Posted in:

På bade- og vandreferie i Pillerseetal & Hochfilzen

© by Arnold Weisz

Pillerseetal er en herlig feriedestinasjon sommer som vinter. Vandreturer i fjellet, sykkelturer i marka eller bading i Pillersee. På vinteren er det full rulle i skiområdet Hochfilzen, som er kjent for sin skiskytterarena. Typisk Tirol egentlig!

Området Pillerseetal lengst øst i Tirol hører til Kitzbüheler Alpene, men byr på et langt rimeligere og ikke fullt så fancy ferieområde enn selve Kitzbühel. Dette betyr ikke at hverken standarden er dårligere eller færre muligheter for aktiviteter, bare mer moro for pengene. Mange nordmenn har sikkert vært i området på vinteren på grunn av worldcuprennene i alpint i Kitzbühel og skiskyting i Hochfilzen. Vi har vært innom Pillerseetal for å se hva man kan finne på i området om sommeren og ble hyggelig overrasket.

Skiskytterarena Hochfilzen

Det er nok ikke så mange som ville ha kjent seg igjen i Hochfilzen sommertid, selv om du har sett utallige sportssendinger på tv herfra. Skiskytterarenaen uten snø og løyper av asfalt er ikke helt det samme. Selv om anlegget faktisk tilhører det østerrikske militæret og ligger på en militærbase, kan du kjøre opp og se på standplassene fra hovedtribunen. Har du flaks kan det hende at et eller annet landslag trener her også. Landsbyen Hochfilzen er ikke store stedet og stikker seg heller ikke ut. Men du finner turistkontor, bank, butikk samt noen serverings- og overnattingssteder i selve tettstedet. I fjellene bortenfor skiskytterarenaen finnes det flere fine vandreruter. Hvis du bruker Hochfilzen som basis er det ikke mange kilometer til ulike aktiviteter og steder verd å besøke.

Klikk på bildene for å se dem større >>

Jakobskreuz

Du kan ikke kjøre rundt i Pillerseetal uten å legge merke til det store korset som står på toppen av Buchsteinwand. Du ser med en gang at det ikke dreier som om de vanlige korsene av tre eller aluminium som pryder fjelltoppene i Alpene. Den rundt 30 meter høye bygningen er formet som et kors, med fire utsiktsplattformer som stikker ut fra hovedsøylen. På toppen, 28 meter over bakken er det også en utsiktsplattform. Plasseringen på den 1456 moh. fjelltoppen gir deg en fantastisk 360 ° utsikt over Alpene. Stolheisen opp til Jakobskreuz med Bergbahn Pillersee går fra St. Jakob in Haus. Jakobskreuz er ikke bare et utsiktstårn, men også et utstillingslokale for kunstnere. Dessuten kan man leie de fire rommene i utstikkerne til alt fra møter til bryllup.

Annonse

Pillersee

Den lille innsjøen Pillersee er perfekt for bading og vannsport på varme sommerdager. I den nordlige enden finner du en strand og en større gressbakke perfekt for bading og soling. Her kan du også leie stand-up padlebrett og pedalbåter. Vil du har litt mer ro og fred finnes det flere mindre gressbakker på innsjøens østlige side (motsatt side for bilveien) hvor du også kan hoppe i vannet. For en matbit finner du restaurant Blattl am Pillersee helt nede i vannkanten, og som server tradisjonelle østerrikske retter. De leier også ut pedal- og robåter. I det flate lendet rundt innsjøen går det en gå- og sykkelvei, som passer bra selv med barnevogn eller for rullestolbrukere. Parkering finnes ved landeveien der tettbebyggelsen St. Ulrich starter, når du kommer nordfra.

Hvis været skulle være dårlig

Ingen vits å sitte igjen på hotellrommet om været ikke helt spiller på lag. Det er bare å pakke badetøyet og dra til innendørsbasseng enten i St. Ulrich eller Fieberbrunn. I Fieberbrunn finner du også et wellness senter med sauna. Når alle har boltret seg i vannet en stund, kan det kanskje være på tide å gå under jorden. Gruvene i Jochberg (Schaubergwerk Kupferplatte) tar deg bokstavelig talt tilbake i tid. Et lite gruvetog tar dere med gjennom en 145 meter lang tunnel, hvor en guide forteller om forskjellige gruveteknikker, verktøy og livet som gruvearbeider i gamle dager.

 • Posted in:

  Vinvandring i Südsteiermark

  Vandreturer gjennom vinregioner har blitt populært også i Østerrike. Mange har fått øynene opp for dette, på tross av de fantastiske mulighetene for fjellvandringene i Alpene. Vi våget oss derfor ut på en 5,8-km lang fottur i det sørlige Steiermark, gjennom vingårder, skogslunder og åpent kulturlandskap. Naturen viste seg fra sin flotteste fargerike side, vinene […]

  Les hele artikkelen

 • Vinferie, Østerrike

  Posted in:

  Vinferie i Østerrike

  På vinferie i Østerrike skal selvfølgelig smaksløkene pirres mest mulig, men for at hele vinopplevelsen skal bli komplett må du også ut av vinkjelleren. Østerrikes vinregioner er perfekte for natur- og kulturopplevelser. Avstandene er små, severdighetene mange og aktivitetene varierte. Best i vinturisme Østerrikske mattradisjoner som Wienerschnitzel og Apfelstrudel er viden kjent ute i verden. […]

  Les hele artikkelen

 • slott, klostre og ridderborger - Riegersburg, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Hekser, våpen og vin på Riegersburg

  Ridder Rudiger von Hohenberg som holdt til her på 1100-tallet, var den som virkelig satte fart i utbyggingen av festningsverkene på toppen av denne basaltklippen. Han hadde kanskje en litt annen utsikt enn den du kan nyte fra Riegersburg i dag. Det moderne kulturlandskapet har overtatt for små landsbyer, åkerlapper og utstrakte skoger. Vinrankene som […]

  Les hele artikkelen

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.