Posted in:

Juvvandring i Dr. Vogelgesang Klamm

© by Ana Lucia Marcos

Denne 2-timer lange juvvandring i Dr. Vogelgesang Klamm gjorde vi som en oppvarming, til vandringen videre opp til Arlingsattel. Juvet ved Spital an der Pyhrn byr på en fin naturopplevelse for hele familien.

Vandringen gjennom Dr. Vogelgesang Klamm er på 2,7 km (fra P2) med 333 høydemeter. Lavest punkt ligger på 732 moh. og høyeste punkt er på 1065 moh. Vi planla kløften som en del av en lengre dagstur, ved å fortsette fra toppen av juvet og opp til Arlingsattel på 1425 moh. (Les om denne turen her). Du kan selvfølgelig rusle ned til utgangspunktet igjen, via asfaltert vei og naturstier. Selv om dette er det lengste juvet i Oberösterreich og det nest lengste i Østerrike, er det ikke vanskelig å vandre.

Tett innpå naturen

På varme sommerdager er det fint med en litt kjølig start på dagen, som vi fikk på vei gjennom Dr. Vogelgesang Klamm. Mesteparten av ruten gjennom juvet går på gangveier av tre og broer. Å vandre i juv er noe helt eget. Du føler at du er ute i naturen, med det buldrende vannet og sporene etter naturkreftene. Denne kløften er ganske trange og gangveien ganske smal og bratt til tider. Ikke la deg avskrekke av at det er over 500 trappetrinn underveis. Ta det med ro, det er mye å se på underveis, mens gangveien snirkler seg frem og tilbake over juvet. Noen ganger er det ganske åpent, og andre strekninger er trange med overheng. Det skjer noe hele tiden. For den beste opplevelsen forsøk å starte tidlig.

< Klikk på bildene for å se de større >

Unngå kø ved å starte tidlig

Ettersom vi startet turen gjennom juvet like etter at de åpnet klokken 9, var vi på toppen ved 11-tiden. Lite folk gjorde at vi slapp å vente ved de smaleste stedene, og dermed hadde god tid til å fotografere. Vanligvis byr juvvandringene i Østerrike på rikelig med buldrende vann og flotte fossefall. Våren og sommeren 2022 hadde dessverre alt for lite nedbør og det var derfor usedvanlig lite vann i bekken når vi var der i juli. Ikke desto mindre, kløften er en flott naturopplevelse hvor du kommer nært innpå vannet underveis. Det er flere flotte fossefall i kløften og et stort like før den siste trappen ut av juvet.

ANNONSE

Videre vandring, eller nye eventyr

Til slutt, når du kommer ut av kløften på toppen, finner du noen benker hvor du kan slappe av. Deretter kan du enten følge skiltingen nedover, tilbake til parkeringen eller fortsette vandringen. Etter å ha gått ut av kløften kommer du til en asfaltvei og parkeringsplasser, hvor flere vakre og populære rundvandringer venter på deg. Kløften er for eksempel utgangspunkt for den omkring 5 timer lange 3-hyttevandringen (Bosruckhütte, Rohrauerhaus og Hofalm). Vi fortsatte på en rundvandring, som skulle ta oss opp til Arlingsattel og tilbake via Bosruckhütte, som tok 6 timer totalt uten å stresse.

Juvets lange historie

Kløften som bekken Klammbach har gravd ut gjennom tusenvis av år fikk sin spede begynnelse etter siste istid for 12 000 år siden. Selv om bekken ikke er stor, har den grav ut en av Østerrikes lengste juv. Juvet ble tidlig oppdaget som turistattraksjon og Dr. Vogelgesang Klamm har fått navnet sitt fra Dr. Morits Vogelgesang (som betyr fuglesang). Den lokale legen gikk opp gjennom hele juvet for første gang i 1905. Allerede i 1906 var juvet delvis tilgjengelig om sommeren og ble stadig mer populært. Derfor gjorde man i årene 1926 og 27 hele kløften tilgjengelig med stiger og gangveier.

For mer info som åpningstider og priser, les mer på nettstedet til Pyhrn-Priel Tourismus.
 • Utsikt fra panoramaweg i Wienerwald, Niederösterreich, Østerrike

  Posted in:

  Høstvandring i Wienerwald

  Wienerwald er et populært vandreområde, særlig for de som bor i Wien ikke langt unna. Dessuten av de som foretrekker skogs- og panoramavandringer, fremfor høyfjellsturer. Selv om utsikten ikke kan sammenlignes med den du får fra 2-3000 meter høye fjelltopper, byr de bølgende åsene i Wienerwald, Niederösterreich på flotte naturopplevelser. Ettersom det meste av området […]

  Les hele artikkelen

 • Juvvandring i Dr. Vogelgesang Klamm

  Posted in:

  Juvvandring i Dr. Vogelgesang Klamm

  Vandringen gjennom Dr. Vogelgesang Klamm er på 2,7 km (fra P2) med 333 høydemeter. Lavest punkt ligger på 732 moh. og høyeste punkt er på 1065 moh. Vi planla kløften som en del av en lengre dagstur, ved å fortsette fra toppen av juvet og opp til Arlingsattel på 1425 moh. (Les om denne turen […]

  Les hele artikkelen

 • Carnuntum, Niederösterreich, Østerrike

  Posted in:

  Carnuntum – i romernes fotspor

  Carnuntum var en romersk militærleir ved Donau i provinsen Noricum med beliggenhet i dagens Østerrike (i Niederösterreich, omkring 43 km øst for Wien). Fra 1. til 4. århundre e.Kr. var Carnuntum en betydelig romersk metropol på grensen til Romerriket. Carnuntum ble hovedstaden i provinsen Pannonia Superior med rundt 50 000 innbyggere. På grunn av byens militært vitale beliggenhet skulle den sikre grensen […]

  Les hele artikkelen

ANNONSER

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Ana Lucia Marcos

Ana Lucia har reist verden over, men falt fullstending pladask for Østerrike. Hun elsker det dramatiske fjellandskapet, de fototastiske sjøene og de heftige ridderborgene. Dessuten, en real wienerschnitzel står alltid på menyen når hun farter rundt og utforsker alpelandet.