Posted in:

10 gode grunner for å reise til Østerrike

© by Arnold Weisz

Østerrike er ikke større at man kan kombinere flere ulike reisemål eller aktiviteter uten å måtte bruke masse tid på å flytte på seg. Dessuten, når du farter rundt i Østerrike vil reisen også være en del av opplevelsen. Her kan du se 10 gode grunner til hvorfor du bør oppleve ferieparadiset Østerrike.

1. Wien – verdens største lille hovedstad

Fiaker utenfor Hofburg i Wien, Østerrike
Foto: Arnold Weisz ©

Wien er en by du kan besøke gang på gang uansett hvilke interesser du har; arkitektur, kultur, musikk, historie, kulinarisk, shopping, vannsport, ja til og med en 18-hulls golfbane finner i byen.

2. Pittoreske historiske landsbyer

Gamle hus i Mauterndorf, Salzburgerland, Østerrike
Foto: Arnold Weisz ©

I Mauterndorf i SalzburgerLand har de klart å bevare mye av den historiske bebyggelsen. Liker du pittoreske steder som dette, finner du mange gode grunner for å reise til Østerrike.

3. Høytsvevende aktiviteter

Hengebrua ved Holzgau, Tirol, Østerrike
Foto: Arnold Weisz ©

I alpelandet Østerrike finner du aktiviteter som gir større eller mindre adrenalinkick. I tillegg til hengebruer og utsiktsplattformer, finner man klartremuligheter for både amatører og proffer som vil opp i høyden.

4. Naturen

Almsee, Almtal, Oberösterreich, Østerrike
Foto: Arnold Weisz ©

Selv om over 20 millioner turister årlig besøker ferieparadiset Østerrike, er det likevel mulig å finne seg steder hvor du kan nyte naturen i ro og fred. Her ser du Totes Gebirge speiler seg i Almsee, Oberösterreich.

5. Kakeparadis

Jordbærmousse kake
Foto: Arnold Weisz ©

Erdbeermousse Torte …. mmmmm. Denne jordbærmoussekaken er bare en av nesten 170 (gode grunner) ulike typer kaker vi har testet i Østerrike.

Annonse

6. Fantastisk utsikt

Utsikt fra Mölltaler Gletscher i Kärnten, Østerrike
Foto: Ana Lucia Marcos ©

Utsiktsteder mer ekstremt enn det andre finner du over hele landet. Her nyter vi den fenomenale utsikten fra Mölltaler Gletscher i Kärnten, Østerrike.

7. Variert kulturtilbud

En mann spiller på et flygel på fortauet midt i Graz, Steiermark, Østerrike.
Foto: Arnold Weisz ©

Hvis ikke du kommer til kulturen, kommer kulturen til deg. Østerrike er selvfølgelig langt mer enn bare klassisk musikk. Uansett musikksmak finner du som oftest en eller annen type av event – året rundt.

8. Middelalderborger

Burg Deutschlandsberg, Steiermark, Østerrike.
Foto: Arnold Weisz ©

Burg Deutschlandsberg i Steiermark er bare en av hundrevis av borger som du finner overalt i Østerrike. De huser alt fra privatboliger, museer til aktivitetssentre for hele familien, hvor du også får innblikk i livet i middelalderen.

9. Gastronomiske utskeielser

En suppeskål med Altwiener Suppentopf
Foto: Ana Lucia Marcos ©

Det genuine østerrikske kjøkkenet har hentet inspirasjon, ideer og ingredienser fra et bredt multikulturelt spekter. Her en gammel slager: Altwiener Suppentopf. Og denne retten er bare en av mange gode grunner til et kulinarisk besøk i Østerrike.

10. Med ski på beina

Zillertal, Tirol, Østerrike
Foto: Ricardo Feres ©

Mayerhofen, Tirol byr på fantastiske skiforhold og en fenomenal utsikt. Skisteder som dette har gjort Østerrike til et populært reisemål om vinteren.

 • Posted in:

  Vinvandring i Südsteiermark

  Vandreturer gjennom vinregioner har blitt populært også i Østerrike. Mange har fått øynene opp for dette, på tross av de fantastiske mulighetene for fjellvandringene i Alpene. Vi våget oss derfor ut på en 5,8-km lang fottur i det sørlige Steiermark, gjennom vingårder, skogslunder og åpent kulturlandskap. Naturen viste seg fra sin flotteste fargerike side, vinene […]

  Les hele artikkelen

 • Vinferie, Østerrike

  Posted in:

  Vinferie i Østerrike

  På vinferie i Østerrike skal selvfølgelig smaksløkene pirres mest mulig, men for at hele vinopplevelsen skal bli komplett må du også ut av vinkjelleren. Østerrikes vinregioner er perfekte for natur- og kulturopplevelser. Avstandene er små, severdighetene mange og aktivitetene varierte. Best i vinturisme Østerrikske mattradisjoner som Wienerschnitzel og Apfelstrudel er viden kjent ute i verden. […]

  Les hele artikkelen

 • slott, klostre og ridderborger - Riegersburg, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Hekser, våpen og vin på Riegersburg

  Ridder Rudiger von Hohenberg som holdt til her på 1100-tallet, var den som virkelig satte fart i utbyggingen av festningsverkene på toppen av denne basaltklippen. Han hadde kanskje en litt annen utsikt enn den du kan nyte fra Riegersburg i dag. Det moderne kulturlandskapet har overtatt for små landsbyer, åkerlapper og utstrakte skoger. Vinrankene som […]

  Les hele artikkelen

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.