Posted in:

4 herlige dagsturer fra Wien

© by Arnold Weisz

Har du vært i Wien før og er på jakt etter nye opplevelser? Her får du 4 reisetips for herlige dagsturer fra Wien.

Det er enkelt å reise på dagstur fra Wien med offentlig transport. Enten du er i Wien med fly eller har kjørt bil hit, kan du enkelt dra på oppdagelsesferd litt utenfor byen. Vi har vært på 4 herlige dagsturer med helt ulike opplevelser, som du kan gjøre på en dag uten stress.

Med trikken til Baden bei Wien

Den 27 kilometer lange trikketuren med Badner Bahn, fra Oper (Opraen) i Wien til småbyen Baden sør for Wien, er en utsiktsrik tur (Se ruten på Google Maps). Etter at du har passert Wiens forsteder går siste delen forbi vingårdene mellom Mödling, Gumpoldskirchen og Baden. Underveis er det 22 stasjoner i tilfelle du har lyst på et stopp. Strekning var i full drift allerede i 1907. Sjekk holdeplasser og rutetabell her.

Baden bei Wien var en gang en keiserlig sommerresidens og har et flott historisk bysentrum. Småbyen Baden byr på et bredt utvalg av kulturelle og kulinariske herligheter, samt moderne velværeoaser. Enten du prøver lykken i kasinoet, rusler en tur i parken eller koser deg i en av thermalbadene, dagen kommer til å gå fort i Baden.

Carnuntum – i romernes fotspor

På denne dagsturen fra Wien kan du dra på en tidsreise 2000 år tilbake til romertiden. Den arkeologiske parken Carnuntum er ikke noe vanlig museum, men en rekonstruksjon av ruinene til en romersk landsby. Fra 1. til 4. århundre e.Kr. var Carnuntum en betydelig romersk metropol på grensen til Romerriket. Den arkeologiske parken byr på mye moro for både store og små, og ligger omkring 43 km øst for Wien.

Du kan ta lokaltoget (S-Bahn) S7 fra Wien Mitte stasjon til Petronell-Carnuntum. Toget tar omkring 53 minutter og går hver time.

ANNONSE

Booking.com - Spar minst 15 % på din første tur i 2024

Vandring og vin i Gumpoldskirchen

Den lille koselige landsbyen ligger i østhellinga på Anningeråsen, 20 kilometer sør for Wien. Hit kommer du for å nyte enkle vandre- eller sykkelturer gjennom vinmarkene. Etterpå bør du selvfølgelig nyte noen av regionens gode viner, akkompagnert av deilig østerriksk mat. Ta deg en spasertur gjennom du hyggelige gatene og beundre de historiske husene, mens du velger deg et sted for å spise eller drikke litt vin.

Ta lokaltog S2 i retning Wiener Neustadt fra Wien Hauptbahnhof, og du er i Gumpoldskirchen på 39 minutter. Det går 1 tog i timen.

Båttur på Donau til Bratislava

Kombiner en er herlig båttur på Donau, med sightseeing i Slovakias hovedstad Bratislava, som kun ligger omkring 70 kilometer fra hverandre, rett ved grensen til Østerrike. Bratislava er mindre enn Oslo, og det er først og fremst gamlebyen som er interessant. Bratislavas maleriske gamleby kan minne litt om gamlebyen i Wien. Det er ikke merkelig ettersom den var ungarsk kroningsby i nesten 300 år og en del av det habsburgerske keiserriket.

Det beste er å la bilen stå og ta den hurtiggående katamaran til Twin City Liner, som bruker 1 time og 15 minutter på turen. Båten går fra sentrum av Wien, rett ved Schwedenplatz.

ANNONSE

 • Dachstein Skywalk, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Spektakulære Dachstein Skywalk

  Du kan selv avgjøre om de har rett eller ikke. Ta gondolbanen opp til Hunerkogel og ta inn utsikten fra 2700 m høyde. Den første plattformen ble satt opp like ved gondolbanen, men etterhvert har det også kommet en nyere skywalk litt lenger bort i den loddrette fjellveggen. Trappen ut i intet For å komme […]

  Les hele artikkelen

 • Sackenwiesensee, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Sackenwiesensee – halvdagsvandring i Hochschwab

  Vi befinner oss i det nordøstlige Steiermark, i regionen Hochsteiermark. Hochschwab er et paradis for alle som elsker natur og eventyr med storslåtte fjellturer, sjeldne alpine urter og et rikt dyreliv. Vandreturen fra Bodenbauer til Sackenwiesensee starter i et dalføre, som er en slags sidedal til Mürztal hvor du finner Semmering Schnellstraße S6. Fra Bodenbauer til […]

  Les hele artikkelen

 • Kafé

  Posted in:

  Kafékultur i Østerrike

  Tyrkerne etterlot seg visstnok en del sekker kaffebønner, som wienerne snart skapte en egenartet kultur av. Helt sikkert er det iallfall at armenieren Johannes Theodat åpnet en av de første kaffehusene i 1685. Kafékultur Dette var starten på en av Wiens store varemerker, nemlig byens kafékultur. Den gang mange bodde i små leiligheter som det […]

  Les hele artikkelen

 • Schladming

  Posted in:

  Schladming – Mye vintermoro i og utenfor skibakkene

  Skikjøring både dag og kveld Schladming tilbyr 123 km med bakker fordelt på fire sammenhengende skiområder: Planai, Hochwurzen, Hauser Kaibling og Reiteralm. Det vakre skistedet midt i de østerrikske Alpene er et perfekt valg for skiløpere på alle nivåer og med alle preferanser. Enten du foretrekker brede carvingløyper, utfordrende kulekjøringbakker eller flombelyste bakker for kveldskjøring, […]

  Les hele artikkelen

 • Vienna Residence Orchestra i Palais Auersperg, Wien

  Posted in:

  Herlig konsert med Wiener Residenz Orchester

  Når du besøker Wien, bør du oppleve en av byens mest berømte attraksjoner: klassisk musikk. Derfor fikk vi med oss en hyggelig, intim kammerkonsert en lørdag kveld på Auersperg-palasset, et vakkert sted for klassiske musikkforestillinger i sentrum av byen. Wienermusikk, opera og ballett Det var en herlig opplevelse med både klassisk wienermusikk, opera og ballett. […]

  Les hele artikkelen

ANNONSER

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.