Glühwein er en av de mest populære drikkene i Østerrike om vinteren. Duften av rødvin krydret med nellik og kanel setter oss i den riktige stemningen i den kalde årstiden og sørger for salig varme på de tallrike julemarkedene.
Denne drikken dukker opp i skriftlige kilder i middelalderen, hvor man på tyske slott varmet opp rødvin, tilsatte forskjellige kryddere og drakk «glühwein». Etterhvert bredte den seg utover i Europa og nådde frem til Norge som gløgg. Vin ble ansett å være både sunt og helsebringende den gang.
Ingredienser (ca. 10 glass):
2 fl. rødvin
2 kopper vann
150 g sukker
6 stk nellik
3 stk kanelstenger
2 appelsiner
Bland vin, vann og sukker i en kjele og varm opp, tilsett nellik, kanel og appelsinbåter. La det stå å trekke i 20 min. på svak varme til maks. 80 grader (må ikke koke). Ta opp tilsetningene og smak til med mer sukker om nødvendig. Ferdig til å serveres.
Hvorfor ikke ta med deg litt Glühwein på termos, så du kan nyte etter en lang dag på ski.
Østerrikes nasjonalparker er perfekte reisemål for deg som vil oppleve natur i sin mest storslåtte og urørte form. Her venter dramatiske fjell, sjeldne dyrearter og stille øyeblikk langt fra turisttrengselen. Hohe Tauern – et alpelandskap i superformat Det er vanskelig å komme utenom Hohe Tauern når man snakker om Østerrikes nasjonalparker. Med sine 1.800 km² […]
På spaserturen fra parkeringsplassen og ned til slottet passerer du dyrehagen og den store slottshagen. I motsetning til andre slott som ofte ligger på høyder ligger Schloss Herberstein på en klippe nede i en dal. Dette imponerende slottet, som står på en klippe over elven Feistritz, skiller seg ut ved sin hvite fasade som troner […]
Skikjøring både dag og kveld Schladming tilbyr 123 km med bakker fordelt på fire sammenhengende skiområder: Planai, Hochwurzen, Hauser Kaibling og Reiteralm. Det vakre skistedet midt i de østerrikske Alpene er et perfekt valg for skiløpere på alle nivåer og med alle preferanser. Enten du foretrekker brede carvingløyper, utfordrende kulekjøringbakker eller flombelyste bakker for kveldskjøring, […]
Salzburger Nockerl er ikke bare et søtt innslag på dessertmenyen – den representerer en dyp tilknytning til Salzburgs historie og identitet. Den luftige souffléen, formet som tre topper, sies å representere de snødekte fjellene som omgir byen: Mönchsberg, Kapuzinerberg og Gaisberg. Ifølge legenden ble Salzburger Nockerl skapt på begynnelsen av 1600-tallet av Salome Alt, den […]
Byen fylles luften av lukten av brente kastanjer og varm gløgg, og bodene byr på alt fra håndlagde gaver til tradisjonelle julespesialiteter. Enten du er på jakt etter den perfekte julegaven eller vil nyte den festlige atmosfæren, gir Wiens magiske julemarkeder en opplevelse som garantert gir deg en herlig julestemning. Drømmenes julemarked ved Rathausplatz «Wiener […]
Suppen reflekterer regionens rike kulinariske arv, som er sterkt påvirket av både østerriksk og ungarsk mattradisjon. Regionen Pannonien var en del av det østerrikske imperiet i mange århundrer. Fra 1700-tallet til slutten av første verdenskrig (1918) var deler av Pannonien en del av det østerrikske keiserriket under Habsburg-monarkene. Burgenland ligger i den østligste delen av […]
Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.
Få inspirasjon til din neste Østerrike reise! Abonner på vårt nyhetsbrev