Posted in:

10 gode grunner for å reise til Østerrike

© by Arnold Weisz

Østerrike er ikke større at man kan kombinere flere ulike reisemål eller aktiviteter uten å måtte bruke masse tid på å flytte på seg. Dessuten, når du farter rundt i Østerrike vil reisen også være en del av opplevelsen. Her kan du se 10 gode grunner til hvorfor du bør oppleve ferieparadiset Østerrike.

1. Wien – verdens største lille hovedstad

Fiaker utenfor Hofburg i Wien, Østerrike
Foto: Arnold Weisz ©

Wien er en by du kan besøke gang på gang uansett hvilke interesser du har; arkitektur, kultur, musikk, historie, kulinarisk, shopping, vannsport, ja til og med en 18-hulls golfbane finner i byen.

2. Pittoreske historiske landsbyer

Gamle hus i Mauterndorf, Salzburgerland, Østerrike
Foto: Arnold Weisz ©

I Mauterndorf i SalzburgerLand har de klart å bevare mye av den historiske bebyggelsen. Liker du pittoreske steder som dette, finner du mange gode grunner for å reise til Østerrike.

3. Høytsvevende aktiviteter

Hengebrua ved Holzgau, Tirol, Østerrike
Foto: Arnold Weisz ©

I alpelandet Østerrike finner du aktiviteter som gir større eller mindre adrenalinkick. I tillegg til hengebruer og utsiktsplattformer, finner man klartremuligheter for både amatører og proffer som vil opp i høyden.

4. Naturen

Almsee, Almtal, Oberösterreich, Østerrike
Foto: Arnold Weisz ©

Selv om over 20 millioner turister årlig besøker ferieparadiset Østerrike, er det likevel mulig å finne seg steder hvor du kan nyte naturen i ro og fred. Her ser du Totes Gebirge speiler seg i Almsee, Oberösterreich.

5. Kakeparadis

Jordbærmousse kake
Foto: Arnold Weisz ©

Erdbeermousse Torte …. mmmmm. Denne jordbærmoussekaken er bare en av nesten 170 (gode grunner) ulike typer kaker vi har testet i Østerrike.

Annonse

6. Fantastisk utsikt

Utsikt fra Mölltaler Gletscher i Kärnten, Østerrike
Foto: Ana Lucia Marcos ©

Utsiktsteder mer ekstremt enn det andre finner du over hele landet. Her nyter vi den fenomenale utsikten fra Mölltaler Gletscher i Kärnten, Østerrike.

7. Variert kulturtilbud

En mann spiller på et flygel på fortauet midt i Graz, Steiermark, Østerrike.
Foto: Arnold Weisz ©

Hvis ikke du kommer til kulturen, kommer kulturen til deg. Østerrike er selvfølgelig langt mer enn bare klassisk musikk. Uansett musikksmak finner du som oftest en eller annen type av event – året rundt.

8. Middelalderborger

Burg Deutschlandsberg, Steiermark, Østerrike.
Foto: Arnold Weisz ©

Burg Deutschlandsberg i Steiermark er bare en av hundrevis av borger som du finner overalt i Østerrike. De huser alt fra privatboliger, museer til aktivitetssentre for hele familien, hvor du også får innblikk i livet i middelalderen.

9. Gastronomiske utskeielser

En suppeskål med Altwiener Suppentopf
Foto: Ana Lucia Marcos ©

Det genuine østerrikske kjøkkenet har hentet inspirasjon, ideer og ingredienser fra et bredt multikulturelt spekter. Her en gammel slager: Altwiener Suppentopf. Og denne retten er bare en av mange gode grunner til et kulinarisk besøk i Østerrike.

10. Med ski på beina

Zillertal, Tirol, Østerrike
Foto: Ricardo Feres ©

Mayerhofen, Tirol byr på fantastiske skiforhold og en fenomenal utsikt. Skisteder som dette har gjort Østerrike til et populært reisemål om vinteren.

 • Steirischer Türkentommerl - Polentakake med plommer - Kakeoppskrift fra Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Steirischer Türkentommerl

  Steirischer Türkentommerl er en saftig fruktkake basert på maismel (polenta). I tillegg til at polenta holder godt på fuktighet og smak er det glutenfritt. Denne søte retten er langt enklere å lage enn å uttale. Tommerl er en rett med lange tradisjoner fra fjellregionen i det nordlige Steiermark – derav betegnelsen “Steirisch”. Betegnelsen tommerl forteller […]

  Les hele artikkelen

 • Burgenland schnitzel

  Posted in:

  Burgenland schnitzel

  Paprika er visstnok det fjerde mest brukte krydderet i verden og stammer opprinnelig fra Sør-Amerika. Tyrkerne brakte med seg planten til Ungarn på 1600-tallet, hvor den raskt ble en del av den lokale kulinariske tradisjonen. Du finner store paprikaplantasjer i regionene Kalocsa og Szeged i det sørlige Ungarn. Som navnet antyder stammer Burgenländer-Schnitzel fra delstaten […]

  Les hele artikkelen

 • Grundlsee, Salzkammergut, Østerrike

  Posted in:

  Salzkammergut – Østerrike i miniatyr

  Kontrastene i Salzkammergut regionen er store. Ikke bare fordi landskapet veksler mellom massive fjellkjeder, isbreer, frodige daler og en mengde innsjøer. Men også fordi regionen byr på et rikt kulturlandskap som har blitt preget av mer enn 5000 år av menneskelig aktivitet. Ferieregionen Salzkammergut strekker seg over 58 kommuner i tre delstater (Salzburg, Oberösterreich og […]

  Les hele artikkelen

 • Oppdag Østerrikes koseligste landsbyer, som for eksempel Straden i Steiermark sett fra dalen

  Posted in:

  Oppdag Østerrikes koseligste landsbyer

  Når du reiser i Østerrike, er byer som Salzburg og Wien uunngåelige. Men for å lære mer om landet, bør du også besøke noen av Østerrikes koseligste landsbyer. Her finner du det sanne hjertet og sjelen til Østerrike. Heiligenbrunn Heiligenbrunn i Burgenland er kjent for sin såkalte “kellerviertel” som du finner i vingårdene rundt landsbyen. […]

  Les hele artikkelen

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.