Posted in:

Friluftsparadiset Pyhrn-Priel

© by Arnold Weisz

Ferieregionen Pyhrn-Priel ligger sør i delstaten Oberösterreich, og er blant annet kjent som et friluftsparadis hvor naturopplevelser og sport er i hovedfokus.

Om vinteren byr Pyhrn-Priel regionen på flere skisteder med muligheter for både alpint og langrenn. Mest kjent er Hinterstoder, hvor det kjøres verdenscup i alpint. Om sommeren er regionen er populært feriested for alle som driver med sport og friluftsaktiviteter.

Vandreparadis

Området byr på 600 kilometer med merkede turstier i alle vanskelighetsgrader, fra spaserturer til krevende oppstigninger, som bringer deg til alt fra skog- og kulturlandskap og opp på utallige fjelltopper. Vi tilbrakte 3 sommerdager i regionen for å vandre og besøke et par av de pittoreske landsbyene.

Juvvandring i Dr. Vogelgesang Klamm

Vi startet med en juvvandring gjennom et vakkert juv, med et litt kronglete navn, som betyr «fuglesangjuvet» på norsk. Selv om dette er det lengste juvet i Oberösterreich og det nest lengste i Østerrike, er det ikke vanskelig å vandre, og kan anbefales selv for familier med barn. Les om og se bilder fra juvvandringen vår i en egen artikkel.

 • Juvvandring i Dr. Vogelgesang Klamm

  Posted in:

  Juvvandring i Dr. Vogelgesang Klamm

  Vandringen gjennom Dr. Vogelgesang Klamm er på 2,7 km (fra P2) med 333 høydemeter. Lavest punkt ligger på 732 moh. og høyeste punkt er på 1065 moh. Vi planla kløften som en del av en lengre dagstur, ved å fortsette fra toppen av juvet og opp til Arlingsattel på 1425 moh. (Les om denne turen […]

  Les hele artikkelen

Fjellvandring til Arlingsattel

Det passet bra å fortsette vandringen opp i fjellet, etter at vi hadde kommet ut på toppen av juvet. Et par hundre meter langs en asfaltvei, og vi kom inn på turstien som tok oss opp til målet for denne vandredagen, Arlingsattel på 1425 meter over havet. Les om og se bilder fra fjellvandringen vår i en egen artikkel.

Vandring langs elven Steyr

Vi ble anbefalt på Pyhrn-Priel turistkontor i Spital am Pyhrn at vi burde se Strumboding-Wasserfall, og vi ble ikke skuffet. Dette fossefallet er en av de vakreste langs elven Steyr, og ligger i nærheten av Hinterstoder. Rundt 400 meter nord for Tiefenthal, langs L552, finner du en liten parkeringsplass, hvor stien ned til elven starter. Se etter det gule turstiskiltet. Like ovenfor fossefallet krysser en trebro elven, og stien fortsetter sørover i retning Tiefenthal og Hinterstoder.

Hinterstoder og kilden til elven Steyr

Etter en kort vandring langsmed elven Steyr og det flotte fossefallet, bestemte vi oss for å se hvor det hele startet og dro helt innerst i Stoderdalen hvor elven har sitt utspring, som kalles Steyrursprung på tysk. Vi hadde jo på en tidligere tur rundt i Oberösterreich besøkt byen Steyr, hvor elven ender opp i elven Enns, som til slutt ender i Donau. Fra Hinterstoder kjører du 8 kilometer inn til vertshuset Almgasthaus Baumschlagerreith, hvor det er en avgiftsbelagt parkeringsplass. Derfra er det skiltet til Steyrursprung langs grusveier. Det er ingen høydemeter å snakke om og det er helt fint å ta med små barn og trillevogner. For de som ønsker å skikkelig vandretur opp i fjellet starter mange skiltede turstier på parkeringsplassen.

Historiske tettsteder

Den koseligste småbyen i regionen synes vi var Windischgarsten (jepp en munnfull på norsk). Den lille byen med omkring 2300 innbyggere ligger vakkert til et dalføre omgitt av Alpene. Det historiske sentrum byr på noen severdige gamle bygninger. Dessuten finner du et greit utvalg av både restauranter og butikker. Omtrent på samme størrelse er Spital am Pyhrn, hvor det største trekkplasteret er Stift Spital am Pyhrn. Den flotte monumentale kirken og klosteranlegget er vel verdt et besøk.

 • Dachstein Skywalk, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Spektakulære Dachstein Skywalk

  Du kan selv avgjøre om de har rett eller ikke. Ta gondolbanen opp til Hunerkogel og ta inn utsikten fra 2700 m høyde. Den første plattformen ble satt opp like ved gondolbanen, men etterhvert har det også kommet en nyere skywalk litt lenger bort i den loddrette fjellveggen. Trappen ut i intet For å komme […]

  Les hele artikkelen

 • Sackenwiesensee, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Sackenwiesensee – halvdagsvandring i Hochschwab

  Vi befinner oss i det nordøstlige Steiermark, i regionen Hochsteiermark. Hochschwab er et paradis for alle som elsker natur og eventyr med storslåtte fjellturer, sjeldne alpine urter og et rikt dyreliv. Vandreturen fra Bodenbauer til Sackenwiesensee starter i et dalføre, som er en slags sidedal til Mürztal hvor du finner Semmering Schnellstraße S6. Fra Bodenbauer til […]

  Les hele artikkelen

 • Kafé

  Posted in:

  Kafékultur i Østerrike

  Tyrkerne etterlot seg visstnok en del sekker kaffebønner, som wienerne snart skapte en egenartet kultur av. Helt sikkert er det iallfall at armenieren Johannes Theodat åpnet en av de første kaffehusene i 1685. Kafékultur Dette var starten på en av Wiens store varemerker, nemlig byens kafékultur. Den gang mange bodde i små leiligheter som det […]

  Les hele artikkelen

 • Schladming

  Posted in:

  Schladming – Mye vintermoro i og utenfor skibakkene

  Skikjøring både dag og kveld Schladming tilbyr 123 km med bakker fordelt på fire sammenhengende skiområder: Planai, Hochwurzen, Hauser Kaibling og Reiteralm. Det vakre skistedet midt i de østerrikske Alpene er et perfekt valg for skiløpere på alle nivåer og med alle preferanser. Enten du foretrekker brede carvingløyper, utfordrende kulekjøringbakker eller flombelyste bakker for kveldskjøring, […]

  Les hele artikkelen

 • Vienna Residence Orchestra i Palais Auersperg, Wien

  Posted in:

  Herlig konsert med Wiener Residenz Orchester

  Når du besøker Wien, bør du oppleve en av byens mest berømte attraksjoner: klassisk musikk. Derfor fikk vi med oss en hyggelig, intim kammerkonsert en lørdag kveld på Auersperg-palasset, et vakkert sted for klassiske musikkforestillinger i sentrum av byen. Wienermusikk, opera og ballett Det var en herlig opplevelse med både klassisk wienermusikk, opera og ballett. […]

  Les hele artikkelen

ANNONSER

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Ana Lucia Marcos

Ana Lucia har reist verden over, men falt fullstending pladask for Østerrike. Hun elsker det dramatiske fjellandskapet, de fototastiske sjøene og de heftige ridderborgene. Dessuten, en real wienerschnitzel står alltid på menyen når hun farter rundt og utforsker alpelandet.