Posted in:

Murau – naturopplevelser i historiske omgivelser

© by Steiermark Tourismus | Pixelmaker

Den lille historiske byen Murau ved bredden av elven Mur er vel verdt et besøk. Den ligger vakkert til i Murtal i det nordvestlige Steiermark.

Hvis du er på vei gjennom det nordvestlige Steiermark, langs B97, bør du absolutt ta av og kjøre inn mot det gamle historiske sentrum, av det lille tettstedet med litt over 3400 innbyggere. Murau ligger vakkert til i en dal som strekker seg i øst-vestlig retning, gjennom det nordlige Steiermark. Omgitt av et typisk alpelandskap, på sydsiden av hovedalpekammen.

Det historiske sentrum

Schillerplatz med Mariensäule er det sentrale torget og et perfekt utgangspunkt for å utforske Murau. Det historiske sentrum består ikke bare av husene rundt torget, men strekker også seg langs en smal stripe, mellom elven og åsen Schlossberg med Schloss Murau. Den historiske delen fortsetter langs Lichtensteinstrasse, (fra torgets sørvestlige hjørne) og blir snart til Anna-Neumann-Strasse, som ender ved det gamle bryggeriet. De historiske bygningene i gamblebyen er kanskje like interessante fra «baksiden», altså fra elvesiden som fra forsiden.

< Klikk på bildene for å se dem større >

Elvepromenaden i Murau

Derfor bør du absolutt også ta en spasertur langs elvepromenaden, som strekker seg fra den store parkeringsplassen ved Tierrangerstrasse, og helt bort til det gamle bryggeriet (her finner du et smug opp til Anna-Neumann-Strasse). Du kan lage en liten rundtur ved at du krysser over steinbroen Bahnhofbrücke, steinbroen som går over elven Mur og forbinder gamlebyen med sydsiden av byen. Den pittoreske broen er for øvrig ikke fra middelalderen, men ble bygget i 1897. Deretter går du i retning av togstasjonen og tar inn ved glassbygget (Bezirkshauptmannschaft Murau), og går over elven på forgjengerbroen Mursteg. Derfra går du via Murfeld opp til broen på Grazer Strasse, hvor kommer ned på elvepromenaden og fortsetter langsmed elven.

ANNONSE

Schloss Obermurau

Schloss Obermurau, som troner på toppen av en kolle, rett ved gamlebyen er ikke til å overse. Det første slottet ble bygget i 1232, men ødelagt i en krig på 1270-tallet. Renesansseslottet du ser i dag stammer fra 1628-1643. Slottet er i privat eie og bebos av fyrstefamilien Schwarzenberg. Det er mulig å se innsiden av slottet på omvisninger som starter kl. 14:00, hver onsdag og fredag (1. juni til 30. september).

Familievennlige vandreturer

Frauenalpe ligger i «Murauer-fjellene», på sørsiden rett ovenfor den historiske småbyen Murau. Her finner du en mengde vandreturer som passer for alle. Du kan kjøre de 9 km helt opp til Murauerhütte på 1583 moh. og starte derfra. For eksempel går det en fin enkel vandring på totalt 6,3 km opp til toppen av Frauenalpe på 1997 moh. som tar omkring 3-3,5 timer. Her oppe kan du dessuten slappe av med litt god mat og drikke på Berhand-Fest-hütte. Når du har passert tregrensen på rundt 1800 moh. får du en fenomenal utsikt til alpelandskapet rundt deg.

Damptog på Murtalbahn

Om sommeren kjøres det damptog på smalsporbanene mellom Murau og Tamsweg (Lungau, Salzburgerland). Toget slynger 38 km seg oppover dalen langsmed elven Mur, med utsikt til både villmark og kulturlandskap. I Tamsweg kan du for øvrig gå over på museumstogene til Taurachbahn, som kjører til endestasjonen på linjen i Mauterndorf.

For mer informasjon, se nettstedet til Region Murau
 • Dachstein Skywalk, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Spektakulære Dachstein Skywalk

  Du kan selv avgjøre om de har rett eller ikke. Ta gondolbanen opp til Hunerkogel og ta inn utsikten fra 2700 m høyde. Den første plattformen ble satt opp like ved gondolbanen, men etterhvert har det også kommet en nyere skywalk litt lenger bort i den loddrette fjellveggen. Trappen ut i intet For å komme […]

  Les hele artikkelen

 • Sackenwiesensee, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Sackenwiesensee – halvdagsvandring i Hochschwab

  Vi befinner oss i det nordøstlige Steiermark, i regionen Hochsteiermark. Hochschwab er et paradis for alle som elsker natur og eventyr med storslåtte fjellturer, sjeldne alpine urter og et rikt dyreliv. Vandreturen fra Bodenbauer til Sackenwiesensee starter i et dalføre, som er en slags sidedal til Mürztal hvor du finner Semmering Schnellstraße S6. Fra Bodenbauer til […]

  Les hele artikkelen

 • Kafé

  Posted in:

  Kafékultur i Østerrike

  Tyrkerne etterlot seg visstnok en del sekker kaffebønner, som wienerne snart skapte en egenartet kultur av. Helt sikkert er det iallfall at armenieren Johannes Theodat åpnet en av de første kaffehusene i 1685. Kafékultur Dette var starten på en av Wiens store varemerker, nemlig byens kafékultur. Den gang mange bodde i små leiligheter som det […]

  Les hele artikkelen

 • Schladming

  Posted in:

  Schladming – Mye vintermoro i og utenfor skibakkene

  Skikjøring både dag og kveld Schladming tilbyr 123 km med bakker fordelt på fire sammenhengende skiområder: Planai, Hochwurzen, Hauser Kaibling og Reiteralm. Det vakre skistedet midt i de østerrikske Alpene er et perfekt valg for skiløpere på alle nivåer og med alle preferanser. Enten du foretrekker brede carvingløyper, utfordrende kulekjøringbakker eller flombelyste bakker for kveldskjøring, […]

  Les hele artikkelen

 • Vienna Residence Orchestra i Palais Auersperg, Wien

  Posted in:

  Herlig konsert med Wiener Residenz Orchester

  Når du besøker Wien, bør du oppleve en av byens mest berømte attraksjoner: klassisk musikk. Derfor fikk vi med oss en hyggelig, intim kammerkonsert en lørdag kveld på Auersperg-palasset, et vakkert sted for klassiske musikkforestillinger i sentrum av byen. Wienermusikk, opera og ballett Det var en herlig opplevelse med både klassisk wienermusikk, opera og ballett. […]

  Les hele artikkelen

ANNONSER

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Ana Lucia Marcos

Ana Lucia har reist verden over, men falt fullstending pladask for Østerrike. Hun elsker det dramatiske fjellandskapet, de fototastiske sjøene og de heftige ridderborgene. Dessuten, en real wienerschnitzel står alltid på menyen når hun farter rundt og utforsker alpelandet.