Posted in:

Teigtaschen mit Pilzen

Pastaputer med soppfyll

Teigtaschen er en elegant rett, som ikke vanskelig å lage. Vi laget soppfyll, men du kan nærmest bruke det du har tilgjengelig hjemme og liker best.

Teigtaschen, en slags pasta, er ikke noen unik østerriksk rett. Det finnes mange utgaver av denne retten over hele verden. Kanskje ikke overraskende er denne rette særlig populær i Kärnten, som jo grenser til Italia. Her kalles den kasnudeln. Fra middelalderens Østerrike finnes beskrivelser som «hardtarbeidende fruer fylte deig med smakfullt innhold». Uansett, soppfylte teigtaschen er en fin avveksling fra ferdigpasta.

Ingredienser for 4 personer:

Deigen:
300 gram mel (gjerne tipo 00)
3 egg
1 eggeplomme
2 ss olje
2 ss vann
1 ts salt

Bland alt sammen og elt godt. La deigen stå tildekket og kjølig i 1 time. Kjevle deretter tynt ut og skjær ut 10 cm brede sirkler. Har du en rund utstikker på ca. 10 cm. med bølgemønster, bruk gjerne denne. Deigrester kan du kna sammen og kjevle ut igjen, for flere sirkler.

Soppfyllet:
1 liten kokt potet (moset)
250 g fersk sopp
1 liten løk
1 fedd hvitløk
1 dl kremfløte
persille
salt
pepper

Hakk sopp, løk og hvitløk og fres deretter i olje. Tilsett fløten, potetmosen og persillen før du gir det hele et oppkok. Smak til med salt og pepper. Småkok, om nødvendig, et par minutter slik at fyllet blir til en tykk stuing. Avkjøl fyllet.

Legg deretter fyllet midt på deigbladene 1 cm fra kanten, brett over deigen og press sammen kantene slik at pastaputene er tette.

Legg teigtaschene i lettsaltet kokende vann, og kok i omtrent 4-6 minutter. Bruk en vid kjele, men legg ikke i for mange av gangen. Fisk dem opp med en hullsleiv og la den renne av litt før du legger dem på tallerken.

I Steiermark serveres teigtaschen gjerne med rømme og kürbiskernöl (gresskarkjerneolje).

Annonse

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.