Posted in:

Trugevandring ved Hirschegg

© by Arnold Weisz

Sol fra blå himmel og et fabelaktig vinterlandskap var den perfekte kulissen for en herlig trugevandring ved Hirschegg, midt i Kleinwalsertal.

Sammen med Sebastian, en erfaren fjellfører, la 10 stykker ut fra Hirschegg midt i Kleinwalsertal på en runde i variert terreng. Halvparten hadde aldri hatt truger på beina. Solen hadde akkurat kommet seg over fjellkammen i øst når vi la ut på den 2 timer lange turen.

Opp i lia

De som ikke hadde egne truger, var innom sportsbutikken i midt i Hirschegg og fikk seg truger og staver. 100 meter bak Walserhaus, ved enden av alpint løypa, spente vi på oss utstyret og la i vei. Vi ble lovet massevis av fin utsikt underveis og da måtte det jo bli en del oppoverbakker. Men det var ikke verre enn at de fleste klarte seg bra. «Øvelse gjør mester», sa Sebastian som ledet an. Med litt nysnø oppe på hardere «gammelsnø» var det helt greit på truger, selv om det ble noen prosent stigning. Alle kom raskt inn i en god rytme og la i vei opp lia.

< klikk på bildene for å se dem større >

Gjennom skogen

Oppe på en liten åskam ble det en liten stopp, med informasjon om stedene vi så rundt oss. Dessuten fikk vi første smak på utsikten vi var blitt lovet. Et par tips om hvordan man går på truger nedoverbakke og vi var i gang igjen. Ikke før vi var nede skulle vi opp igjen, og denne gangen litt på kryss og tvers gjennom skogen. Jeg hadde vært ute en del på truger før, så jeg la meg sist slik at jeg ikke holdt igjen kolonnen får å ta bilder underveis. I en åpen glente i skogen ble den en stopp for å nyte utsikten tvers over dalen, samt å få seg litt å drikke og medbrakt snacks. Deretter var vi på vei til det høyeste punktet for denne nybegynnerturen.

Løype!

Her oppe ble det en pust i bakken igjen, og mange akket vekk en del av yttertøyet. Solen varmet godt, og oppoverbakkene hadde også sørget for at alle ingen frøs lenger. På deler av returen skulle vi dele en alpin nedfart med andre skigåere og fikk instruksjoner om hvordan det skulle gjøre, slik at det ikke skapte farlige situasjoner for noe. Det gikk raskt nedover skogsløypa og snart var vi på løssnø i åpent lende igjen. Den siste biten ned mot Hirschegg bød også på en fenomenal utsikt utover Kleinwalsertal. De siste 20 minuttene så alle ut som om de ikke hadde gjort annet enn å gå på truger. Det var ikke annet enn store glis da vi spente av oss trugene, akkurat i passe tid for lunsj. For en herlig formiddag i de Østerrikske Alpene!

Se her for mer info om trugevandringer i Kleinwalsertal

  • Kürbiscremesuppe - oppskrift fra østerrikespesialisten.no

    Posted in:

    Kürbiscremesuppe

    Gresskaret er en av de eldste kulturvekstene i verden. De første funnene sies å ha vært rundt 10.000 f.Kr. Det kommer opprinnelig fra det sørlige Mexico, og arkeologiske funn beviser at gresskarfrø, mais og bønner tjente som mat for de amerikanske urinnvånerne. Med oppdagelsen av Amerika kom gresskaret også til Europa på begynnelsen av 1500-tallet. […]

    Les hele artikkelen

  • Linzer Torte fra Østerrike

    Posted in:

    Linzer Torte

    Det eldste beviset for at «Mandl Dortten», dvs. mandelterter, ble satt på bordet i Linz, er en vertshusregning fra 1619. Dessuten har man funnet en oppskrift i en bok fra 1653 som tilhørte grevinne Anna Margarita Sagramosa fra Verona. Oppfinneren av kaken er fortsatt et mysterium, men konditoren Johann Konrad Vogel (1796-1883) har bidratt til […]

    Les hele artikkelen

  • Panert kylling med potetsalat - backhendelsalat, oppskrifter fra Østerrike Spesialisten

    Posted in:

    Panert kylling med potetsalat

    Ovsnbaking og panering har lenge vært en del av det tradisjonelle kjøkkenet i Wien. Allerede i Kokeboken «Nutzbaren Kochbuch» fra 1724 finner man oppskrifter med panering. Kylling sammen med annen tamfugl var forøvrig ikke bare råvarer som bønder og arbeidere hadde råd til, men også populært blant de rike. «Jeg unnet meg en halv kylling, […]

    Les hele artikkelen

  • Schärding, Oberösterreich, Østerrike

    Posted in:

    Schärding – fargerik barokkby ved elven Inn

    Byens største attraksjon er den såkalte «Silberzeile», eller sølvrekken på norsk, på Stadtplatz. Husene som omgir hovedtorget i Schärding er et fantastisk skue, selv på en novemberdag. Det livløse brune landskapet inspirerer vanligvis ikke til reising, og akkurat derfor er barokkbyen ved elven Inn det perfekte sted å besøke senhøstes. Barokkfasader i høstsol Selv om […]

    Les hele artikkelen

  • Bad Radkersburg, Steiermark, Østerrike

    Posted in:

    Gatelangs i sjarmerende Bad Radkersburg

    De fleste som besøker Bad Radkersburg kommer sannsynligvis til å kose seg med et opphold på spaet utenfor det historiske sentrum. Uansett, vi har i løpet av flere besøk vandret opp og ned i de fleste gater og smug, og blitt kjent med idylliske Bad Radkersburg. Innenfor de gamle festningsmurene, som delvis er godt synlige, […]

    Les hele artikkelen

  • Høyfjells vintervandring på Gottesackerplatået, Kleinwalsertal, Vorarlberg, Østerrike

    Posted in:

    Vintervandring på Gottesackerplatået

    Jeg var ikke kommet mange meterne fra heisstasjonen og ut på Gottesackerplatået, før det lå et eventyraktig vinterlandskap fremfor meg. Uten å tenke særlig lenge over det bega jeg meg ut på den lengste runden på 5 kilometer (finnes også en kortere versjon på 3 km). Det var kommet nysnø et par dager før slik […]

    Les hele artikkelen

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han landet meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.