Posted in:

Østerrikes beste omveier

© by Arnold Weisz

Kom deg av Autobahn og prøv noen av Østerrikes beste omveier. Betalingen for litt mer tid og noen flere kilometer er meget god. Nyt Østerrike i saktere tempo og med noen ekstra stopp underveis.

Selv om det er fristende å suse avgårde på flotte motorveier finnes det mange alternative ruter i Østerrike, som ikke nødvendigvis betyr masse tap av tid. Oppturen med en omvei er herlig natur, flott utsikt og pittoreske landsbyer. Vi har plukket ut et knippe omveier som vi mener kan være verd lengre eller kortere avstikkere. Ingen av dem ligger for langt unna allfarvei (eller motorveien) og hvis du kun er på gjennomreise på vei til eller fra nabolandene, kan du likevel få med deg en smak av Østerrike. Hvorfor ikke prøve Østerrikes beste omveier!

Südsteirische Grenzstrasse

Vindistrikt i det sørlige Steiermark, Østerrike. Foto: Steiermark Tourismus / Harry Schiffer ©
Südsteirische Grenzstrasse er en herlig vei som tar deg gjennom fjellandskap, vindistrikter og langs elven Mur. Underveis passerer du også gjennom idylliske landsbyer og historiske småbyer. Den 107 kilometer lange hovedveien B69 går gjennom Steiermark og Kärnten går i øst/vest retning langs grensen til Slovenia.

Les hele artikkelen

Radstädter Tauern

Radstädter Tauern - Østerrikes beste omveier, Salzburgerland, Østerrike
Radstadt, Salzburgerland. Foto: TVB Radstadt ©

Er du på nord- eller sørover på motorvei A10 (Salzburg – Villach) er det enkelt å ta en omvei via Radstädter Tauern. Riksvei B99 tar deg i akkurat samme retning og legger ikke til mer enn ca. 12 km i forhold til motorveien (Se omvien på Google Maps). En av Østerrikes beste omveier går forbi historiske småbyer, gjennom idylliske dalfører og over et fjellpass på 1740 moh. Det er mange gode muligheter underveis for kaffe- eller matpauser samt fotostopp.

Les hele artikkelen

Nationalpark Gesaüse & Steirische Eisenstrasse

Østerrikes beste omveier - Leopolsteiner See, Steiermark, Østerrike - Nationalpark Gesaüse & Steirische Eisenstrasse
Leopolsteiner See, Steiermark. Foto: Steiermark Tourismus / Michael Weberberger ©

Er du på nord- eller sørover på motorvei A9 (A1 Westautobahn – Graz) anbefaler vi en omvei via den såkalte jernveien (Steirische Eisenstrasse) og nasjonalparken Gesaüse (Se Google Maps). 1/3 av turen går gjennom et vilt og nesten urørt alpelandskap og 2/3 i dalfører med idylliske landsbyer og kulturlansskap. Noen flotte piknik steder finner du også underveis.
Les hele artikkelen

 

Mondsee & Attersee

Mondsee & Attersee - Østerrikes beste omveier
Mondsee, Oberösterreich. Foto: Ana Lucia Marcos ©

På vei mellom Salzburg og Wien på A1 anbefaler vi en avstikker til Mondsee & Attersee (Se Google Maps). Her går flotte riksveier(Bundesstrasse) forbi herlige kulturlandskap med flott sjø utsikt. På varme sommerdager finner du også gode bademuligheter flere steder. Den ca. 38 km lange omveien på B151 tar deg forbi to ulike, men herlige innsjøer omgitt av et fotogent alpelandskap.

Les hele artikkelen

 

Pustertaler Höhenstrasse

Assling på Pustertaler Höhenstrasse, Osttirol, Tirol, Østerrike.
Foto: Ana Lucia Rocha Marcos ©

På vei mellom Lienz og Sillian på B100 i Osttirol anbefaler vi en avstikker på Pustertaler Höhenstrasse (Se Google Maps). Den svingete landeveien slynger seg gjennom kulturlandskapet i Osttirol, ikke langt fra grensen til Südtirol (Italia). I tillegg til utallige flotte utsiktspunkter byr veien også på idylliske landsbyer og interessante kultursteder.

Les hele artikkelen

 

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.