Posted in:

Murau – naturopplevelser i historiske omgivelser

© by Steiermark Tourismus | Pixelmaker

Den lille historiske byen Murau ved bredden av elven Mur er vel verdt et besøk. Den ligger vakkert til i Murtal i det nordvestlige Steiermark.

Hvis du er på vei gjennom det nordvestlige Steiermark, langs B97, bør du absolutt ta av og kjøre inn mot det gamle historiske sentrum, av det lille tettstedet med litt over 3400 innbyggere. Murau ligger vakkert til i en dal som strekker seg i øst-vestlig retning, gjennom det nordlige Steiermark. Omgitt av et typisk alpelandskap, på sydsiden av hovedalpekammen.

Det historiske sentrum

Schillerplatz med Mariensäule er det sentrale torget og et perfekt utgangspunkt for å utforske Murau. Det historiske sentrum består ikke bare av husene rundt torget, men strekker også seg langs en smal stripe, mellom elven og åsen Schlossberg med Schloss Murau. Den historiske delen fortsetter langs Lichtensteinstrasse, (fra torgets sørvestlige hjørne) og blir snart til Anna-Neumann-Strasse, som ender ved det gamle bryggeriet. De historiske bygningene i gamblebyen er kanskje like interessante fra «baksiden», altså fra elvesiden som fra forsiden.

< Klikk på bildene for å se dem større >

Elvepromenaden i Murau

Derfor bør du absolutt også ta en spasertur langs elvepromenaden, som strekker seg fra den store parkeringsplassen ved Tierrangerstrasse, og helt bort til det gamle bryggeriet (her finner du et smug opp til Anna-Neumann-Strasse). Du kan lage en liten rundtur ved at du krysser over steinbroen Bahnhofbrücke, steinbroen som går over elven Mur og forbinder gamlebyen med sydsiden av byen. Den pittoreske broen er for øvrig ikke fra middelalderen, men ble bygget i 1897. Deretter går du i retning av togstasjonen og tar inn ved glassbygget (Bezirkshauptmannschaft Murau), og går over elven på forgjengerbroen Mursteg. Derfra går du via Murfeld opp til broen på Grazer Strasse, hvor kommer ned på elvepromenaden og fortsetter langsmed elven.

ANNONSE

Schloss Obermurau

Schloss Obermurau, som troner på toppen av en kolle, rett ved gamlebyen er ikke til å overse. Det første slottet ble bygget i 1232, men ødelagt i en krig på 1270-tallet. Renesansseslottet du ser i dag stammer fra 1628-1643. Slottet er i privat eie og bebos av fyrstefamilien Schwarzenberg. Det er mulig å se innsiden av slottet på omvisninger som starter kl. 14:00, hver onsdag og fredag (1. juni til 30. september).

Familievennlige vandreturer

Frauenalpe ligger i «Murauer-fjellene», på sørsiden rett ovenfor den historiske småbyen Murau. Her finner du en mengde vandreturer som passer for alle. Du kan kjøre de 9 km helt opp til Murauerhütte på 1583 moh. og starte derfra. For eksempel går det en fin enkel vandring på totalt 6,3 km opp til toppen av Frauenalpe på 1997 moh. som tar omkring 3-3,5 timer. Her oppe kan du dessuten slappe av med litt god mat og drikke på Berhand-Fest-hütte. Når du har passert tregrensen på rundt 1800 moh. får du en fenomenal utsikt til alpelandskapet rundt deg.

Damptog på Murtalbahn

Om sommeren kjøres det damptog på smalsporbanene mellom Murau og Tamsweg (Lungau, Salzburgerland). Toget slynger 38 km seg oppover dalen langsmed elven Mur, med utsikt til både villmark og kulturlandskap. I Tamsweg kan du for øvrig gå over på museumstogene til Taurachbahn, som kjører til endestasjonen på linjen i Mauterndorf.

For mer informasjon, se nettstedet til Region Murau
 • Werfenweng, Vintervandring i Østerrike

  Posted in:

  Vintervandring i Østerrike

  Etter å ha vært på utallige vandreturer rundt i hele Østerrike i løpet av vår, sommer og høst prøvede jeg meg også på noen turer til fots om vinteren. Selv om det fleste hiver seg ned slalåmløypene eller suser av gårde i langrennssporet har jeg oppdaget gleden av vintervandring. Det har også mange av turiststedene […]

  Les hele artikkelen

 • ÖBB Railjet på gjennom et vinterlandskap i Østerrike

  Posted in:

  Med toget til skisteder i Østerrike

  Østerrikes flyplasser har gode forbindelser til større byer og sentrale togstasjoner. Derfor har vi satt sammen en liste over utmerkede skisteder som er lett tilgjengelige med tog, inkludert litt informasjon om hvordan du kommer deg dit fra flyplassen. Dessuten tilbyr mange skisteder rimelig eller gratis transport, til og fra nærmeste togstasjon med skyttelbuss eller skitaxi. […]

  Les hele artikkelen

 • Utsikt fra panoramaweg i Wienerwald, Niederösterreich, Østerrike

  Posted in:

  Høstvandring i Wienerwald

  Wienerwald er et populært vandreområde, særlig for de som bor i Wien ikke langt unna. Dessuten av de som foretrekker skogs- og panoramavandringer, fremfor høyfjellsturer. Selv om utsikten ikke kan sammenlignes med den du får fra 2-3000 meter høye fjelltopper, byr de bølgende åsene i Wienerwald, Niederösterreich på flotte naturopplevelser. Ettersom det meste av området […]

  Les hele artikkelen

 • Posted in:

  Middelalderfest i Mauterndorf

  Market, trubadurer og flammeslukere Middelalderen kommer til live på det som har blitt til en legendarisk folkefest. Fargerike parader, væpnede riddere som streifer rundt i gatene, vikinger som har slått leir ved elven, showkamper, danseforestillinger, et badehus og selvfølgelig et marked. Kjøpmenn og håndverkere tilbyr sine varer og ferdigheter. Langs hovedgaten, fra borgen til torget, […]

  Les hele artikkelen

ANNONSER

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Ana Lucia Marcos

Ana Lucia har reist verden over, men falt fullstending pladask for Østerrike. Hun elsker det dramatiske fjellandskapet, de fototastiske sjøene og de heftige ridderborgene. Dessuten, en real wienerschnitzel står alltid på menyen når hun farter rundt og utforsker alpelandet.