Posted in:

Vandretur til Ladinger Spitz i Lavanttal

© by Arnold Weisz

Saualpe i Lavanttal-Alpene er et av de vakreste fjellområdene i Kärnten. Denne vandreturen tar deg til Saualpes høyeste punkt, Ladinger Spitz på 2079 moh.

Utrolig nok er finner du ingen skiheiser i dette fjellområdet. Men ingen fare, om du ikke ønsker å vandre opp helt fra dalen, er det mulig å kjøre et godt stykke med bil. En 15-20 minutters gåtur nedenfor Wolfsberger-hytta på 1825 moh. finner du en liten parkeringsplass. Da er du akkurat på tregrensen.

Måtelige stigninger

Wolfsberger Hütte er et flott utgangspunkt for familievennlige vandringer på Saualpe i Kärnten. Godt merkede og synlige stier følger lange, seige men ikke alt for bratte stigninger. Dette er en lettgått vandring på merkede og godt synlige stier. Terrenget er enkelt å navigere i. Vel opp på fjellryggen blir du belønnet med en fantastisk utsikt. På dager med god sikt ser du 100 kilometer rundt deg.

< Klikk på bildene for å se dem større >

Ladinger Spitz

Alt ettersom hvor lenge du vil gå, er det det flere stier å velge mellom. Jeg synes nå at du bør ta turen opp til det høyeste punktet på denne fjellryggen, Ladinger Spitz med 2079 moh. Fra Wolfsberger Hütte tar det omkring 2,5-3 timer frem og tilbake, hvis du velger sti 308. For lengre turer kan man legge inn noen avstikkere eller velge andre utgangspunkter. Det finnes mange hytter med bevertning i området og parkering, som gir et variert utvalg av vandreturer.

360 graders utsikt

Ettersom Ladinger Spitze er den høyeste toppen på Saualpe, får du en fenomenal panoramautsikt. Østover ser du Koralpe hvor grensen mellom Kärnten og Steiermark løper. I sør ser du hele Karawanken fjellkjeden som danner grensen mellom Østerrike og Slovenia. Vestover ser du Hohe Tauern i horisonten, og nordover til blant annet Zirbitzkogel i Steiermark.

Skinkesteik med utsikt

På vei opp fra Wolfsberg (og motorveien A2) følger du en smal og svingete men asfaltert vei opp til parkering. Kun de siste par kilometerne er grusvei. Ikke noe problem å kjøre opp med en vanlig bil. Underveis finner flere steder hvor man kan stoppe for å spise og drikke. Som oftest ligger restaurantene flott til med en herlig utsikt til Lavantal.

 • Vinferie, Østerrike

  Posted in:

  Vinferie i Østerrike

  På vinferie i Østerrike skal selvfølgelig smaksløkene pirres mest mulig, men for at hele vinopplevelsen skal bli komplett må du også ut av vinkjelleren. Østerrikes vinregioner er perfekte for natur- og kulturopplevelser. Avstandene er små, severdighetene mange og aktivitetene varierte. Best i vinturisme Østerrikske mattradisjoner som Wienerschnitzel og Apfelstrudel er viden kjent ute i verden. […]

  Les hele artikkelen

 • slott, klostre og ridderborger - Riegersburg, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Hekser, våpen og vin på Riegersburg

  Ridder Rudiger von Hohenberg som holdt til her på 1100-tallet, var den som virkelig satte fart i utbyggingen av festningsverkene på toppen av denne basaltklippen. Han hadde kanskje en litt annen utsikt enn den du kan nyte fra Riegersburg i dag. Det moderne kulturlandskapet har overtatt for små landsbyer, åkerlapper og utstrakte skoger. Vinrankene som […]

  Les hele artikkelen

 • Juvvandringer i Østerrike - Raggaschlucht, Kärnten

  Posted in:

  Herlige juvvandringer i Østerrike

  Det skal visstnok finnes bortimot 300 juv som er tilgjengelig for vandreturer spredt over hele Østerrike. Den lengste er på 17 kilometer, mens de korteste er kun noen hundre meter lange. Juv er populære reisemål i Østerrike og i høysesongen kan du ende opp med å gå i kø. Undersøk derfor åpningstidene og forsøk å […]

  Les hele artikkelen

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.