Posted in:

Glühwein

Gløgg

© by Österreich Werbung - Harald Eisenberger

Glühwein er en av de mest populære drikkene i Østerrike om vinteren. Duften av rødvin krydret med nellik og kanel setter oss i den riktige stemningen i den kalde årstiden og sørger for salig varme på de tallrike julemarkedene.

Ingredienser:

2 fl. rødvin
2 kopper vann
150 g sukker
6 stk nellik
3 stk kanelstenger
2 appelsiner

Bland vin, vann og sukker i en kjele og varm opp, tilsett nellik, kanel og appelsinbåter. La det stå å trekke i 20 min. på svak varme til maks. 80 grader (må ikke koke). Ta opp tilsetningene og smak til med mer sukker om nødvendig. Ferdig til å serveres.

  • Bad Radkersburg, Steiermark, Østerrike

    Posted in:

    Gatelangs i sjarmerende Bad Radkersburg

    De fleste som besøker Bad Radkersburg kommer sannsynligvis til å kose seg med et opphold på spaet utenfor det historiske sentrum. Uansett, vi har i løpet av flere besøk vandret opp og ned i de fleste gater og smug, og blitt kjent med idylliske Bad Radkersburg. Innenfor de gamle festningsmurene, som delvis er godt synlige, […]

    Les hele artikkelen

  • Høyfjells vintervandring på Gottesackerplatået, Kleinwalsertal, Vorarlberg, Østerrike

    Posted in:

    Vintervandring på Gottesackerplatået

    Jeg var ikke kommet mange meterne fra heisstasjonen og ut på Gottesackerplatået, før det lå et eventyraktig vinterlandskap fremfor meg. Uten å tenke særlig lenge over det bega jeg meg ut på den lengste runden på 5 kilometer (finnes også en kortere versjon på 3 km). Det var kommet nysnø et par dager før slik […]

    Les hele artikkelen

  • Trugevandring ved Hirschegg, Kleinwalsertal, Vorarlberg, Østerrike

    Posted in:

    Trugevandring ved Hirschegg

    Sammen med Sebastian, en erfaren fjellfører, la 10 stykker ut fra Hirschegg midt i Kleinwalsertal på en runde i variert terreng. Halvparten hadde aldri hatt truger på beina. Solen hadde akkurat kommet seg over fjellkammen i øst når vi la ut på den 2 timer lange turen. Opp i lia De som ikke hadde egne […]

    Les hele artikkelen

  • Oppskrift på kremet hvitløksuppe fra Østerrike

    Posted in:

    Knoblauchcremesuppe

    Opprinnelig fra steppene i sentral- og sør-Asia bredte den seg ut i Europa gjennom Romerriket, gjorde hvitløken snart sitt inntog i de fleste kjøkken. Man fant raskt ut at den var antiseptisk og den ble også brukt som medisin. Hvitløk har blitt dyrket i klostre siden middelalderen. I senmiddelalderen ble hvitløk, som generelt ble betraktet […]

    Les hele artikkelen

  • Breitachklamm

    Posted in:

    Vinterjuvvandring gjennom Breitachklamm

    Ettersom jeg var noen dager i Kleinwalsertal, Østerrike benyttet jeg sjansen til å gjøre en vinterjuvvandring i Breitachklamm. Jeg har vært på mange flotte juvvandringer rundt i Østerrike, men aldri om vinteren. Det snødekte landskapet bød på en annerledes atmosfære og en herlig vinterlig opplevelse. Passfri grenseovergang Jeg hoppet på bussen i Riezlern i Kleinwalsertal […]

    Les hele artikkelen

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han landet meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.