Posted in:

Badeferie i Østerrike

© by Österreich Werbung, Foto: Wolfgang Zajc

På tross av at Østerrike ikke har en centimeter med strandlinje mot havet er det ikke noe problem å nyte en herlig badeferie i alpelandet. Ta med badetøyet og hopp i sjøen!

Hundrevis av innsjøer er spredt utover hele Østerrike og på varme solrike sommer dager, som det er mange av, flokker østerrikerne til badesjøene sine. Østerrike er dessuten veldig stolte av at nesten alle innsjøene deres har drikkevannskvalitet. Glem derfor ikke å ta med badetøy, solkrem og strandleker til barna når du pakker for ferien i Østerrike.

Offentlig og private strender

Noen av innsjøene er ganske tettbebygd og privat eiendom strekker seg helt ned til vannkanten og gjør det vanskelig å komme til innsjøen. Men de aller fleste kommunene har laget offentlige badeplasser med tilhørende fasiliteter, hvor hvem som helst kan komme. Det finnes også private strender og sjøbadeanlegg som man må betale litt for å bruke. For de som er på bilferie er det nok enklest å bruke de offentlige badeplassene eller de som slipper inn betalende gjester. Er man på camping- eller hotellferie har disse ofte tilgang til egen badeplass/strandlinje eller i samarbeid med andre virksomheter.

Gode fasiliteter

Badeferie i Østerrike er en relativt velorganisert sak. Se etter skilting: Freibad. De fleste badestedene, enten de er private eller offentlige, har toaletter og dusjer. Du betaler € 2-5 for en dagsbillett, men da er det som regel inkludert skiftebåser samt fasiliteter for småbarn. Selv om du må punge ut med noen euro så er det til gjengjeld meget velholdt og rent overalt. Mange steder leier ut solstoler og elektrobåter. Så og si overalt, utenom på noen bortgjemte alpesjøer, finner du også en eller annen form for servering. Det kan variere fra flotte restauranter til pølseboder. Uansett, så er prisnivået meget behagelig i forhold til norsk nivå.

Klikk på bildene for å se dem større >>

Våre tips for badeferie i Østerrike

Badeferie i Østerrike kan variere fra overfylte badeplasser til tjern hvor du kan være helt alene. Forklar på nærmeste turistkontor hva du er på jakt etter, eller sjekk Google kart og finn en liten blå «flekk» som du kunne tenke deg og utforske. Her er noen smaksprøver på ulike bademuligheter i Østerrike. Listen kunne selvfølgelig ha vært mye, mye lenger men vi har forsøkt å finne eksempler på både store og små, bortgjemte og lett tilgjengelige samt rolige perler og populære badesjøer rundt hele Østerrike.

Attersee (Oberösterreich)

Den 47 km² store Attersee ligger i herlige omgivelser midt i overgangen mellom lavlandet i nord og alpene i sør. Vanntemperaturen kan på sensommeren komme opp i 25 °C. Du finner badeplasser rundt hele sjøen. Attersee er kjent for gode vindforhold for seiling, ulike typer vannsport muligheter og dessuten flere fine dykkemuligheter.
For mer info: Attersee Salzkammergut turistkontor. Link til Google kart

Vilsalpesee (Tirol)

Denne alpesjøen ligger på nesten 1200 meters høyde omgitt av en fantastisk alpekulisse. Som regel blir ikke vanntemperaturen høyere enn 17 °C, men etter en dag med vandring eller sykling i området rundt kan du nyte et forfriskende bad.
For mer info: Tannheimer Tal turistkontor. Link til Google kart

Annonser

Erlaufsee (Niederösterreich / Steiermark)

Innsjøen ikke langt fra Mariazell byr på fine sandstrender og er perfekte for familier med små barn. Denne innsjøen er lett tilgjengelig med bil og dermed perfekt for en badeferie. Ved østenden av innsjøen finner du et par restauranter campingplass samt båtutleie. Det er også love å dykke eller fiske her.
For mer info: Mitterbach am Erlaufsee turistkontor. Link til Google kart

Millstättersee (Kärnten)

Den nest største innsjøen i Kärnten (etter Wörthersee) er en av de varmeste badesjøene i Østerrike. Vanntemperaturen kan komme opp i 27 °C på sensommeren. Dette er et populært ferieregion og utvalget av aktivitets-, overnattings- og spisemuligheter er stort. For par som vil nyte litt romantikk anbefaler vi en rotur i solnedgangen eller kanskje en gourmetmiddag på en flåte.
For mer info: Millstättersee turistkontor. Link til Google kart

Annonse

Donauinsel (Wien)

Storbyen Wien byr også på mange bademuligheter i alt fra offentlige eller private svømmeanlegg til badeparken på en øy midt i Donau. Her finner en familie- og barnevennlig strand og en badepark med ulike vannaktiviteter. For de som vil ut på vannet kan man leie pedal og elektrobåter.
For mer info: Wien Tourist Information. Link til Google kart.

