Posted in:

De fineste båtturene i Østerrike

© by Arnold Weisz

Vi har vært på cruise på mang en idyllisk innsjø for å finne de fineste båtturene i Østerrike. Våre forventninger ble ikke gjort til skamme, da det ikke er mangel på unike og herlige båtturer.

Passasjerbåter har krysset østerrikske innsjøer i århundrer. I begynnelsen tjente de som transportmiddel for lokalsamfunnene rundt innsjøene, men fra 1800-tallet også som ferieaktiviteter for velhavende turister. Noen av innsjøene tilbyr fremdeles historiske cruise med dampdrevne båter, noe som gjør cruiset til en spesiell opplevelse. Men de fleste innsjøene har etterhvert fått flåter av moderne cruisebåter med soldekk og restauranter. Se hva vi oppdaget mens vi testet vannveiene i Østerrike (i tilfeldig rekkefølge).

Millstättersee – Kärnten

Innsjøen er et populært feriested for mange østerrikske familier i sommermånedene. Millstättersee er 12 km lang og smal, som ligger 600 meter over havet. Innsjøen har den perfekte størrelsen for å utforske regionen rundt med båt. Millstätter See Schifffahrt, det lokale rederiet, legger til ved åtte brygger rundt innsjøen, og du kan velge mellom tre forskjellige cruise. Du kan kombinere en rekke aktiviteter med båtturen eller bare slappe av ombord og nyte naturen. Det er mye å finne på rundt Millstättersee. Fotturer i fjellet på østsiden av innsjøen, sykle innsjøen rundt, ulike typer vannsport, fisking og bading selvfølgelig.

For more info: Millstätter See Schifffahrt

Wörthersee – Kärnten

Turisme er ikke et nytt fenomen ved Wörthersee, og spesielt båtturer har lenge vært populære. Helt fra starten i 1853, med utrolige 30.000 passasjerer det året. Det er lett å forstå hvorfor, etter å ha vært på et cruise med dampskipet «Thalia», som selvfølgelig hører hjemme på listen over de fineste båtturene i Østerrike. Du trenger ikke å ta en hel rundttur på en gang, men du kan hoppe av og på etter ønske i havner som; Klagenfurt, Reifnitz (tilgang til Pyramidenkogel utsiktstårn) og selvfølgelig Velden, et fancy feriested med kasino og massevis av vannsportmuligheter. Ikke desto mindre tilbyr Kärntens største innsjø også andre muligheter for å nyte sommeren på vannet. Enten du leier din egen båt eller ta en tur med noen av festbåtene som seiler på Wörthersee hele sommeren. Klikk her for å lese om vårt Frokostcruise på Wörthersee.

For more info: Wörthersee Schifffahrt

Weissensee – Kärnten

Regionen rundt Weissensee, den såkalte Nature Park Weissensee, har fokusert på naturturisme og er kjent for sine 200 kilometer turstier og 150 kilometer terrengsykkelruter. Å reise med båt til de 8 forskjellige landgangene rundt innsjøen, gir deg tilgang til et bredt spekter av aktiviteter. Og akkurat som på de andre innsjøene er det bare å glede seg til et cruise absolutt verdt billettpengene. Det imponerende landskapet oppleves best i noen knops fart. Weissensee ligger 930 meter over havet og er over 11 kilometer lang. Til tross for beliggenheten midt i Alpene, kan vanntemperaturene likevel nå 24 °C på sensommeren (august / september).

For more info: Weissensee Schifffahrt
ANNONSE

Achensee – Tirol

Achensee er den største innsjøen i Tirol og ligger i fjellene på 929 moh. Turistbåter har cruiset innsjøen siden 1887. Båtene anløper seks forskjellige brygger langs hele innsjøen. De er nyttige både for å komme deg til forskjellige steder, og for et cruise rundt hele innsjøen. Dessuten, brygga på Seespitz forbinder båten og tannhjulsbanen til Jenbach, nede i Inntal. En strålende måte å se Alpene på – med damptog. Rundturen på innsjøen er en av de fineste båtturene i Østerrike, og en brilliant måte å nyte den fantastiske naturen rundt Achensee på. Du kan slappe av i solen ute på dekk, eller søke ly inne i salongene, hvis været ikke samarbeider. Alle båtene har fullservice-restauranter, og i høysesongen (juli – september) kan du være med på et cruise på fredag kveld med middag og live musikk. Les en egen artikkel om Achensee.

