Posted in:

4 herlige dagsturer fra Wien

© by Arnold Weisz

Har du vært i Wien før og er på jakt etter nye opplevelser? Her får du 4 reisetips for herlige dagsturer fra Wien.

Det er enkelt å reise på dagstur fra Wien med offentlig transport. Enten du er i Wien med fly eller har kjørt bil hit, kan du enkelt dra på oppdagelsesferd litt utenfor byen. Vi har vært på 4 herlige dagsturer med helt ulike opplevelser, som du kan gjøre på en dag uten stress.

Med trikken til Baden bei Wien

Den 27 kilometer lange trikketuren med Badner Bahn, fra Oper (Opraen) i Wien til småbyen Baden sør for Wien, er en utsiktsrik tur (Se ruten på Google Maps). Etter at du har passert Wiens forsteder går siste delen forbi vingårdene mellom Mödling, Gumpoldskirchen og Baden. Underveis er det 22 stasjoner i tilfelle du har lyst på et stopp. Strekning var i full drift allerede i 1907. Sjekk holdeplasser og rutetabell her.

Baden bei Wien var en gang en keiserlig sommerresidens og har et flott historisk bysentrum. Småbyen Baden byr på et bredt utvalg av kulturelle og kulinariske herligheter, samt moderne velværeoaser. Enten du prøver lykken i kasinoet, rusler en tur i parken eller koser deg i en av thermalbadene, dagen kommer til å gå fort i Baden.

Carnuntum – i romernes fotspor

På denne dagsturen fra Wien kan du dra på en tidsreise 2000 år tilbake til romertiden. Den arkeologiske parken Carnuntum er ikke noe vanlig museum, men en rekonstruksjon av ruinene til en romersk landsby. Fra 1. til 4. århundre e.Kr. var Carnuntum en betydelig romersk metropol på grensen til Romerriket. Den arkeologiske parken byr på mye moro for både store og små, og ligger omkring 43 km øst for Wien.

Du kan ta lokaltoget (S-Bahn) S7 fra Wien Mitte stasjon til Petronell-Carnuntum. Toget tar omkring 53 minutter og går hver time.

ANNONSE

Ferietilbud fra booking.com

Vandring og vin i Gumpoldskirchen

Den lille koselige landsbyen ligger i østhellinga på Anningeråsen, 20 kilometer sør for Wien. Hit kommer du for å nyte enkle vandre- eller sykkelturer gjennom vinmarkene. Etterpå bør du selvfølgelig nyte noen av regionens gode viner, akkompagnert av deilig østerriksk mat. Ta deg en spasertur gjennom du hyggelige gatene og beundre de historiske husene, mens du velger deg et sted for å spise eller drikke litt vin.

Ta lokaltog S2 i retning Wiener Neustadt fra Wien Hauptbahnhof, og du er i Gumpoldskirchen på 39 minutter. Det går 1 tog i timen.

Båttur på Donau til Bratislava

Kombiner en er herlig båttur på Donau, med sightseeing i Slovakias hovedstad Bratislava, som kun ligger omkring 70 kilometer fra hverandre, rett ved grensen til Østerrike. Bratislava er mindre enn Oslo, og det er først og fremst gamlebyen som er interessant. Bratislavas maleriske gamleby kan minne litt om gamlebyen i Wien. Det er ikke merkelig ettersom den var ungarsk kroningsby i nesten 300 år og en del av det habsburgerske keiserriket.

Det beste er å la bilen stå og ta den hurtiggående katamaran til Twin City Liner, som bruker 1 time og 15 minutter på turen. Båten går fra sentrum av Wien, rett ved Schwedenplatz.

ANNONSE

 • Utsikt fra panoramaweg i Wienerwald, Niederösterreich, Østerrike

  Posted in:

  Høstvandring i Wienerwald

  Wienerwald er et populært vandreområde, særlig for de som bor i Wien ikke langt unna. Dessuten av de som foretrekker skogs- og panoramavandringer, fremfor høyfjellsturer. Selv om utsikten ikke kan sammenlignes med den du får fra 2-3000 meter høye fjelltopper, byr de bølgende åsene i Wienerwald, Niederösterreich på flotte naturopplevelser. Ettersom det meste av området […]

  Les hele artikkelen

 • Posted in:

  Frokostcruise på Wörthersee

  Vi gikk om bord på båten MS «Klagenfurt» ved Metnitzstrand Park i Klagenfurt kl. 10:00, hvor et reservert bord ventet på oss i salongen. Det var verdt å utsette frokosten litt og heller få den servert på vannet. Duften av nybakte rundstykker fylte salongen, som sammen med pålegg, juice og kaffe ble servert så snart […]

  Les hele artikkelen

 • View of Gumpoldskirchen from the vineyards

  Posted in:

  4 herlige dagsturer fra Wien

  Det er enkelt å reise på dagstur fra Wien med offentlig transport. Enten du er i Wien med fly eller har kjørt bil hit, kan du enkelt dra på oppdagelsesferd litt utenfor byen. Vi har vært på 4 herlige dagsturer med helt ulike opplevelser, som du kan gjøre på en dag uten stress. Med trikken […]

  Les hele artikkelen

 • Bregenz, Strandpromenade,Vorarlberg,Østerrike

  Posted in:

  Festspill og strandliv i Bregenz

  Hovedstaden i delstaten Vorarlberg er mest kjent for de årlige festspillene som foregår på en scene (Seebühne) ute i Bodensjøen. Selv om byen med 27.000 innbyggere er et trivelig sted å spasere rundt i, er det først og fremst nærheten til sjøen som tiltrekker mange av de besøkende. Strandpromenaden Strandpromenaden mellom havnen og Festspillkomplekset er […]

  Les hele artikkelen

 • Posted in:

  Middelalderfest i Mauterndorf

  Middelalderen kommer til live på det som har blitt til den legendariske folkefesten i Mauterndorf, som ligger 1 time med bil fra Salzburg. De 2 dagene i en helg i hver juli er en morsom begivenhet for hele familien. Lille Mauterndorf midt i Alpene er det perfekte stedet for å få opplevel middelalderen. Det historiske […]

  Les hele artikkelen

 • Mostviertel, Niederösterreich, Østerrike

  Posted in:

  Mostviertel Panaromavei

  Mostviertel regionen ligger mellom Donau og Alpene. Det relativt kuperte landskapet av bølgende åser er for det meste dekket av landbruk. Men jeg var ikke her for å lære mer om landbruk men for å nyte den flotte naturen. De lokale turistkontorene og regionens næringsliv har gått sammen og laget en såkalt panoramavei – Panoramahöhenweg. […]

  Les hele artikkelen

ANNONSER

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.