Kunstige innsjøer

I tillegg til de naturlige innsjøene finner du en mengde kunstige innsjøer, hvorav mange er nesten naturtro og flott laget. En av våre favoritter er Seebad Riegersburg – en liten badesjø med en flott park rundt og tilhørende restaurant. Noen hundre meter unna finner du en liten pittoresk landsby og ikke minst en av de mest spektakulære middelalderborgene i Østerrike, Riegersburg.

Badeferie, Seebad Riegersburg, Steiermark, Østerrike
Ikke noe å utsette på badetemperaturen på Seebad Riegersburg i det sørøstlige Steiermark. Foto: Arnold Weisz ©
 • Posted in:

  Sommerferieparadiset Wörthersee

  Du kan lett tilbringe en uke ved Wörthersee uten å gå tom for aktiviteter. Mange av Østerrikes berømte eller velhavende har sommerhus ved innsjøen. Særlig Velden med sitt kasino er en lekeplass for de rike. Heldigvis er innsjøen stor nok til at de lokale og vanlige turistene også kan leke seg ved, på og i […]

  Les hele artikkelen

 • Bestill hotell - Millstätter See, Kärnten, ferieparadiset Østerrike

  Posted in:

  Sommerferie ved herlige Millstätter See

  Det finnes rikelig med aktiviteter å beskjeftige seg med i området rundt Millstätter See. Ettersom vi først og fremst ble tiltrukket av selve innsjøen ville vi bruke mest tid på vannaktiviteter. Vi prøvde oss på en fisketur, robåttur og et 1,5 timers cruise på innsjøen. Vi gjorde unna en liten fjellvandring også. Mest for å […]

  Les hele artikkelen

 • Weissensee, Kärnten, Østerrike

  Posted in:

  Smul seilas på Weissensee

  Det første vi gjorde var å skaffe oss litt oversikt og nyte de første inntrykkene fra Weissensee ved å ta en rundtur på innsjøen med båt. Noe av det første som slår meg når vi kommer oss ut på vannet – er stillheten. Alt for ofte er det mye trafikk støy rundt innsjøene, men denne gangen […]

  Les hele artikkelen

 • Achensee, Tirol, Østerrike som reisemål

  Posted in:

  Opp i fjellet og ut på Achensee

  Tirol er mer kjent som ski- eller vandre destinasjon. Cruisebåter og vannsport er kanskje ikke det man først tenker på når man hører Tirol. Det var derfor med en viss nysgjerrighet vi besøkte delstatens største innsjø, Achensee som ligger på 929 meters høyde i fantastiske alpeomgivelser. Innsjøen har vært et populært turistmål helt siden 1800-tallet. […]

  Les hele artikkelen

 • Salzburger Seenland, Salzburg, Østerrike

  Posted in:

  Sjarmerende Salzburger Seenland

  Lengst nord i Salzburgerland, ved grensen til Bayern og Oberösterreich finner du åpne kulturlandskap og skogkledde åser om hverandre, ispedd idylliske landsbyer. De fire innsjøene Grabensee, Obertrumer See, Mattsee og Wallersee ligger midt i regionen og er trekkplasteret i denne vakre turistdestinasjonen. Mattsee Vi startet rundturen vår i regionen med å rusle litt rundt i […]

  Les hele artikkelen

 • Bregenz, Strandpromenade,Vorarlberg,Østerrike

  Posted in:

  Festspill og strandliv i Bregenz

  Hovedstaden i delstaten Vorarlberg er mest kjent for de årlige festspillene som foregår på en scene (Seebühne) ute i Bodensjøen. Selv om byen med 27.000 innbyggere er et trivelig sted å spasere rundt i, er det først og fremst nærheten til sjøen som tiltrekker mange av de besøkende. Strandpromenaden Strandpromenaden mellom havnen og Festspillkomplekset er […]

  Les hele artikkelen

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Ana Lucia Marcos

Ana Lucia har reist verden over, men falt fullstending pladask for Østerrike. Hun elsker det dramatiske fjellandskapet, de fototastiske sjøene og de heftige ridderborgene. Dessuten, en real wienerschnitzel står alltid på menyen når hun farter rundt og utforsker alpelandet.