Posted in:

Lignitztal – En naturopplevelse for de fleste

© by Arnold Weisz

Lungau byr på fantastiske naturopplevelser ikke bare for erfarne fjellfolk, men også for de som er trenger hjelpemidler for å komme seg frem. Bli med til vakre Lignitztal.

Ikke nok med at denne flotte naturopplevelsen følger en relativt brukbar grusvei, som strekker seg nesten opp gjennom hele dalen (ca. 7 km fra bommen/parkeringen). For de som ønsker å gå helt opp til Lignitzsee er det ytterligere 2,5 km langs en sti, opp til den lille idylliske innsjøen. Her ender også dalen i den såkalte hovedalpekammen, hvor du er omgitt på 3 kanter av over 2000 meter høye fjell.

Bortgjemt perle

Før du kommer så langt, skal vi ta deg gjennom vandreturen. Ikke langt etter bommen ved den lille parkeringsplassen kommer du ut av skogen og kulturlandskapet åpner seg. Dermed får du en herlig utsikt til fjellene som omgir den vakre, smale dalen. Terrenget er småkupert, men den relativt jevne grusveien følger dalen på en naturlig måte, mens den sakte men sikkert leder deg oppover, noen få høyde meter av gangen. Dalen blir brukt som beite område for hester, sauer og kyr. Noe som holder buskene nede og gjør at du kan nyte den flotte utsikten til fjellnaturen rundt deg, mens du følger veien.

Naturens lyder

Her og der står det noen pittoreske, gamle løer av værbitt treverk. Det kan nesten virke som om de er plassert der slik at du skal få tatt noen «postkortbilder». Vi var heldige med været denne dagen, hvor den knallblå himmelen ble pyntet med skyer formet som hvite bomullsdotter, perfekt for fotografering. Dette i kontrast til de uendelige grønne sjatteringene og de grå klippene, skapte et fantastisk bakteppe for vandringen. Ikke nok med det, men den fredfulle stemningen i dalen var kun akkompagnert av den sildrende bekken, vindsus og fuglekvitter. Menneskelyder var det veldig lite av.

Familievennlig vandring

Tro det eller ei, men på en flott sommerdag i begynnelsen av juli møtte vi kun 5 personer på de 2,5 timene vi var ute og gikk. Vi startet riktig nok ikke før halvto på ettermiddagen, men det overrasket oss at vi skulle treffe på så lite mennesker. Selv om dette er en bortgjemt perle, var vi ikke mange kilometerne fra sivilisasjonen. Et ungt par fra Tyskland, som vi slo av en kort prat med, hadde med to små barn i bæremeiser var på vei ned fra Lignitzsee. De skrøt veldig av den flotte turen de hadde hatt. Underveis fant vi flere benker for en pust i bakken, eller en piknik i det fri.

ANNONSE

Barierefritt

Utgangspunktet ved bommen ligger på 1402 meter over havet, og setra like ved Hintere Lingnitzhütte der vi snudde ligger på 1566 moh. Fortsetter du helt opp til fjellvannet så havner du på 1965 moh. Med maksimalt 650 høydemeter, og uten noen vanskelige stigninger er dette en lettgått tur. For de med barnevogner og rullestoler som er laget for å bevege seg utenfor asfalt, er også turen mulig med gode hjelpere.

Ta med din egen mat og drikke. Det finnes ingen bevertede hytter i Lignitzdal, som er noe av grunnen til at det er langt færre mennesker underveis her, i forhold til andre steder. Benytt sjansen til å kose deg med en piknik i det fri, med herlige omgivelser.

Hvordan komme seg dit:
Kjør opp fra den lille landsbyen Mariapfarr. Google Maps viser vei til den innerste parkeringen uten problem, og vår Garmin GPS fant veien til parkering rett før Kocherhof Lintsching, lenger fremme i dalen. Derfra er det uansett kun en vei å kjøre opp til bommen. Det siste stykket er en smal grusvei, så hvis du ser at det kommer biler i mot finn et sted hvor dere kan passere hverandre. Parkering er gratis.

ANNONSER

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.