Posted in:

Østerrikes fineste utsiktspunkter

© by Arnold Weisz

Alpelandet Østerrike formelig flommer over av fine utsiktspunkter. Østerrikerne er besatte av utsikt og hvor det ikke finnes naturlige utsiktspunkter eller om disse ikke er heftige nok, bygger man tårn eller plattformer. Her er et knippe av Østerrikes fineste utsiktspunkter.

Det store bildet øverst er fra Karren, Vorarlberg. Utsiktsplattformen på 976 m gir deg en et fantastisk utsikt med Tyskland og Bodensee i nord og de Sveitsiske Alpene i vest. Rett nedenfor ser du Dornbirn.

Du trenger sjelden å lete lenge eller kjøre langt for å finne fine utsiktspunkter i Østerrike. Noen ganger er det så enkelt som en rasteplass ved siden av motorveien, andre ganger må du ta en liten omvei eller spasere noen minutter. Man har konstruert utsiktsplattformer og hengebruer mange steder, for å få det beste ut av naturopplevelsen. Selv i lavlandet finnes det mange fantastiske utsiktssteder fra åskammer eller fra utsiktstårn. I Wien får du den fineste utsikten over byen fra et gammelt luftverntårn. Aller mest spektakulært blir det hvis man vandrer eller tar taubanen opp til toppen av et fjell.

Utsikt over Mondsee fra Schafberg, Salzkammergut, Salzburgerland, Østerrike.
Foto: Arnold Weisz ©

Schafberg

Schafberg (1783 m) byr på fantastisk utsikt over det herlige sjø- og alpelandskapet i Salzkammergut. Du trenger heller ikke å være fjellklatrer for å komme deg til toppen. Schafbergbahn som åpnet i 1893 tar deg opp på fjellet fra St. Wolfgang ved bredden av Wolfgangsee. Les mer om Schafberg

Østerrikes fineste utsiktspunkter - Eisenberg, Burgenland, Østerrike
Foto: Arnold Weisz ©

Weinblick

Utsiktsplatformen Weinblick på Eisenberg i Burgenland byr på flott utsikt utover vinbergene nedenfor. Det relativt flate landskapet gjør horisonten større og skaper en litt annerledes, men like en herlig utsikt som fra en fjelltopp.
For mer info: Burgenland Tourismus

Østerrikes fineste utsiktspunkter - Pyramidenkogel, Kärnten, Østerrike
Foto: Arnold Weisz ©

Pyramidenkogel

Det beste utsikten over hele Wörthersee får du fra den 851m høye Pyramidenkogel. Ikke nok med det, så har man plassert et 100 meter høyt tårn av tre og stål på toppen av åsen. Utsiktsplattformen på 83m gir deg en helt fantastisk utsikt, ikke bare over Wörthersee, men også områdene rundt.

Østerrikes fineste utsiktspunkter - Steiner Felsen, Oberösterreich, Østerrike.
Foto: Arnold Weisz ©

Steinener felsen

Et klippeutspring med navnet Steinener felsen gir deg en herlig utsikt over Schlögener Schlinge hvor Donau slynger seg gjennom berglandskapet i Oberösterreich. Lett tilgjengelig fra en liten parkeringsplass ved en bondegård.
Få flere reistips langs Donau

Kitzsteinhorn, Salzburgerland, Østerrike
Utsiktsplattformene på Kitzsteinhorn på 3029 moh. gir deg en ubeskrivelig utsikt over Alpene. Fjelltoppen midt i bildet er Grossglockner, Østerrikes høyeste fjell. Foto: Arnold Weisz ©

Kitzsteinhorn

Fra 3029 meters høyde får du en ubeskrivelig utsikt over Alpene. Kitzsteinhorn er verd et besøk, sommer som vinter. Ikke bare pga. av utsikten men også for opplevelsen og selvfølgelig skiløypene og snowboard parken.

Les mer om Kitzsteinhorn

Annonse

Haus des Meeres, Wien, Østerrike
Foto: Ana Lucia Marcos ©

Haus des Meeres

I mariahilfer distriktet i Wien står det en betongkloss (flaktårn fra Andre Verdenskrig), som er bygget om til et akvarium. Kafeen i 11. etasje har en helt fantstisk utsikt over Wien.

Les mer om Haus des Meeres

Østerrikes fineste utsiktspunkter - Speiereck, Salzburg, Østerrike
Foto: Arnold Weisz ©

Speiereck

Med sine 2411 meter over havet byr fjelltoppen Speiereck på en nesten grenseløs panoramautsikt utover Lungau og Hohe Tauern. På finværs dager med tørr luft ser man lett 100 km.

Les mer om Speiereck

Østerrikes fineste utsiktspunkter - Hallstatt, Salzkammergut, Oberösterreich, Østerrike
Foto: Ana Lucia Marcos ©

Skywalk Hallstatt

Du kommer deg opp til Skywalk ved hjelp av en skinnegående kabelbane, hvor en plattform henger 350 meter over hustakene på Hallstatt. Innsjøen forsterker høydefølelsen enda mer enn det du får av det fantastiske alpelandskapet rundt.
Les mer om Hallstatt

Utsikten fra Sonntagberg basilikaen, Niederösterreich, Østerrike.
Foto: Arnold Weisz ©

Basilika Sonntagberg

Utsikten fra Sonntagberg basilikaen er uslagbar. Ikke bare fordi basilikaen ligger på toppen av en 707m høy ås, men også fordi du har utsikt utover Donaudalen i nord og foralpelandskapet i sør, med Alpenes snødekkede topper i horisonten.

Les mer om Mostviertel

Utsikten fra Hochlantsch 1720 moh. are fantastisk, Almenland, Steiermark, Østerrike
Foto: Arnold Weisz ©

Hochlantsch

Fjelltoppen Hochlantsch, med 1720 meter over havet, ligger i Almenland, Steiermark. Hochlantsch er den høyeste toppen i regionen og byr derfor på flott 360° utsikt. Det går en 11 kilometer lang middels vanskelig vandrerute til toppen fra Teichalm på 1180 moh.
Les mer om vandringen til Hochlantsch

  • Vinferie, Østerrike

    Posted in:

    Vinferie i Østerrike

    På vinferie i Østerrike skal selvfølgelig smaksløkene pirres mest mulig, men for at hele vinopplevelsen skal bli komplett må du også ut av vinkjelleren. Østerrikes vinregioner er perfekte for natur- og kulturopplevelser. Avstandene er små, severdighetene mange og aktivitetene varierte. Best i vinturisme Østerrikske mattradisjoner som Wienerschnitzel og Apfelstrudel er viden kjent ute i verden. […]

    Les hele artikkelen

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.