Posted in:

Badeferie i Østerrike

© by Österreich Werbung, Foto: Wolfgang Zajc

På tross av at Østerrike ikke har en centimeter med strandlinje mot havet er det ikke noe problem å nyte en herlig badeferie i alpelandet. Ta med badetøyet og hopp i sjøen!

Hundrevis av innsjøer er spredt utover hele Østerrike og på varme solrike sommer dager, som det er mange av, flokker østerrikerne til badesjøene sine. Østerrike er dessuten veldig stolte av at nesten alle innsjøene deres har drikkevannskvalitet. Glem derfor ikke å ta med badetøyet, solkremen og strandlekene til barna når du pakker for ferien i Østerrike.

Offentlig og private strender

Noen av innsjøene er ganske tettbebygd og privat eiendom strekker seg helt ned til vannkanten og gjør det vanskelig å komme til innsjøen. Men de aller fleste kommunene har laget offentlige badeplasser med tilhørende fasiliteter, hvor hvem som helst kan komme. Det finnes også private strender og sjøbadeanlegg som man må betale litt for å bruke. For de som er på bilferie er det nok enklest å bruke de offentlige badeplassene eller de som slipper inn betalende gjester. Er man på camping- eller hotellferie har disse ofte tilgang til egen badeplass/strandlinje eller i samarbeid med andre virksomheter. Badeferie i Østerrike kan variere fra overfylte badeplasser til tjern hvor du kan være helt alene. Forklar på nærmeste turistkontor hva du er på jakt etter, eller sjekk Google kart og finn en liten blå «flekk» som du kunne tenke deg og utforske.

Gode fasiliteter

De fleste badestedene, enten de er private eller offentlige, har toaletter og dusjer. Der du må betale € 2-5 er det også skiftebåser samt fasiliteter for småbarn også. Mange steder leier ut solstoler og elektrobåter. Så og si overalt, utenom på noen bortgjemte alpesjøer, finner du også en eller annen form for servering. Det kan variere fra flotte restauranter til pølseboder. Uansett, så er prisnivået meget behagelig i forhold til norsk nivå.

Våre tips for badeferie i Østerrike

Her er noen smaksprøver på ulike bademuligheter i Østerrike. Listen kunne selvfølgelig ha vært mye, mye lenger men vi har forsøkt å finne eksempler på både store og små, bortgjemte og lett tilgjengelige samt rolige perler og populære badesjøer rundt hele Østerrike.

Attersee (Oberösterreich)
Den 47 km² store Attersee ligger i herlige omgivelser midt i overgangen mellom lavlandet i nord og alpene i sør. Vanntemperaturen kan på sensommeren komme opp i 25 °C. Du finner badeplasser rundt hele sjøen. Attersee er kjent for gode vindforhold for seiling, ulike typer vannsport muligheter og dessuten flere fine dykkemuligheter.
For mer info: Attersee Salzkammergut turistkontor. Link til Google kart

Vilsalpesee (Tirol)
Denne alpesjøen ligger på nesten 1200 meters høyde omgitt av en fantastisk alpekulisse. Som regel blir ikke vanntemperaturen høyere enn 17 °C, men etter en dag med vandring eller sykling i området rundt kan du nyte et forfriskende bad.
For mer info: Tannheimer Tal turistkontor. Link til Google kart

Erlaufsee (Niederösterreich / Steiermark)
Innsjøen ikke langt fra Mariazell byr på fine sandstrender og er perfekte for familier med små barn. Denne innsjøen er lett tilgjengelig med bil og dermed perfekt for en badeferie. Ved østenden av innsjøen finner du et par restauranter campingplass samt båtutleie. Det er også love å dykke eller fiske her.
For mer info: Mitterbach am Erlaufsee turistkontor. Link til Google kart

Millstättersee (Kärnten)
Den nest største innsjøen i Kärnten (etter Wörthersee) er en av de varmeste badesjøene i Østerrike. Vanntemperaturen kan komme opp i 27 °C på sensommeren. Dette er et populært ferieregion og utvalget av aktivitets-, overnattings- og spisemuligheter er stort. For par som vil nyte litt romantikk anbefaler vi en rotur i solnedgangen eller kanskje en gourmetmiddag på en flåte.
For mer info: Millstättersee turistkontor. Link til Google kart

Kunstige innsjøer

I tillegg til de naturlige innsjøene finner du en mengde kunstige innsjøer, hvorav mange er nesten naturtro og flott laget. En av våre favoritter er Seebad Riegersburg – en liten badesjø med en flott park rundt og tilhørende restaurant. Noen hundre meter unna finner du en liten pittoresk landsby og ikke minst en av de mest spektakulære middelalderborgene i Østerrike, Riegersburg.

Badeferie, Seebad Riegersburg, Steiermark, Østerrike
Ikke noe å utsette på badetemperaturen på Seebad Riegersburg i det sørøstlige Steiermark. Foto: Arnold Weisz ©
 • Frohnleiten, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Historiske byer

  Østerrikes beliggenhet midt i Europa har gjort at landets arkitektur og kultur har både blitt preget og hentet inspirasjon fra mange ulike kanter. Mange av landets byer har vokst frem langs viktige handelsveier og dermed vært viktige for Østerrikes nasjonsbygging. Du finner fortsatt en mengde byer og tettsteder som har byggninger helt tilbake fra 1500-tallet […]

 • Stein an der Donau (nær Krems), Wachau, Niederösterreich, Østerrike.

  Posted in:

  Wachau

  Wachau strekker seg 33 kilometer langs Donau i Niederösterreich mellom Melk og Krems. Den unike blandingen av pittoreske landsbyer, elvelandskapet, historie, kultur, og regionale delikatesser bidrar til å forklare hvorfor Wachau alltid har hatt en sterk tiltrekningskraft. Det milde klimaet, geologi og et godt jordsmonn har også gjort dette til en av de viktigste vindistriktene […]

Share, , Google Plus, Pinterest,

Written by Ana Lucia Marcos

Ana Lucia Marcos

Ana Lucia har reist verden over, men falt fullstending pladask for Østerrike. Hun elsker det dramatiske fjellandskapet, de fototastiske sjøene og de heftige ridderborgene. Dessuten, en real wienerschnitzel står alltid på menyen når hun farter rundt og utforsker alpelandet.

22 posts