Posted in:

Renessanseslottet Schallaburg

Det vakreste renessanseslottet nord for Alpene

Schallaburg regnes som det vakreste renessanseslottet nord for Alpene. Renessanseslottet med sine vakre hager er ikke bare kjent for sin fantastiske arkitektur, men også for sine årlige innovative kulturutstillinger.

Schallaburg ble påbegynt allerede i middelalderen, men fikk sin slående nåværende arkitektur på slutten av 1500-tallet ved at Hans Wilhelm von Losenstein gjorde om borgen til en slags herregård i en stil basert på italienske palasser. Når du kommer inn i slottet, havner du midt i en fascinerende verden full av myter og hemmeligheter.

Terrakotta arkade

Det som slår en så snart man kommer inn på borggården er de 400 terrakotta skulpturene som danner en fantastisk arkade. Disse ble installert under renessansen og kommer rett ut av en ellevill fantasiverden. De består av ikke mindre enn 1600 elementer og viser mytologiske figurer og mytiske skapninger, som blant annet den berømte “Hundefräulein”, som ifølge legenden var en jente født med et hundehode og er ment for å ha begått hennes uhyrlige gjerninger på Schallaburg igjen og igjen. Renoveringene i renessansen har ikke helt gjemt bort den tidligere arkitekturen. Det gotiske kapellet og indre delene av slottet viser deler av de opprinnelige byggverkene fra middelalderen.

Klikk på bildene for å forstørre

Fryd for øyet

Du må også se den praktfulle historiske hagen, som ble opprettet i Manner stil fra den italienske renessansen, som trollbinder de besøkende med historiske roser, pryd vekster og urter, samt to eplelunder typisk for renessansen. Hagen er en fryd for øyet og stedet er perfekt for å rusle rundt eller å slappe av i et par timer. Hvis dette har vært en appetittvekker kan du nyte deilige regionale spesialiteter fra Mostviertel regionen i slottets restaurant.

Kultursenter

Renesanseslottet Schallaburg tilhører i dag delstaten Niederösterreich og er regionenes kulturelle senter. Slottet huser hvert år velrennomerte utstillinger etter ulike kulturelle temaer. 2015 var viet til en omfattende utstilling om vikingene. Utstillingen for 2016 tar seg 1970-tallet og er vel verd et besøk for de som aldri opplevde denn eprioden, eller for de som rett og slett vil mimre litt. I tillegg til utstillingene kan du selvfølgelig se rester etter de tidligste delene av borgen, hvor man har gjort arkeologiske utgravninger.

Schallaburg har åpent fra mars til november. For mer informasjon se slottets nettsted Schallaburg.

Historisk animasjon

 

  • Kafé

    Posted in:

    Kafékultur i Østerrike

    Tyrkerne etterlot seg visstnok en del sekker kaffebønner, som wienerne snart skapte en egenartet kultur av. Helt sikkert er det iallfall at armenieren Johannes Theodat åpnet en av de første kaffehusene i 1685. Kafékultur Dette var starten på en av Wiens store varemerker, nemlig byens kafékultur. Den gang mange bodde i små leiligheter som det […]

    Les hele artikkelen

  • Schladming

    Posted in:

    Schladming – Mye vintermoro i og utenfor skibakkene

    Skikjøring både dag og kveld Schladming tilbyr 123 km med bakker fordelt på fire sammenhengende skiområder: Planai, Hochwurzen, Hauser Kaibling og Reiteralm. Det vakre skistedet midt i de østerrikske Alpene er et perfekt valg for skiløpere på alle nivåer og med alle preferanser. Enten du foretrekker brede carvingløyper, utfordrende kulekjøringbakker eller flombelyste bakker for kveldskjøring, […]

    Les hele artikkelen

  • Vienna Residence Orchestra i Palais Auersperg, Wien

    Posted in:

    Herlig konsert med Wiener Residenz Orchester

    Når du besøker Wien, bør du oppleve en av byens mest berømte attraksjoner: klassisk musikk. Derfor fikk vi med oss en hyggelig, intim kammerkonsert en lørdag kveld på Auersperg-palasset, et vakkert sted for klassiske musikkforestillinger i sentrum av byen. Wienermusikk, opera og ballett Det var en herlig opplevelse med både klassisk wienermusikk, opera og ballett. […]

    Les hele artikkelen

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.