Posted in:

Videosnutter fra Østerrike

Vi vil forsøke å formidle inntrykkene fra reisene våre rundt i Østerrike, ikke bare med ord og stillbilder. På denne siden har vi samlet de videosnuttene vi hittils har tatt opp i Østerrike.

Fantastisk utsikt over Alpene fra Kitzsteinhorn

Fjellet Kitzsteinhorn med sine 3203 m ligger i delstaten Salzburg. Turen opp til toppen av Kitzsteinhorn tar rundt en halv time og tre gondolheiser. Belønningen er ikke bare herlige alpinløyper, men også en fantastisk utsikt.

Les mer om Kitzsteinhorn her

Miniumdus – Miniatyrverden i Klagenfurt

Verden i miniatyr er morsomt både for store og små. Enten du har opplevd noen av de flotte byggverken i virkelighet eller ikke, i Minimundus kan de ta dem i næremre øyesyn. Dessverre er det per dags dato ingen bygg fra Norge.

Les mer om Klagenfurt her

Mauterndorf Bürgermusik

De tradisjonelle musikkorpsene er fortsatt en viktig del av kulturlivet i Østerrike. Mange korps holder gratis konserter på offentlige steder, som her i Mauterndorf i Lungau.

Les mer om Mauterndorf her

Vandretur til Rosskopf 2189m – Syd-Tirol

Vandreturen opp til Rosskopf 2189m (Monte Cavallo) er relativ enkel fra Sterzing, Syd-Tirol (Südtirol), Italia. Du kan også ta taubanen et stykke til du er over tregrensen for å bruke vandretiden på herlig utsikten.

Les mer om Sterzing her

Aussichtswarte Schlossberg – Steiermark

Utsikten fra utkikkstårnet på Schlossberg i det sørlige Steiermark er helt fenomenal. Nordover ser du vinbergene i det sørlige Steiermark, og sørover ser du berglandskapet i det nordlige Slovenia.

Les mer om Sør-Steiermark her

Jungelvandring i Murauen – Steiermark

Det frodige elvelandskapet ved bredden av Mur byr på vandre- og sykkelstier i en fortryllende jungelaktig skog. Elven Mur utgjør ca. 35 kilometer av grensen mellom Østerrike (Steiermark) og Slovenia, mellom Spielfeld og Bad Radkersburg. Det frodige elvelandskapet Murauen langs dette stykket av elven utgjør Østerrikes neste største elvelandskap (etter Donauau ved Wien).

Burgruine Gösting – Steiermark

Denne borgen finner du like utenfor Graz, Steiermark, Østerrike. Bygget tidlig på 1000-tallet og tronet mektig på en knaus 200 m over Graz, frem til et kruttlager eksploderte og la deler av borgen i grus på 1700-tallet.

Les mer om borgen her

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.