Share, , Google Plus, Pinterest,

Gode tips for å bestille billig flyreise til Østerrike

Det finnes flere alternativer som du bør vurdere før du bestiller flyreise til Østerrike. Her finner du noen gode tips til hva du skal passe på.

Det finnes knapt noe annet land som balanserer en så hårfin balanse mellom storbyliv og vill natur som Østerrike. Det spiller ingen rolle når på året du velger å reise: Du kan helt fint beseire kneisende fjelltopper én dag og drikke kaffe på en uterestaurant en annen dag.

Opplevelsen starter imidlertid lenge før du setter en fot på østerriksk jord – den starter allerede når du skal kjøpe flybilletter. Vi gir deg tipsene for å bestille en billig flyreise til Østerrike, enten du vil ha en langhelg i Wien eller dra på skiferie i Alpene.

Hvordan bestille billige flybilletter til Østerrike

Det finnes flere alternativer som du bør vurdere før du bestiller flyreise til Østerrike. Det første du bør vurdere er når på året du ønsker å reise. Prisene øker generelt sett i skoleferier og i fellesferien, mens det er mulig å få svært gode priser i januar og februar – og det er gode nyheter for deg som vil stå på ski.

Dersom det frister mer med storby eller fjellturer til fots, anbefales det å reise om høsten. Det pleier å være gode muligheter for å bestille billige flybilletter om du velger å reise i september og oktober. Været holder seg ganske fint utover høsten.

Wien, Østerrike
Foto: Arnold Weisz ©

Hvilke flyselskaper flyr direkte til Østerrike?

Det neste du bør vurdere for å kjøpe billige reiser er hvilket flyselskap du ønsker å reise med. Det finnes både lavpriskjeder og tradisjonelle flyselskaper som tilbyr reiser til ulike byer i Østerrike.

LOT Polish Airlines og Norwegian et er par eksempler på aktuelle lavprisselskaper. Lauda er også et alternativ. Den populære nykommeren Lauda har nylig slått seg opp flere ukentlige avganger fra Torp og Wien.

Verdt å vurdere før du kjøper flybillett

Det lønner seg å sjekke hva som er inkludert i flybilletten din. Du får som regel de rimeligste billettene om du er villig til å gi avkall på måltid ombord, fritt setevalg og mulighet til å sjekke inn bagasje uten å betale ekstra.

Det hender også at du kan få rimeligere alternativer om du ikke har noe imot lengre reisetid. Det er vanlig at flyselskaper reduserer prisen for mange mellomlandinger eller mellomlanding med lang ventetid.

Hva kan jeg gjøre ved kansellert eller forsinket fly?

Det er kjedelig og frustrerende når forsinkelser oppstår, særlig om du blir sittende fast under en mellomlanding på en flyreise. Dersom du må vente på et forsinket fly med LOT eller andre flyselskaper, så har du en del rettigheter på din side. AirHelp kan hjelpe med å finne ut nøyaktig hva du har krav på, ettersom vi kjenner godt til regelverket og har allerede hjulpet over 16 millioner passasjerer.

Så sant forsinkelsen ikke skyldes ekstraordinære omstendigheter som er utenfor selskapets kontroll, har du for eksempel krav på forpleining etter en viss tid. Du kan også få økonomisk kompensasjon på opptil € 600.

Den totale summen avhenger av hvor lenge du må vente. AirHelp kan sjekke opp i hva du kan få helt gratis, og det eneste du trenger å oppgi er flightnummer og en e-post adresse som vi kan kontakte deg på.

Share, , Google Plus, Pinterest,