Posted in:

På bade- og vandreferie i Pillerseetal & Hochfilzen

© by Arnold Weisz

Pillerseetal er en herlig feriedestinasjon sommer som vinter. Vandreturer i fjellet, sykkelturer i marka eller bading i Pillersee. På vinteren er det full rulle i skiområdet Hochfilzen, som er kjent for sin skiskytterarena. Typisk Tirol egentlig!

Området Pillerseetal lengst øst i Tirol hører til Kitzbüheler Alpene, men byr på et langt rimeligere og ikke fullt så fancy ferieområde enn selve Kitzbühel. Dette betyr ikke at hverken standarden er dårligere eller færre muligheter for aktiviteter, bare mer moro for pengene. Mange nordmenn har sikkert vært i området på vinteren på grunn av worldcuprennene i alpint i Kitzbühel og skiskyting i Hochfilzen. Vi har vært innom Pillerseetal for å se hva man kan finne på i området om sommeren og ble hyggelig overrasket.

Skiskytterarena Hochfilzen

Det er nok ikke så mange som ville ha kjent seg igjen i Hochfilzen sommertid, selv om du har sett utallige sportssendinger på tv herfra. Skiskytterarenaen uten snø og løyper av asfalt er ikke helt det samme. Selv om anlegget faktisk tilhører det østerrikske militæret og ligger på en militærbase, kan du kjøre opp og se på standplassene fra hovedtribunen. Har du flaks kan det hende at et eller annet landslag trener her også. Landsbyen Hochfilzen er ikke store stedet og stikker seg heller ikke ut. Men du finner turistkontor, bank, butikk samt noen serverings- og overnattingssteder i selve tettstedet. I fjellene bortenfor skiskytterarenaen finnes det flere fine vandreruter. Hvis du bruker Hochfilzen som basis er det ikke mange kilometer til ulike aktiviteter og steder verd å besøke.

Klikk på bildene for å se dem større >>

Jakobskreuz

Du kan ikke kjøre rundt i Pillerseetal uten å legge merke til det store korset som står på toppen av Buchsteinwand. Du ser med en gang at det ikke dreier som om de vanlige korsene av tre eller aluminium som pryder fjelltoppene i Alpene. Den rundt 30 meter høye bygningen er formet som et kors, med fire utsiktsplattformer som stikker ut fra hovedsøylen. På toppen, 28 meter over bakken er det også en utsiktsplattform. Plasseringen på den 1456 moh. fjelltoppen gir deg en fantastisk 360 ° utsikt over Alpene. Stolheisen opp til Jakobskreuz med Bergbahn Pillersee går fra St. Jakob in Haus. Jakobskreuz er ikke bare et utsiktstårn, men også et utstillingslokale for kunstnere. Dessuten kan man leie de fire rommene i utstikkerne til alt fra møter til bryllup.

Annonse debug output

Annonsen vises ikke på siden

nåværende post: På bade- og vandreferie i Pillerseetal & Hochfilzen, ID: 5743

Annonse: Tradedoubler_Kjokken_og_servering-728x90-Norwegian (8055)
Plassering: Innhold (innhold)

Finn løsninger i manualen
Annonse

Pillersee

Den lille innsjøen Pillersee er perfekt for bading og vannsport på varme sommerdager. I den nordlige enden finner du en strand og en større gressbakke perfekt for bading og soling. Her kan du også leie stand-up padlebrett og pedalbåter. Vil du har litt mer ro og fred finnes det flere mindre gressbakker på innsjøens østlige side (motsatt side for bilveien) hvor du også kan hoppe i vannet. For en matbit finner du restaurant Blattl am Pillersee helt nede i vannkanten, og som server tradisjonelle østerrikske retter. De leier også ut pedal- og robåter. I det flate lendet rundt innsjøen går det en gå- og sykkelvei, som passer bra selv med barnevogn eller for rullestolbrukere. Parkering finnes ved landeveien der tettbebyggelsen St. Ulrich starter, når du kommer nordfra.

Hvis været skulle være dårlig

Ingen vits å sitte igjen på hotellrommet om været ikke helt spiller på lag. Det er bare å pakke badetøyet og dra til innendørsbasseng enten i St. Ulrich eller Fieberbrunn. I Fieberbrunn finner du også et wellness senter med sauna. Når alle har boltret seg i vannet en stund, kan det kanskje være på tide å gå under jorden. Gruvene i Jochberg (Schaubergwerk Kupferplatte) tar deg bokstavelig talt tilbake i tid. Et lite gruvetog tar dere med gjennom en 145 meter lang tunnel, hvor en guide forteller om forskjellige gruveteknikker, verktøy og livet som gruvearbeider i gamle dager.

 • Fjellvandring til Mitteralm i Hochschwab, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Fjellvandring til Mitteralm i Hochschwab

  Jeg startet Mitteralm-vandringen fra Aflenzer Bürgeralm på 1522 moh. Dit kom jeg med bil på en privatvei for en liten avgift. Alternativt, kan du ta stolheisen opp fra Aflenz Kurort på helgene (sommertid). Etter å ha parkert på Bürgeralm fulgte jeg grusveien i omtrent 2 km opp til Schönleitenhaus (1810 moh). Hvis du ikke ønsker […]

  Les hele artikkelen

 • Burg Strechau sett fra luften, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Burg Strechau

  Hvis du kommer kjørende på autobahn A9 sørfra i retning Voralpenkreuz (A1), på høyde med Rottenmann, kan du ikke unngå å se borgen på toppen av klippen. De rød- og hvitmalte vindusskoddene, forsvarsmurene og tårnene hadde passet bra som filmkulisse i en Hollywood-film. Større krigshandlinger har borgen ikke sett, selv under Napoleonskrigene når ble Strechau […]

  Les hele artikkelen

 • De fineste båtturene i Østerrike

  Posted in:

  De fineste båtturene i Østerrike

  Passasjerbåter har krysset østerrikske innsjøer i århundrer. I begynnelsen tjente de som transportmiddel for lokalsamfunnene rundt innsjøene, men fra 1800-tallet også som ferieaktiviteter for velhavende turister. Noen av innsjøene tilbyr fremdeles historiske cruise med dampdrevne båter, noe som gjør cruiset til en spesiell opplevelse. Men de fleste innsjøene har etterhvert fått flåter av moderne cruisebåter […]

  Les hele artikkelen

 • Schneeberg, Niederösterreich, Østerrike

  Posted in:

  Schneeberg – Til fjells med vandretog

  Schneeberg, med Klosterwappen på 2076 moh. som høyeste topp, tilbyr familievennlig fotturer og fantastisk utsikt. Dette er det høyeste fjellmassivet i Niederösterreich. At Wien kun ligger 80 km unna gjør dette til et populært turmål særlig for wienerne, så vel som for utenlandske turister. I landsbyen Puchberg går jeg ombord på det gule og grønne […]

  Les hele artikkelen

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han landet meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.