For more info: Achenseeschiffahrt

Hallstättersee – Oberösterreich

Innsjøen med samme navn som UNESCOs verdensarvsted, Hallstatt byr på naturskjønne båtturer. Du kan velge mellom to forskjellige cruise, Nord (80 minutter) og Sør (50 minutter), eller du kan bare hoppe av og på når det passer deg. Du kan bruke båtene for å nå startsteder for vandreturer langs innsjøen, eller opp i fjellene rundt. Den omtrent 8,5 km2 store Hallstättersee er ikke blant de største innsjøene i Østerrike, men ligger i et imponerende Alpelandskap.

For more info: Hallstättersee Schifffahrt

Mondsee i Oberösterreich / Salzburgerland

Østerrikes 5. største innsjø er en av innsjøene i Salzkammergut. 2 rederier tilbyr cruise på sjøen, med avgang fra den lille byen Mondsee, på innsjøene nordlige bredd. Båtturer tar omtrent 1-2 timer. Cruise er tilgjengelig hele året (så lenge det ikke er is på sjøen). Den 11 kilometer lange innsjøen er 14,2 km2 (5,5 m²) stor og ligger midt i et fjellandskap. Dette er den varmeste innsjøen i Salzkammergut og byr på fine badeplasser og forskjellige typer vannsport. Mondsee ligger bare en 20-minutters kjøretur fra Salzburg på motorveien A1 og er et populært dagsturmål. Mondsee er en av Østerrikes siste privateide innsjøer, og er til salgs for rundt 16 millioner euro.

For more info:
Mondsee Schifffahrt Hemetsberger
Schifffahrt Meindl

Bodensee – Vorarlberg

Østerrike har også noen kilometer kystlinje på den østlige enden av Bodensjøen, som hovedsakelig deles av Sveits og Tyskland. Bregenz, delstatshovedstaden i Vorarlberg, er Østerrikes havneby ved innsjøen, og hvor du kan gå ombord alt fra korte havnecruise til skip som besøker havner i begge nabolandene. Dette gir Bregenz en viss maritim stil, med sin travle havn og strandpromenade. Vi likte båttur en til den tyske byen Lindau, som ligger omtrent en time unna, på andre siden av bukten. Du får et annet perspektiv på Alpene, når du forlater eller nærmer deg den østerrikske strandlinjen. Bortsett fra en del av den sveitsiske siden, er de fleste regionene rundt Bodensjøen ganske lavtliggende. Likevel, størrelsen på Bodensee gjør at du føler deg mer som ute på havet enn på en innsjø.

 For more info: Vorarlberg Lines

Neusiedler See – Burgenland

Fra både Stadthafen rett utenfor byen, samt fra marinaen ved Ruster Bucht kan du gå om bord på sightseeingbåter eller sykkelferger for å komme deg ut på Neusiedler See. Vi ble med Drescher Line på en 1 time og 10 minutter lang seilas. Når du har kommet ut av sivbeltet som omgir nesten hele innsjøen, får du et bedre inntrykk av landskapet om omgir den 36 km lange og 12 km brede innsjøen Neusiedler See. Ikke bli overrasket om noen av vannsport utøverne plutselig reiser seg opp i vannet, ettersom sjøen i snitt kun er 1 meter dyp! Det finnes også andre rederier som har avganger fra Podersdorf på østsiden av innsjøen, i tillegg til Rust.

 For more info: Drescher Line
ANNONSER

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Ana Lucia Marcos

Ana Lucia har reist verden over, men falt fullstending pladask for Østerrike. Hun elsker det dramatiske fjellandskapet, de fototastiske sjøene og de heftige ridderborgene. Dessuten, en real wienerschnitzel står alltid på menyen når hun farter rundt og utforsker alpelandet.