Posted in:

Vintersportstedet Mittersill i Kitzbüheler Alpen

© by Ana Lucia Marcos

Mittersill er et godt utgangspunkt for vinteraktiviteter i den vestlige delen av SalzburgerLand. Uansett om du trives best på alpinski, snøbrett, langrennski, kjelke eller truger, finner du vintermoro for hele familien.

Med eller uten ski på beina, Resterhöhe med sine 1894 moh. er et flott sted å begynne på. Etter 12 minutter med gondolheisen fra dalbunnen var vi på 1894 moh. Utsikten ned i dalen under og mot fjellmassivene i sør er helt fantastisk. Fra Resterhöhe fikk vi tilgang til 170 kilometer alpinløyper og om sommeren enda flere kilometer med vandrestier. Det kuleste er at vi med utgangspunkt i Mittersill, Hollersbach eller Thurnpass, kunne kjøre nesten hele dagen i ulike løyper, fordi løypene og heisene henger sammen i hele skiområdet Kitzbühel Alpene. Sjekk løypekartet.

På ski til Die Streif

Ettersom anlegget på Resterhöhe er en del av heisanlegget til KitzSki, betyr det at du fra Hollersbach / Resterhöhe kan nå Kitzbühel Streif (Verdenscup utforløypen), uten å måtte ta av skiene. Hvis du heller vil kjøre lange i stedet for bratte bakker anbefaler vi den 8,3 km lange KitzSki Extended, som du når med den nybygde Maierlbahn. Hvis du har kjørt ned løypene på denne siden og ikke vil på ski tilbake, er det ingen far fordi det går skibusser fra Kirchberg og Kitzbühel i retning Mittersill / Resterhöhe.

Moro også uten ski

Fordi som kommer forbi, men ikke er her for å stå på ski anbefaler vi likevel turen opp bare for å nyte naturen eller en matbit. Like ved toppstasjon Resterhöhe, ved gondolheisen finner du en restaurant med en stor solterrasse, hvor du kan nyte god mat og drikke eller bare slappe av i solen. Vi så også mange underveis til fots på noen av vintervandreløypene som er merket. Både innover i fjellet og ned i dalen. Andre var underveis på truger.

Klikk på bildene for å se større >>

Kjelke eller truger

Du finner muligheter for både vintervandring uten guide eller guidede trugeturer i området. Et eksempel er guidede trugeturer med utgangspunkt på Resterhöhe. For de som trives bedre til fots finnes det et variert utvalg av vintervandreruter. Disse varierer fra veier som er brøytet til snø belagte stier i terrenget, som kna forseres litt alt etter som hvor mye snø det har kommet. Området rundt Mittersill byr også på flere flotte akebakker, deriblant en 14 kilometer lang bakke ved Wildkogel-Arena som er flombelyst og hvor du kan ake også kveldstid. Både kjelker og truger kan leies på stedet eller i lokale sportsbutikker.

Annonse

Nasjonalparken Hohe Tauern

Mittersill og Resterhöhe ligger midt i nasjonalparken Hohe Tauern. Med sine 1.800 km2 er dette et av de største områdene i hele Alperegionen som er vernet. Du finner et lite nasjonalparksenter med informasjon like ved toppstasjon til Kitzbüheler Alpen Panoramabahn på Resterhöhe. I Mittersill finner du dessuten et opplevelsessenter som heter Nationalparkwelten. Det hadde ikke åpnet ennå når vi var der, men vi har blitt fortalt at det er verdt et besøk om været ikke frister til skikjøring, eller du rett og slett vil ha en pause fra snøaktivitetene. Sjekk websiden deres.

Idylliske Mittersill

Småbyen Mittersill med sine 5400 innbyggere ligger 790 moh, midt i Alpene i en lang øst-vest dal. Dette er en typisk idyllisk østerriksk alpeby som har bevart mange historiske bygninger og hvor du finner en lite torg i midten. Det meste er innenfor gangavstand. Første gang vi var i Mittersill var det desember og da måtte vi jo for all del ta en tur innom julemarkedet på torget og de nærmeste sidegatene. Dermed fikk vi gjort unna litt av julegave shoppingen også. Selv om Mittersill ikke er stort fant vi et greit utvalg av spise- og drikkesteder spredt litt rundt om i byen, enten du liker pizza eller wienerschnitzel.

  • Käsespätzle

    Posted in:

    Käsespätzle

    Fra Østerrike, til de sørlige delstatene i Tyskland, Sveits og dessuten i Böhmen, har spätzle vært et populære tilbehør og basisen for mange forskjellige retter i mange år. Hvor og når den stammer fra lar seg ikke slå fast. Spatzen, Knöpfli eller Nockerl, spätzle som man sier i det vestlige Østerrike, har mange navn avhengig […]

    Les hele artikkelen

  • Bauernkrapfen - Østerrikespesialisten

    Posted in:

    Bauernkrapfen

    Bakst i ulike former, stekt i fett har eksistert i tusenvis av år. Romerne laget såkalte globuli, et rundt kringle som ble bakt i fett, deretter belagt med honning og drysset med valmuefrø. En slags smultbakst som ble kalt «crapho» eksisterte allerede i under Karl den store (742-814). Og kraphenpacherinnen (krapfenmakerinner) er nevnt i gamle […]

    Les hele artikkelen

  • Kürbiscremesuppe - oppskrift fra østerrikespesialisten.no

    Posted in:

    Kürbiscremesuppe

    Gresskaret er en av de eldste kulturvekstene i verden. De første funnene sies å ha vært rundt 10.000 f.Kr. Det kommer opprinnelig fra det sørlige Mexico, og arkeologiske funn beviser at gresskarfrø, mais og bønner tjente som mat for de amerikanske urinnvånerne. Med oppdagelsen av Amerika kom gresskaret også til Europa på begynnelsen av 1500-tallet. […]

    Les hele artikkelen

  • Linzer Torte fra Østerrike

    Posted in:

    Linzer Torte

    Det eldste beviset for at «Mandl Dortten», dvs. mandelterter, ble satt på bordet i Linz, er en vertshusregning fra 1619. Dessuten har man funnet en oppskrift i en bok fra 1653 som tilhørte grevinne Anna Margarita Sagramosa fra Verona. Oppfinneren av kaken er fortsatt et mysterium, men konditoren Johann Konrad Vogel (1796-1883) har bidratt til […]

    Les hele artikkelen

Annonse

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han landet meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.