Sol fra blå himmel og et fabelaktig vinterlandskap var den perfekte kulissen for en herlig trugevandring ved Hirschegg, midt i Kleinwalsertal.
Sammen med Sebastian, en erfaren fjellfører, la 10 stykker ut fra Hirschegg midt i Kleinwalsertal på en rundtur på truger i et variert terreng. Halvparten hadde aldri hatt truger på beina før. Solen hadde akkurat kommet seg over fjellkammen i øst når vi la ut på den 2 timer lange turen.
Opp i lia
De som ikke hadde egne truger, var innom sportsbutikken i midt i Hirschegg og fikk seg truger og staver. 100 meter bak Walserhaus, ved enden av alpintløypa, spente vi på oss utstyret og la i vei. Vi ble lovet massevis av fin utsikt underveis og da måtte det jo bli en del oppoverbakker. Men det var ikke verre enn at de fleste klarte seg bra. «Øvelse gjør mester», sa Sebastian som ledet an. Med litt nysnø oppe på hardere «gammelsnø» var det helt greit på truger, selv om det ble noen prosent stigning. Alle kom raskt inn i en god rytme og la i vei opp lia.
Oppe på en liten åskam ble det en liten stopp, med informasjon om stedene vi så rundt oss. Dessuten fikk vi første smak på den herlige utsikten vi var blitt lovet. Et par tips om hvordan man går på truger nedoverbakke og vi var i gang igjen. Ikke før vi var nede skulle vi opp igjen, og denne gangen litt på kryss og tvers gjennom skogen. Jeg hadde vært ute en del på truger før, så jeg la meg sist slik at jeg ikke holdt igjen kolonnen får å ta bilder underveis. I en åpen glente i skogen ble den en stopp for å nyte utsikten tvers over dalen. Og for en fenomenal utsikt! Et perfekt sted for å få seg litt å drikke og medbrakt snacks. Deretter var vi på vei til det høyeste punktet for denne nybegynnerturen.
ANNONSE
Løype!
Her oppe ble det en pust i bakken igjen, og mange pakket vekk en del av yttertøyet. Solen varmet godt, og oppoverbakkene hadde også sørget for at alle ingen frøs lenger. På deler av returen skulle vi dele en alpin nedfart med andre skiløpere og fikk instruksjoner om hvordan det skulle gjøres, slik at det ikke skapte farlige situasjoner for noen. Det gikk raskt nedover skogsløypa og snart var vi på løssnø i åpent lende igjen. Den siste biten ned mot Hirschegg bød også på en fenomenal utsikt utover Kleinwalsertal. De siste 20 minuttene så alle ut som om de ikke hadde gjort annet enn å gå på truger. Det var ikke annet enn store glis da vi spente av oss trugene, akkurat i passe tid for lunsj. For en herlig formiddag i de Østerrikske Alpene!
Dagen før jeg ankom hadde 30 cm nysnø pakket Kleinwalsertal inn i et hvitt vinterteppe. Ikke nok med det, solen lyste fra en knallblå himmel som også ga behagelige 5-6 varmegrader i høyden. De fleste vet hva Østerrike står for når det gjelder alpine skimuligheter. Derfor tenkte jeg å teste hva mer man kunne finne […]
Østerrikes nasjonalparker er perfekte reisemål for deg som vil oppleve natur i sin mest storslåtte og urørte form. Her venter dramatiske fjell, sjeldne dyrearter og stille øyeblikk langt fra turisttrengselen. Hohe Tauern – et alpelandskap i superformat Det er vanskelig å komme utenom Hohe Tauern når man snakker om Østerrikes nasjonalparker. Med sine 1.800 km² […]
På spaserturen fra parkeringsplassen og ned til slottet passerer du dyrehagen og den store slottshagen. I motsetning til andre slott som ofte ligger på høyder ligger Schloss Herberstein på en klippe nede i en dal. Dette imponerende slottet, som står på en klippe over elven Feistritz, skiller seg ut ved sin hvite fasade som troner […]
Skikjøring både dag og kveld Schladming tilbyr 123 km med bakker fordelt på fire sammenhengende skiområder: Planai, Hochwurzen, Hauser Kaibling og Reiteralm. Det vakre skistedet midt i de østerrikske Alpene er et perfekt valg for skiløpere på alle nivåer og med alle preferanser. Enten du foretrekker brede carvingløyper, utfordrende kulekjøringbakker eller flombelyste bakker for kveldskjøring, […]
Salzburger Nockerl er ikke bare et søtt innslag på dessertmenyen – den representerer en dyp tilknytning til Salzburgs historie og identitet. Den luftige souffléen, formet som tre topper, sies å representere de snødekte fjellene som omgir byen: Mönchsberg, Kapuzinerberg og Gaisberg. Ifølge legenden ble Salzburger Nockerl skapt på begynnelsen av 1600-tallet av Salome Alt, den […]
Byen fylles luften av lukten av brente kastanjer og varm gløgg, og bodene byr på alt fra håndlagde gaver til tradisjonelle julespesialiteter. Enten du er på jakt etter den perfekte julegaven eller vil nyte den festlige atmosfæren, gir Wiens magiske julemarkeder en opplevelse som garantert gir deg en herlig julestemning. Drømmenes julemarked ved Rathausplatz «Wiener […]
Suppen reflekterer regionens rike kulinariske arv, som er sterkt påvirket av både østerriksk og ungarsk mattradisjon. Regionen Pannonien var en del av det østerrikske imperiet i mange århundrer. Fra 1700-tallet til slutten av første verdenskrig (1918) var deler av Pannonien en del av det østerrikske keiserriket under Habsburg-monarkene. Burgenland ligger i den østligste delen av […]
Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.
Få inspirasjon til din neste Østerrike reise! Abonner på vårt nyhetsbrev