Posted in:

Seebachtal – lett vandretur i naturskjønn Alpedal

© by Arnold Weisz

Den 8-9 kilometer lange vandreturen i Seebachtal, Kärnten er en av de enkleste men også blant flotteste naturopplevelsen vi har hatt i Alpene. Perfekt for småbarnsfamilier og de som ikke er kjappe til fots lenger.

Å vandre i Alpene betyr ikke bare smale stier i steilt fjellandskap. Det finnes også mange flotte turer for de som rett og slett vil ha en rolig fottur, for deg som ikke lenger er så stødige til fots eller hvis du har med små barn. Seebachtal byr på en enkel tur i utrolig vakker natur. Selv om turen for det meste går langs en liten grusvei i relativt flatt terreng, betyr ikke det at naturen rundt er uspektakulær. Vi fant et herlig lettgått turterreng lengst inn i en dal nord i Kärnten.

Majestetisk alpelandskap

Dalen er ganske smal og blir smalere jo lenger innover du går. Omgitt av høye fjell som raget opp til 3300 meter, hvor enn vi snudde oss gir inntrykk. Dette ble en tur i helt fantastiske og omvekslende omgivelser. I løpet av den den nesten fire kilometer lange turen innover ble vi møtt av mange store og små fossefall. Noen av dem er det enkelt å gå helt frem til. Med jevne mellomrom er det satt ut benker slik at du kan ta deg god tid til å nyte landskapet. Deler av veien vandrer du langsmed elven som er godt å ha for litt avkjøling på varme sommerdager. Ha derfor et håndkle i sekken så du kan sette beina i det kalde klare vannet.

Klikk på bildene for å se dem større >>

 

Dyreliv

Vi passerte gjennom beiteområder brukt av de lokale bøndene. Så når vi hadde passert bommen og ferista ved innsjøen Stappitz vandret vi i selskap med kuer, hester og sauer. Hvis du er heldig vil du også se litt av det ville dyrelivet i dalen. Seebachtal er ikke bare det eldste viltreservatet i nasjonalparken Hohe Tauern, men også et paradis for de som vil se dyreliv. Stappitzer See ved begynnelsen til dalen, er en unik høylandssteppe innsjø og en hvilestasjon for trekkfugler. Følg også med på himmelen. Det blir jevnlig satt ut ørn i disse traktene og er du heldig kan du se disse fuglene mens de sirkler over dalen.

Annonse

Niste eller hyttemat

Fra parkeringen på Seebachtal Alm ved Ankogelbahn og til Schwussnerhütte er det ca. 3,9 kilometer. Her nytter det ikke å gå seg bort ettersom det bare er å følge grusveien hele veien. Vi valgte å spise medbrakt niste underveis og brukte da 1 time og 20 minutter inn til Schwussnerhütte. Denne hytta er betjent og der kan man kjøpe seg både drikke og varmt eller kaldt å spise.

Lærerik omvei

Du kan også ta en litt lenger tur og komme deg litt bort fra grusveien ved å gå via Naturlehrweg Seebachtal. Den følger en merket sti på andre siden av elven (sørsiden) som er litt mer ulendt og følger terrenget, men heller ikke den er vanskelig å gå. Gå for eksempel naturstien innover til hytta og ta grusveien tilbake til Seebachtal Alm.

Høyfjellet

Selv om grusveien slutter ikke langt etter Schwussnerhütte så er det også muligheter for de som vil opp i fjellet. For de som vil ut på en lang tur og opp i høyfjellet går det en sti til Hannoverhaus som ligger på 2566 moh. Dette er en tur for viderekommende og har en stigning på nesten 1000 meter på de første 2,7 kilometerne. Den enkle veien opp til Hannoverhaus går ved Angelkogelbahn som tar deg dit i to etapper. Heisstasjonen finner du på starten av Seebachtal.

Mallnitz

Den lille landsbyen med rundt 450 innbyggere ligger noen kilometer innen du kommer til Seebachtal, er også verd en stopp. Her finner du mengder av ulike overnattingssteder, spisesteder, butikker og banker. Mallnitz er også et populært utgangspunkt for de som vil på toppturer, og fjelltopper som Ankogel 3252 moh. og Säuleck 3086 moh. nås fra Mallnitz. Vintertid finner du flotte skimuligheter kun et par kilometer fra Mallnitz.

Autoschleuse Tauernbahn

Hvis du vil slippe enten kø på Tauern Autobahn eller lange omveier (188 km kontra 147 km) er Autoschleuse Tauernbahn tingen. Enkelt og greit fra Mallnitz, Kärnten gjennom Alpene til Bad Gastein, Salzburg på bare 12 minutter for € 17 (bil + passasjerer). Toget trafikkerer den 8,3 km lange tunnelen en gang i timen. Du kjører selv bilen ombord og setter deg i passasjervognen. Vi testet dette på vei nordover og fikk en fin tur opp til Salzburg via Bad Gastein og Pongau på kjøpet.

 • Fjellvandring til Mitteralm i Hochschwab, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Fjellvandring til Mitteralm i Hochschwab

  Jeg startet Mitteralm-vandringen fra Aflenzer Bürgeralm på 1522 moh. Dit kom jeg med bil på en privatvei for en liten avgift. Alternativt, kan du ta stolheisen opp fra Aflenz Kurort på helgene (sommertid). Etter å ha parkert på Bürgeralm fulgte jeg grusveien i omtrent 2 km opp til Schönleitenhaus (1810 moh). Hvis du ikke ønsker […]

  Les hele artikkelen

 • Burg Strechau sett fra luften, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Burg Strechau

  Hvis du kommer kjørende på autobahn A9 sørfra i retning Voralpenkreuz (A1), på høyde med Rottenmann, kan du ikke unngå å se borgen på toppen av klippen. De rød- og hvitmalte vindusskoddene, forsvarsmurene og tårnene hadde passet bra som filmkulisse i en Hollywood-film. Større krigshandlinger har borgen ikke sett, selv under Napoleonskrigene når ble Strechau […]

  Les hele artikkelen

 • De fineste båtturene i Østerrike

  Posted in:

  De fineste båtturene i Østerrike

  Passasjerbåter har krysset østerrikske innsjøer i århundrer. I begynnelsen tjente de som transportmiddel for lokalsamfunnene rundt innsjøene, men fra 1800-tallet også som ferieaktiviteter for velhavende turister. Noen av innsjøene tilbyr fremdeles historiske cruise med dampdrevne båter, noe som gjør cruiset til en spesiell opplevelse. Men de fleste innsjøene har etterhvert fått flåter av moderne cruisebåter […]

  Les hele artikkelen

 • Schneeberg, Niederösterreich, Østerrike

  Posted in:

  Schneeberg – Til fjells med vandretog

  Schneeberg, med Klosterwappen på 2076 moh. som høyeste topp, tilbyr familievennlig fotturer og fantastisk utsikt. Dette er det høyeste fjellmassivet i Niederösterreich. At Wien kun ligger 80 km unna gjør dette til et populært turmål særlig for wienerne, så vel som for utenlandske turister. I landsbyen Puchberg går jeg ombord på det gule og grønne […]

  Les hele artikkelen

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Ana Lucia Marcos

Ana Lucia Marcos

Ana Lucia har reist verden over, men falt fullstending pladask for Østerrike. Hun elsker det dramatiske fjellandskapet, de fototastiske sjøene og de heftige ridderborgene. Dessuten, en real wienerschnitzel står alltid på menyen når hun farter rundt og utforsker alpelandet.