns

Gjennom turistkontoret kan du booke en fisketur, hvor du blir med en av de få lokale fiskerne ut i robåt for å trekke fiskenett som har stått i sjøen natten over. Les egen artikkel om fisketuren vår.

Fisketuren ga inspirasjonen til enda tidlig morgen på vannet. Vi dro ut på en morgenrotur med den lokal guiden Gottlieb Strobl, hvor vi fikk nyte et par timer på en speilblank sjø under en knallblå himmel. Les egen artikkel om morgenroturen vår.

For de som ønsker seg litt mer fart og spenning kan du leie seilbåter flere steder langs sjøen. I Millstatt, Döbriach og Seeboden finner du muligheter for vannski og Wake Board. For dykkere finnes det et PADI-dykkesenter i Millstatt.

Klikk på bildene for å se dem større >>

Turterreng for store og små

Området rundt innsjøen byr også på et flott turterreng. For de som vil i kupert terreng er fjellet på nordsiden full av turstier som passer alle, fra småbarnsfamilier til fjellvante. For de fjellvante er det flere topper man kan vandre til med Grosser Rosennock (2440 m) som den høyeste. Det arrangeres også guidede fjellturer. Det er mange praktiske tilbud for de som vil benytte tiden på beste måte. Du kan bestille pakkeløsninger inklusive taxi slik at du ikke trenger å begynne og avslutte turen på samme sted. Vi nordmenn er vant til å lage egen matpakke for turen, men vil du la deg overraske med lokal piknikkurv / turniste kan dette også arrangeres. For de som vil nyte naturen uten å måtte ty til fjellstøvler er åsryggen som går langsmed sørbredden av innsjøen perfekt for både vandre- og sykkelturer. En rutebåt krysser Millstätter See i hele sin lengde og bringer samtidig reisende over til motsatt bredde. Dette betyr at man ikke trenger bil for å komme over til andre siden. Dessuten kan du også ta med sykler om bord på båten.

Millstatt

Midt på nordbredden finner du tettstedet Millstatt som er turistsenteret ved Millstätter See. Ettersom vi tilbrakte noen dager ved sjøen var det ingen stress, og vi gjorde kjent med Millstatt litt etter litt. Vi bodde litt opp i høyden rundt 10-12 minutters kjøring unna, men småbyen med noen butikker samt en mengde spise- og overnattingsteder ble naturlig nok brukt hver dag. Dessuten finner du også banker, turistkontoret og museer her. Det er lett å tilbringe noen timer med å rusle rundt i Millstatt, enten for å slappe av med litt shopping eller cafe besøk. Strandpromenaden og parkene er også populære både blant besøkere og lokalbefolkningen, særlig når solen står høyt på himmelen og man trenger litt skygge. For de som ønsker litt avansert avslapning er det offentlige «badehuset» 1. Kärnten Badehaus stedet. Her finner du sauna, dampbad og mange andre wellness tilbud. Badehuset ligger vegg-i-vegg med den offentlig badestranden i Millstatt, og er åpen hele året.

For mer info, se hjemmesiden til det lokale turistkontoret Millstätter See | Kärnten

 • Zillertal, Tirol, Østerrike

  Posted in:

  Fantastiske vinterdager i Zillertal

  Dette var første besøket til Zillertal, en 40 kilometer lang dal som strekker seg sørover fra Inntal (ca. 40 km øst for Innsbruck) til Mayerhofen. Jeg hadde hørt mye fint om denne skiregionen og det skulle vise seg å være enda bedre en ryktene. Snøværet fulgte meg på toget fra Wien første dag, men deretter […]

  Les hele artikkelen

 • Høyfjells vintervandring på Gottesackerplatået, Kleinwalsertal, Vorarlberg, Østerrike

  Posted in:

  Vintervandring på Gottesackerplatået

  Turen starter med gondolbanen fra Ifen. Hit kommer du med enten bussen eller bi. Det er en stor parkeringsplass her. Derfra tok jeg meg opp til Hahnenköpfle. Jeg var ikke kommet mange meterne fra heisstasjonen og ut på Gottesackerplatået, før det lå et eventyraktig vinterlandskap fremfor meg. Toppen av Hahnenköpfle (2143 moh.) som ligger litt […]

  Les hele artikkelen

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.