Posted in:

Bortgjemte perler i Østerrike

© by Österreich Werbung, Foto: Wolfgang Weinhäupl

Vi viser veien til noen bortgjemte perler i Østerrike, som du kanskje ikke visste eksisterte. Ikke bare steder men også aktiviteter, som kan være verd turen dit.

Utforsker og oppdager nye ting gjør ferien reiseruten mye mer interessant enn bare å følge strømmen av turister til de samme stedene. Noen av dem kan kreve litt oppdagelsesreising og komme seg bort fra allfarvei. Ikke desto mindre her er våre tips til noen bortgjemte perler i Østerrike.

< Klikk på bildene for å se dem større >

Ulv og ku spiller backgammon – Wien

Den første lille perlen finner du enkelt og greit i 1. distriktet i Wien. Et veggmaleri av en ku og en ulv som spiller briller som spiller backgammon. Fresken antas å være malt i det 17. århundre. Selv om det har vært mange forskjellige tolkninger gjennom århundrene, mener mange dette er en satire på protestantismen. For å se fresken må du flytte blikket opp på veggen, over første etasje på Bäckerstrasse 12.

Kirchschlag in der Buckligen Welt – Niederösterreich

Det bølgende åslandskapet Bucklige Welt en biltime sør for Wien, er rik på idylliske landsbyer og småbyer, som alle har sine særegenheter. Hvis du bare har tid til å besøke en av dem, anbefaler vi Kirchschlag. Småbyen med rundt 3000 innbyggere tilbyr flotte historiske bygninger og et middelalderslott som troner på en høyde over byen. Rundt hovedtorget (Hauptplatz) finner du butikker, kafeer og restauranter. Ta deg også tid til å spasere til den rikt utsmykkede og fargerike parken ved kirken.

Snorkling i elven Traun – Oberösterrreich

For å nyte en av Østerrikes mest spektakulære bortgjemte perler må du hoppe ut i en elv. Selvfølgelig iført en neopren våtdrakt, dykkermaske, finner og snorkel. Vannet som kommer fra innsjøen Traunsee er nesten glassklart og perfekt for snorkling og dykking. Ulike fiskarter og kreps kan observeres på nært hold i en fantastisk undervannsverden. Snorkling i elven Traun kan gjøres av alle over 8 år som kan svømme.

Det laveste punktet i Østerrike – Burgenland

OK, et lite skilt på det i et flatt jorde nær Apetlon er kanskje ikke den største reiseopplevelsen du kan ha i Østerrike. Ikke desto mindre er Østerrike mest kjent for den fantastiske fotturer og skikjøring i Alpene. Likevel finnes det også noen få komplett flate steder i landet, som i den østligste delstaten Burgenland. Jeg vedder på at langt færre har tatt en selfie på dette stedet, enn på høyeste punkt i Østerrike, Grossglockner-fjellet. På 114 meter over havet er dette det laveste punktet i landet og gjør det til en skjult perle som definitivt fortjener et besøk. Like ved Apetlon finner du også en saltsjø med yrende fugleliv. Det omkringliggende steppelandskapet og Østerrikes største innsjø, Neusiedler See, innbyr til nydelige fotturer, sykling og båtturer.

Annonse

Murecker Schieffsmühle – Steiermark

I århundrer, på grunn av vannets uuttømmelige kraft, har de store hjulene på de flytende møllene på elven Mur snurret. I løpet av denne tiden kom bønder fra de omkringliggende landsbyene, og fikk kornet deres malt. Storflommer har revet med seg de originale møllene, men man har kopiert en av disse som i dag fungerer som et levende museum. Like ved møllen er det en koselig restaurant ved vannkanten, og det er muligheter for kortere vandreturer langsmed elven. Se Google Maps.

Gleichenberger Bahn – Steiermark

Dette er en riktig bortgjemt perle litt utenfor allfarvei. Den 21 km lange strekningen mellom Feldbach og Bad Gleichenberg i det sørøstlige Steiermark blir også kalt «jungelekspressen» av lokalbefolkningen. Det elektriske skinnebussene tar deg gjennom et bølgende skog- og kulturlandskap i Steirisches Vulkanland. Området har mange flotte turstier og du kan hoppe av og på toget på en av de 13 stoppestedene underveis. For mer info se Gleichenberger Bahn.

