Posted in:

Vandretur til Ladinger Spitz i Lavanttal

© by Arnold Weisz

Saualpe i Lavanttal-Alpene er et av de vakreste fjellområdene i Kärnten. Denne vandreturen tar deg til Saualpes høyeste punkt, Ladinger Spitz på 2079 moh.

Utrolig nok er finner du ingen skiheiser i dette fjellområdet. Men ingen fare, om du ikke ønsker å vandre opp helt fra dalen, er det mulig å kjøre et godt stykke med bil. En 15-20 minutters gåtur nedenfor Wolfsberger-hytta på 1825 moh. finner du en liten parkeringsplass. Da er du akkurat på tregrensen.

Måtelige stigninger

Wolfsberger Hütte er et flott utgangspunkt for familievennlige vandringer på Saualpe i Kärnten. Godt merkede og synlige stier følger lange, seige men ikke alt for bratte stigninger. Dette er en lettgått vandring på merkede og godt synlige stier. Terrenget er enkelt å navigere i. Vel opp på fjellryggen blir du belønnet med en fantastisk utsikt. På dager med god sikt ser du 100 kilometer rundt deg.

ANNONSE
Booking.com 2021 Kickstart kampanje
< Klikk på bildene for å se dem større >

Ladinger Spitz

Alt ettersom hvor lenge du vil gå, er det det flere stier å velge mellom. Jeg synes nå at du bør ta turen opp til det høyeste punktet på denne fjellryggen, Ladinger Spitz med 2079 moh. Fra Wolfsberger Hütte tar det omkring 2,5-3 timer frem og tilbake, hvis du velger sti 308. For lengre turer kan man legge inn noen avstikkere eller velge andre utgangspunkter. Det finnes mange hytter med bevertning i området og parkering, som gir et variert utvalg av vandreturer.

360 graders utsikt

Ettersom Ladinger Spitze er den høyeste toppen på Saualpe, får du en fenomenal panoramautsikt. Østover ser du Koralpe hvor grensen mellom Kärnten og Steiermark løper. I sør ser du hele Karawanken fjellkjeden som danner grensen mellom Østerrike og Slovenia. Vestover ser du Hohe Tauern i horisonten, og nordover til blant annet Zirbitzkogel i Steiermark.

Skinkesteik med utsikt

På vei opp fra Wolfsberg (og motorveien A2) følger du en smal og svingete men asfaltert vei opp til parkering. Kun de siste par kilometerne er grusvei. Ikke noe problem å kjøre opp med en vanlig bil. Underveis finner flere steder hvor man kan stoppe for å spise og drikke. Som oftest ligger restaurantene flott til med en herlig utsikt til Lavantal.

 • Zillertal, Tirol, Østerrike

  Posted in:

  Fantastiske vinterdager i Zillertal

  Dette var første besøket til Zillertal, en 40 kilometer lang dal som strekker seg sørover fra Inntal (ca. 40 km øst for Innsbruck) til Mayerhofen. Jeg hadde hørt mye fint om denne skiregionen og det skulle vise seg å være enda bedre en ryktene. Snøværet fulgte meg på toget fra Wien første dag, men deretter […]

  Les hele artikkelen

 • Høyfjells vintervandring på Gottesackerplatået, Kleinwalsertal, Vorarlberg, Østerrike

  Posted in:

  Vintervandring på Gottesackerplatået

  Turen starter med gondolbanen fra Ifen. Hit kommer du med enten bussen eller bi. Det er en stor parkeringsplass her. Derfra tok jeg meg opp til Hahnenköpfle. Jeg var ikke kommet mange meterne fra heisstasjonen og ut på Gottesackerplatået, før det lå et eventyraktig vinterlandskap fremfor meg. Toppen av Hahnenköpfle (2143 moh.) som ligger litt […]

  Les hele artikkelen

 • Utsikt over Feldkirch, Vorarlberg, Østerrike

  Posted in:

  Oppdag sjarmerende Feldkirch

  Feldkirch er en liten historisk by som ligger helt vest i Østerrike, like ved grensen til Sveits og Liechtenstein. Den vakre middelalderbyen, som fortsatt er godt bevart den dag i dag, ble nevnt som en by for første gang i 1218. Start besøket med å rusle rundt og oppdage den sjarmerende gamlebyen. Vakker gamleby Byens […]

  Les hele artikkelen

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.