Her har du oppskriften på reisauflauf. En smakfull dessert, som også er like god som «kake» til ettermiddagskaffen.
Denne ovnsbakte desserten har et ukjent opphav, men antas å ha vært en del av de kulinariske tradisjonene særlig i det nord- og sørøstlige Østerrike like lenge som man har hatt tilgang til ris. Man er ikke sikker når risen dukket opp i Østerrike, men er dokumentert i Milano i 1475. Reisauflauf er enkel å lage, og du behøver få ingredienser.
Oppskriften rekker i allefall for 6-8 porsjoner. Er dette for mye, kan du simpelthen lage en halv porsjon.
Ingredienser:
1 l H-melk
250 g grøtris
4 egg
40 g smør
120 g sukker
1/2 ts salt
1 ts finraspet sitronskall
litt smør til formen
Bærsaus
300 g friske eller frosne bær
1 ss sukker
Tilberedning:
Kok opp melken, tilsett risen og gi blandingen et oppkok. Sett kjelen til side og la det avkjøles noe.
Imens rismelken koker opp, kan du skille eggene, ettersom eggehvitene skal stivpiskes for seg.
I en annen bolle rører du smør og sukker hvitt. Deretter tilsetter du eggeplommene en om gangen. Til slutt, tilsett salt og sitronskall.
Bland smeten av egg og rismelken godt. Etterpå blander du forsiktig i de stivpiskede eggehvitene. Fyll massen i en smurt form, som måler ca. 22 x 27 cm. Stek suffleen i forvarmet ovn, på 160 °C. Sett formen på en rist midt i ovnen, i ca. 45 min. Overflaten på en reisauflauf skal være lysebrun. Prøv med en knivspiss for å se om den er gjennomstekt.
Varm opp bærene sammen med sukkeret og mos dem. Bruker du bjørnebær, dropp stavmikseren og bruk heller en gaffel. Avkjøl den tykke bærsausen før du serverer den. Eller lag simpelthen en saus av friske bær ute koking, og sukre etter smak.
Strø melis på overflaten av suffleen og dekorer med litt hele bær, og server bærsausen ved siden.
Tidsforbruk:
Tilberedning: 25 minutter
Steking: 45 minutter.