Posted in:

Vandretur til Ladinger Spitz i Lavanttal

© by Arnold Weisz

Saualpe i Lavanttal-Alpene er et av de vakreste fjellområdene i Kärnten. Denne vandreturen tar deg til Saualpes høyeste punkt, Ladinger Spitz på 2079 moh.

Utrolig nok er finner du ingen skiheiser i dette fjellområdet. Men ingen fare, om du ikke ønsker å vandre opp helt fra dalen, er det mulig å kjøre et godt stykke med bil. En 15-20 minutters gåtur nedenfor Wolfsberger-hytta på 1825 moh. finner du en liten parkeringsplass. Da er du akkurat på tregrensen.

Måtelige stigninger

Wolfsberger Hütte er et flott utgangspunkt for familievennlige vandringer på Saualpe i Kärnten. Godt merkede og synlige stier følger lange, seige men ikke alt for bratte stigninger. Dette er en lettgått vandring på merkede og godt synlige stier. Terrenget er enkelt å navigere i. Vel opp på fjellryggen blir du belønnet med en fantastisk utsikt. På dager med god sikt ser du 100 kilometer rundt deg.

< Klikk på bildene for å se dem større >

Ladinger Spitz

Alt ettersom hvor lenge du vil gå, er det det flere stier å velge mellom. Jeg synes nå at du bør ta turen opp til det høyeste punktet på denne fjellryggen, Ladinger Spitz med 2079 moh. Fra Wolfsberger Hütte tar det omkring 2,5-3 timer frem og tilbake, hvis du velger sti 308. For lengre turer kan man legge inn noen avstikkere eller velge andre utgangspunkter. Det finnes mange hytter med bevertning i området og parkering, som gir et variert utvalg av vandreturer.

360 graders utsikt

Ettersom Ladinger Spitze er den høyeste toppen på Saualpe, får du en fenomenal panoramautsikt. Østover ser du Koralpe hvor grensen mellom Kärnten og Steiermark løper. I sør ser du hele Karawanken fjellkjeden som danner grensen mellom Østerrike og Slovenia. Vestover ser du Hohe Tauern i horisonten, og nordover til blant annet Zirbitzkogel i Steiermark.

Skinkesteik med utsikt

På vei opp fra Wolfsberg (og motorveien A2) følger du en smal og svingete men asfaltert vei opp til parkering. Kun de siste par kilometerne er grusvei. Ikke noe problem å kjøre opp med en vanlig bil. Underveis finner flere steder hvor man kan stoppe for å spise og drikke. Som oftest ligger restaurantene flott til med en herlig utsikt til Lavantal.

 • Dachstein Skywalk, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Spektakulære Dachstein Skywalk

  Du kan selv avgjøre om de har rett eller ikke. Ta gondolbanen opp til Hunerkogel og ta inn utsikten fra 2700 m høyde. Den første plattformen ble satt opp like ved gondolbanen, men etterhvert har det også kommet en nyere skywalk litt lenger bort i den loddrette fjellveggen. Trappen ut i intet For å komme […]

  Les hele artikkelen

 • Sackenwiesensee, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Sackenwiesensee – halvdagsvandring i Hochschwab

  Vi befinner oss i det nordøstlige Steiermark, i regionen Hochsteiermark. Hochschwab er et paradis for alle som elsker natur og eventyr med storslåtte fjellturer, sjeldne alpine urter og et rikt dyreliv. Vandreturen fra Bodenbauer til Sackenwiesensee starter i et dalføre, som er en slags sidedal til Mürztal hvor du finner Semmering Schnellstraße S6. Fra Bodenbauer til […]

  Les hele artikkelen

 • Kafé

  Posted in:

  Kafékultur i Østerrike

  Tyrkerne etterlot seg visstnok en del sekker kaffebønner, som wienerne snart skapte en egenartet kultur av. Helt sikkert er det iallfall at armenieren Johannes Theodat åpnet en av de første kaffehusene i 1685. Kafékultur Dette var starten på en av Wiens store varemerker, nemlig byens kafékultur. Den gang mange bodde i små leiligheter som det […]

  Les hele artikkelen

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.