Posted in:

Semmelknödel

© by Arnold Weisz

De som har vært ute og spist i Østerrike kan ikke ha unngått å se knödel i en eller annen form på de fleste menyer. Semmelknödel er en av de viktigste tilbehørene i det østerrikske, bayerske (Semmelklöße) og bøhmiske kjøkkenet. Knödel blir i Østerrike først og fremst servert som tilbehør til en rekke ulike retter, og er mye brukt til gulasj og ulike kjøttretter. Knödel blir dessuten servert som hovedrett med forskjellige typer tilbehør. På høsten finner man ofte knödel med kantarellsaus på menyen. Vi har også sett knödel servert med linser.

Dagen derpå

Hvis du har knödel til overs etter en middag, pakk de in i plastfolie og legg i kjøleskapet. Neste dag kutter du knödelene i biter som stekes i en panne sammen med bacon terninger. Legg et speilegg på og du har en flott lunsj.

Ingredienser (4 porsj.):

300 g 2-3 dager gammelt hvitt brød eller fine rundstykker
1 egg
0,3 l H-Melk
Hakket persille
Reven muskatnøtt
Salt og pepper

Varm opp melken til den er lunken (30-40 °C). Kutt brød/rundstykker i små terninger på ca. 1 cm og legg i bløt i melken en halvtimes tid. Tilsett egg og krydder og bland det hele godt sammen med hendene.

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Lag runde boller for hånd som trekkes 15-25 minutter. La knödelene renne godt av, før du legger de på tallerkene.

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Ana Lucia Marcos

Ana Lucia har reist verden over, men falt fullstending pladask for Østerrike. Hun elsker det dramatiske fjellandskapet, de fototastiske sjøene og de heftige ridderborgene. Dessuten, en real wienerschnitzel står alltid på menyen når hun farter rundt og utforsker alpelandet.