Posted in:

Vintersportferie i VM-byen Seefeld

© by Ricardo Feres

Vi var på vintersportferie i Seefeld og ble møtt velkommen av et landskap komplett kledd i hvitt, fantastiske skiløyper og en idyllisk småby i Alpene – hvor det er deilig å være turist.

For en forvandling fra da vi var her sommeren 2017 (se artikkelen Sol og sommer i Seefeld). En av de mest snørike vintrene i Østerrike på lenge hadde lagt et tykt hvitt teppe, ikke bare over Seefeld, men hele Tirol. Det tok ikke lang tid fra jeg gikk av toget fra Innsbruck og til jeg hadde fått ski på beina. Utpakkingen på hotellrommet fikk bare vente.

Vintersport i alle fasonger

Du finner 256 kilometer med langrennsløyper i området og selvfølgelig en lysløype, som starter på den gamle skistadion (nytt skistadion er flyttet 300 meter lenger bort) fra ski-VM i 1985 rett utenfor Seefeld sentrum. VM-byen Seefeld er enkelt og greit et mekka for langrenns entusiaster. Du finner også en skiskytterarena her, som ikke bare er for proffene. Besøkende kan også få prøve seg på denne fascinerende sporten med hjelp av profesjonelle instruktører. Utover ski kan du selvfølgelig gå på skøyter. Du finner flott skøyteis på sports og kongressenteret rett ved Seekirchl. Vintervandring blir mer og mer populært og rundt Seefeld finner du mange vandreveier. Det er også mulig å vandre i terrenget ved hjelp av truger, både på egen hånd og på guidete turer. Familievennlige Seefeld har dessuten flere akebakker, hvor du også får leid kjelker. Snakk med turistkontoret om de ulike vintersportferie mulighetene.

< Klikk på bildene for å se dem større >

Lærte langrenn av Anette Bøe

Ettersom Seefeld er et langrennsparadis, tenkte jeg at det ville være det perfekte stedet for å lære seg langrenn. Og hvem er bedre til å lære meg enn Anette Bøe, en tidligere profesjonell idrettsutøver, tre ganger verdensmester og med olympisk medalje? For en som klarer seg godt i slalåmbakken er det ikke sagt at man er født med langrennsski på beina. Dessuten, hvis hun ikke kan lære meg, kan ingen andre det heller, tenkte jeg. Kjempesympatiske Anette, med en stor dose tålmodighet og god pedagogikk fikk vist meg gleden med bortoverski! Selvfølgelig, ingen lærer en ny sport bare på en time med undervisning og trening, men på slutten av økten syntes jeg at jeg klarte meg bra. Stilen var kanskje litt rotete, men jeg likte følelsen av å bruke skiene ikke bare for adrenalinet kicket fra alpinbakken, men også som en flott fremkomstmåte og som fysisk trening.

Klikk på bildet for å se 360° utsikt fra Seefelder Joch

Seefelder Joch, Seefeld, Tirol, Østerrike

Foto: Ricardo Feres ©

Skistedet Rosshütte

Selv om vintersportferiestedet Seefeld først og fremst dreier seg om såkalte nordiske grener innenfor skisporten, finner du selvfølgelig også et par alpinbakker i området. På østsiden av byen finner du skiområdet Rosshütte som byr på 20 kilometer alpinløyper. Det litt spesielle med Rosshütte er at du kan dra opp på fjellet i kabelbane (liknende Fløibanen i Bergen). På noen minutter kommer du bekvemt fra dalstasjonen på 1200 moh. og opp til 1762 moh. med Rosshütte Bergbahnen. På Rosshütte, som vel ikke akkurat er noen «hytte» lenger men mer et skikkelig alpinsenter oppe i fjellet. Her finner du flere spisesteder, skiutleie og det meste du trenger for en dag med alpinski eller snøbrett på beina. Velg mellom 14 heisanlegg, som tar deg til ulike løyper fra 1200 til 2064 moh. Du finner også et mindre alpinanlegg på vest siden av Seefeld, Gschwandtkopf/Seewald, med løyper fra 12 til 1500 moh.

