Posted in:

Gefüllte Schweinerouladen

Fylt svinerullade

© by Arnold Weisz

Svinekjøtt er det mest populære kjøttet i Østerrike. Du finner mange deilige svinekjøttretter på middagsbordene, som for eksempel fylt svinerulade (Gefüllte Schweinerouladen).

Østerrikerne er blant de som spiser mest svinekjøtt i Europa. I alpelandet fortæres det 51,3 kg svinekjøtt per person per år. Kanskje ikke så rart ettersom Wienerschnitzel av svin ikke bare er populært blant østerrikerne, men også blant de titalls millioner turister som besøker landet hvert år. Hvor oppskriften til denne varianten av Gefüllte Schweinerouladen kommer fra vet ingen, men den finnes i ulike varianter både i kokebøker samt på restaurantmenyer.

Ingredienser:

4 tynne skiver (ca. 150 gr.) svin ytrefilet
Salt og pepper
100 g ferskost m/krydder (f.eks. Tine el. Philadelphia)
1/2 rød paprika
3 ss matolje
4 dl kjøttbuljong
2 ts Maizena som røres ut i litt vann før bruk

600 g faste poteter
2-3 sjalottløk

400 g fersk bladspinat
100 g kirsebærtomater

Fremgangsmåte:

Bank kjøttskivene flate (ca. 1/2 cm), krydre med salt og pepper. Smør alle fire skivene med ost på den ene siden og legg på paprika som er skåret i tynne striper. Rull sammen skivene fra kortsiden og fest med en tannpirker.

Stek ruladene i 1 ss olje på middelsterk varme, mens du snur dem slik at de blir jevnt brunet rundt hele. Tilsett buljong i pannen og la det småsurre ca. 1/2 time. Ta ruladene ut og jevne buljongen med Maizena. Tilsett krydder etter egen smak, legg så ruladene tilbake slik at de holder seg varme.

Mens ruladene småputrer, kan du gjøre klar potetene. Skrell og skjær dem i ca. 1 cm store terninger. Stek dem gyllenbrune i ei panne med 1 ss. olje. Krydre med salt.

Helt til slutt lager du grønnsakene. Fres hakket løk blank i den siste ss matolje, ha i spinaten og tomatene og la det surre sammen 2-3 minutter. For smakens skyld ha i litt salt og pepper mot slutten.

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Ana Lucia Marcos

Ana Lucia har reist verden over, men falt fullstending pladask for Østerrike. Hun elsker det dramatiske fjellandskapet, de fototastiske sjøene og de heftige ridderborgene. Dessuten, en real wienerschnitzel står alltid på menyen når hun farter rundt og utforsker alpelandet.