Wildsteiner Wasserfall – Kärnten

Denne fossen er en riktig bortgjemt perle, som krever at du beveger deg litt utenfor allfarvei. Men du verden for et vakkert skue, når du vel kommer frem. Serpentinerstien opp til fossen er helt problemløs de første to tredjedelene, men den siste tredjedelen av den 20 minutter lange turen, er litt mer slitsom. Uansett, med hvert trinn kommer du nærmere støyen og den forfriskende kjølige luften fra fossen. På utsiktsplattformen ved Wildensteiner fossefallet er det satt opp sitteplasser. Her kan du slappe av og nyte utsikten til fossen som kaster ut fra den vertikale klippen og faller 54 meter.

Prebersee – Salzburgerland

Den lille innsjøen på 1514 moh. i Lungau på grensen mellom Salzburgerland og Steiermark er en perfekt for en utflukt for alle, men særlig de som er litt dårlige til fots eller familier med barnevogn. Den 45 -60 minutter lange rundturen rundt vannet, går enten på fast stier eller plattingbelagte vandreveier. Ved enden av innsjøen finner du godt med parkering samt et bra spisested.

Annonse

Maria Luggau – Tirol

Den lille landsbyen med rundt 200 innbyggere er en liten perle for de som liker gamle Tyrolerhus. De tradisjonelle tømmerhusene, med vegger som er brune av elde som er reist på hvitkalkede steinmurer, gir stedet et rustikk utseende. Den vestlige delen av dalen ligger i Osttirol og den østlige delen i Kärnten. Dessuten har det siden 1591 vært et kloster på stedet. Valfartskirken er også verd en titt med sin rike og praktfulle utsmykning. Lesachtal er en av de mest avsidesliggende dalene i Østerrike og her er det sjelden du møter store horder av turister. For mer info: Tourismusverband Lesachtal

Tashi Rabten buddhistiske kloster – Vorarlberg

På den tidligere gården Letzenhof i åsene over Feldkirch har buddhister etablert et kloster. De første munkene kom som flyktninger fra Tibet på 1960-tallet. Du er velkommen til å besøke, overnatte i templet og blir en stund for stille meditasjon. Stupa og bønnflaggene som er vanlige i Himalaya, ser overhodet ikke malplassert ut i det alpelandskapet som omgir klosteret. Tashi Rabten buddhistiske klosteret er en av Vorarlbergs bortgjemte perler. For mer info: Tashi Rabten.

 • Dachstein Skywalk, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Spektakulære Dachstein Skywalk

  Du kan selv avgjøre om de har rett eller ikke. Ta gondolbanen opp til Hunerkogel og ta inn utsikten fra 2700 m høyde. Den første plattformen ble satt opp like ved gondolbanen, men etterhvert har det også kommet en nyere skywalk litt lenger bort i den loddrette fjellveggen. Trappen ut i intet For å komme […]

  Les hele artikkelen

 • Sackenwiesensee, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Sackenwiesensee – halvdagsvandring i Hochschwab

  Vi befinner oss i det nordøstlige Steiermark, i regionen Hochsteiermark. Hochschwab er et paradis for alle som elsker natur og eventyr med storslåtte fjellturer, sjeldne alpine urter og et rikt dyreliv. Vandreturen fra Bodenbauer til Sackenwiesensee starter i et dalføre, som er en slags sidedal til Mürztal hvor du finner Semmering Schnellstraße S6. Fra Bodenbauer til […]

  Les hele artikkelen

 • Kafé

  Posted in:

  Kafékultur i Østerrike

  Tyrkerne etterlot seg visstnok en del sekker kaffebønner, som wienerne snart skapte en egenartet kultur av. Helt sikkert er det iallfall at armenieren Johannes Theodat åpnet en av de første kaffehusene i 1685. Kafékultur Dette var starten på en av Wiens store varemerker, nemlig byens kafékultur. Den gang mange bodde i små leiligheter som det […]

  Les hele artikkelen

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.