Posted in:

Tiroler Gröstl

Pytt i panne med speilegg

© by Tirol Werbung

Pytt-i-panne på Tirolervis. Tiroler gröstl er ikke bare populær husmanskost, men står også på menyen til mange ski- og vandrehytter.

Denne type retter oppstod for behovet å lage noe godt av rester. Man skal jo ikke kaste mat. Er det et par skiver med stek til overs, eller du har litt bacon liggende er det fort gjort å hakke opp dette og sammen med poteter og steke dette i en panne.

Strengt tatt behøver man vel ikke noen oppskrift for Tiroler gröstl, men det kan kanskje være kjekt å vite mengden av ingrediensene. Uansett, er dette en grei måte å få brukt opp rester på og en kjapp og lettvint lunsj. 

Ingredienser for 4 personer

250 g kjøtt (svin, okse, lam)
600 g poteter
2 løk
4 egg
Krydder etter smak (majoran, persille, karve)
Matolje

Fremgangsmåte

Start med å kutte opp kjøtt og poteter i cirka like store biter. Hvis du skal koke poteter spesielt til denne retten, bruk faste typer som for eksempel: Asterix, Folva, Beate og Laila.

Finhakk løken og fres i pannen i litt olje på middels varme, sammen med majoran og karven. Det skal ikke stekes brunt, men løken skal bli myk og krydderet skal frigjøre aromaene sine. Deretter tilsetter du kjøtt og poteter og surrer det i pannen til alt sammen har fått en fin brunfarge.

Stek speileggene og legg på toppen.

Server Tiroler gröstl med brød og smør.

ANNONSE

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.