Posted in:

Severdigheter rundt Graz

© by Arnold Weisz

I utkanten av byen og rundt om Graz finner du flere severdigheter som er verdt et besøk hvis du har tid til over etter å sett deg rundt i selve Graz.

Graz ligger i en dal og er omgitt av åser i nord, øst og vest, mens det sørover er landskapet ganske flatt. Du finner flere interessante Severdigheter rundt Graz, i de omliggende åsene og dalførene. Avstandene er små om du har egen bil og i løpet av en halvtime når de fleste severdighetene rundt Graz. For de som helst bruker offentlig transport når de de fleste stedene med buss eller trikk. Første stedet vi anbefaler deg å besøke befinner seg i utkanten av Steiermarks hovedstad.

Schloss Eggenberg

Schloss Eggenberg, severdigheter rundt Graz, Steiermark, Østerrike
Foto: Arnold Weisz ©

I utkanten av Graz finner du et fabelaktig slott, Schloss Eggenberg fra 1460. Til slottet hører også en stor og råflott park. Slottet som for stor del i dag fremstår i barokkstil etter siste påbygging midt på 1700-tallet. Har du tid, ta gjerne rundturen i palasset som har noen helt fantastiske rom. Dessuten, huser de ofte kunstutstillinger. Utover dette finner du også et myntmuseum og et arkeologisk museum i tilknytning til palasset. Er du ikke i stemning for museer på en finværsdag ville vi likevel ha betalt € 2 og blitt dagen lang i parken og nyte det enorme herlige parkanlegget. Litt bortgjemt bak en stor hekk i det ene hjørnet av parken finner en liten paviljong som fungerer som kafé. Kakene deres er kjempegode. For offentlig transport, ta trikk nr. 1 fra gamlebyen som også går via jernbanestasjonen i Graz.
For mer info om slottet og parken: Universalmuseum Joanneum

Burgruine Gösting

Burgruine Gösting, severdigheter rundt Graz, Steiermark, Østerrike
Foto: Arnold Weisz ©

På en åskam nordvest for Graz ruver borgen Gösting, eller rettere sagt restene ettersom deler av borgen ligger i ruiner. Borgen ble påbegynt tidlig på 1000-tallet og var i bruk til et stykke ut på 1700-tallet. Et lyn slo ned i borgen i 1723 som også huset et stort kruttlager og startet en brann som ødela store deler av borgen. Tårnet er restaurert og gir en herlig utsikt over Graz og omlandet. Borgen huser også en liten restaurant hvor du kan få deg mat og drikke. For å komme opp til borgen må du spasere rundt 30 minutter opp fra bussholdeplassen ved Schlossplatz. Starten på Ruinenweg er rett til venstre for Konditorei Renn. Det finnes muligheter for parkering i veien til høyre for konditoriet. For offentlig transport, ta buss nr. 85 fra jernbanestasjonen i Graz.

Aussichtswarte Fürstenstand

Aussichtswarte Fürstenstand, Severdigheter rundt Graz, Steiermark, Østerrike
Foto: Arnold Weisz ©

For den beste utsikten over Graz drar du opp på Plabutsch og til Fürstenwarte (Fyrstens utkikkstårn) som står på 754 moh. Utsikten rekker ikke bare ned til Graz men også utover store deler av det sørlige Steiermark, og med en god kikkert kan du også se skibakkene utenfor Maribor, Slovenia. Utkikkstårnet i stein står rett bak et hotell, men er tilgjengelig for offentligheten. Veien opp dit er ganske smal og svingete, men asfaltert hele veien. Se etter Bergheuriger Fürstenstand på navigasjonen i bilen din.

Thalersee og Arnold Schwarzenegger Museum

Bare rundt 3 km vest for Graz, på andre siden av Plabutsch åsen finner man en dal med en samling grender under navnet Thal. Dette landbruksdistriktet er mest kjent for å være fødestedet til Arnold Schwarzenegger og du finner også et museum i hans navn i den lille landsbyen Thal bei Graz. Det største trekkplasteret foruten Arnold, er en liten innsjø som ligger idyllisk til omgitt av skog. Her finner du vandreveier, båtutleie og en restaurant i vannkanten. Ikke langt fra Thalersee finnes det også en golfbane. For offentlig transport, ta buss nr. 85 fra jernbanestasjonen i Graz til Gösting og bytt til buss nr. 48, som totalt tar rundt en halv time.

 • Murinsel by night, Graz, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Renessansebyen Graz

  Selv om Graz er en forholdvis stor by, befinner de aller fleste severdighetene og andre steder interessante for turister seg enten i selve gamlebyen eller i gang avstand derfra. Kommer du med bil er det derfor bare å sette den i et parkeringshus, som det finnes mange av spredt rundt i byen og ta beina […]

 • Ligist Panoramavei, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Vårvandring på Ligist Panoramavei

  Våren kommer tidligere i denne delen av Østerrike enn nord for Alpene. Allerede i begynnelsen av april blomstrer en del av frukttrærne og landskapet i det sørlige Steiermark. Selv om ikke alle trær har slått ut i sin fulle prakt enda, har landskapet fått en frisk grønnfarge. Etter en lang vinter er det deilig å […]

 • Arnold Schwarzenegger Museum, Thal, Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Arnold Schwarzenegger Museum

  Arnold Schwarzenegger Museum, er det offisielle og eneste museet i verden som bærer navnet hans og er personlig støttet av ham. Museet befinner seg i det tidligere barndomshjemmet til Arnold Schwarzenegger hvor de også har bevart kjøkkenet og av en eller annen grunn toalettet i sin originale tilstand. Resten av rommene er viet kroppsbygger, hans […]

 • Steiermark, Østerrike

  Posted in:

  Steirisches Vulkanland

  Vulkanland består ikke av askespyttende vulkaner eller varme lavastrømmer. Derimot er denne delen av Østerrike kjent for sitt mykt bølgende åslandskap ispedd små landsbyer og vingårder. Navnet «Vulkanland» kommer av at dette faktisk var et landskap fullt av vulkaner – for 17 millioner år siden. Siden den gang har naturkreftene gjort restene av vulkanene om […]

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Ana Lucia Marcos

Ana Lucia har reist verden over, men falt fullstending pladask for Østerrike. Hun elsker det dramatiske fjellandskapet, de fototastiske sjøene og de heftige ridderborgene. Dessuten, en real wienerschnitzel står alltid på menyen når hun farter rundt og utforsker alpelandet.