Annonse

Idylliske Olympiaregion Seefeld

Seefeld og omegn er det «postkort Østerrike» mange ser for seg. Seefeld med sine 3000 innbyggere er Tirol på sitt beste. En idyllisk alpesmåby omgitt av høye fjell og spektakulær natur. Seefeld har en trivelig og avslappet atmosfære. Selv om det er nok av after-ski barer, er det ikke like hektisk som på andre skisteder. Du finner et godt utvalg av spisesteder, som serverer alt fra Wienerschnitzel, knödel og pizza. De fleste har dessuten et meget behagelig prisnivå for nordmenn. Rund Seefeld finner du dessuten landsbyene LeutaschMösern-BuchenReith and Scharnitz og dermed en mengde ulike typer overnatting og aktiviteter. Foruten gode veiforbindelser både med resten av Tirol, men også med Tyskland, bare noe få kilometer lenger nord, kan du reise til Seefeld med tog. Togstasjonen ligger i sentrum med gangavstand til mange hoteller. Jeg kom med ekspresstog fra Wien til Innsbruck, hvor jeg byttet til regiontoget til Seefeld. Betegnelsen Olympiaregionen fikk Seefeld etter vinterolympiadene i 1964 og 1976. Selv om Innsbruck var arrangørbyen, avviklet man de nordiske øvelsene i Seefeld. Seefeld er fortsatt en arrangør av store vintersport events.

Ski-VM 2019

Seefeld arangerte Ski-VM siste gang i 2019. Da hadde det gått 34 år siden det sist ble arrangert ski-VM i den lille byen i Tirol. Skinasjonen Norge har gode minner fra begge gangene (1985 og 2019) det var Ski-VM i nordiske grener i Seefeld. Norge ble beste nasjon begge ganger og i 2019 tok vi 25 av totalt 66 medaljer som ble delt ut, med 13 gull, 5 sølv og 7 bronse. Om du ikke hadde muligheten til å ta turen til Seefeld for å se Norge ta gull, bør du avlegge denne delen av Tirol et besøk ved en annen anledning, vinter eller sommer. Vi kommer gjerne tilbake hit på en vintersportferie!

Booking.com
 • Alpint paradiset Østerrike

  Posted in:

  Alpinparadiset Østerrike

  Tirol er nok det første mange tenker på når de tenker på skiferie i Østerrike. Faktum er at alle delstatene foruten Burgenland lengst i øst har skisteder. Familievennlig eller partysted for de unge. Superluksus for de velhavende eller spartanske hytter for skibumser. Stupbratte isete løyper for tøffingene eller brede løyper med mykt underlag for lange […]

  Les hele artikkelen

 • Zillertal, Tirol, Østerrike

  Posted in:

  Fantastiske vinterdager i Zillertal

  Dette var første besøket til Zillertal, en 40 kilometer lang dal som strekker seg sørover fra Inntal (ca. 40 km øst for Innsbruck) til Mayerhofen. Jeg hadde hørt mye fint om denne skiregionen og det skulle vise seg å være enda bedre en ryktene. Snøværet fulgte meg på toget fra Wien første dag, men deretter […]

  Les hele artikkelen

 • Kitzsteinhorn, Salzburgerland, Østerrike

  Posted in:

  Pur snøglede på Kitzsteinhorn

  Fjellet Kitzsteinhorn med sine 3203 m ikke særlig mye lavere enn Østerrikes høyeste, Grossglockner med sine 3798 m. Dette garanterer spektakulære opplevelser sommer som vinter. Dette er en av skistedene i Østerrike som åpner for sesongen først – vanligvis i oktober. 77 kilometer med løyper står til rådighet for alt fra nybegynnere til eksperter. Sistnevnte […]

  Les hele artikkelen

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Ricardo Feres

Profesjonell fotograf og spesialist på 360° foto. 20 år med natur eventyr har blant annet brakt ham til Andesfjellene og de sveitsiske Alpene. Ricardo har vært på ekspedisjoner i Patagonia, syklet på vulkaner på Hawaii og dykket med Manta utenfor Brasil. Bildene hans har vært brukt i 3 bøker. Se mer av portfolioen hans på ricardoferes.com.