Posted in:

Vintervandring i Østerrike

© by Lisa Eiersebner / Österreich Werbung

Vandreferie i Østerrike er ikke bare forbeholdt den varme årstiden. Også i den kalde årstiden kan du nyte herlige dager i Østerrike med vintervandring og trugeturer.

Etter å ha vært på utallige vandreturer rundt i hele Østerrike i løpet av vår, sommer og høst prøvede jeg meg også på noen turer til fots om vinteren. Selv om det fleste hiver seg ned slalåmløypene eller suser av gårde i langrennssporet har jeg oppdaget gleden av vintervandring. Det har også mange av turiststedene rundt om i Østerrike og de har begynt å prepare og merke spesielt utvalgte vandreturer gjennom snølandskapet.

Både snø- og barmarksvandring

Vinteren er på ingen måte lik over hele Østerrike. Snømengden kan selvfølgelig variere fra 0 cm til flere meter. I de snøfrie stedene kan du selvfølgelig benytte de fleste stiene året rundt, men oppe i fjellet er nok utvalget noe mindre. Men selv her finnes det muligheter. Det prepareres ruter for å vandre i naturen også når det er snø. Her er noen eksempler på steder som byr på vintervandring:

Brandnertal

i Vorarlberg er det perfekte reisemål for de som vil nyte noen rolige dager også i vinterferien. Her er kulinariske utskeielser som råder fremfor utagerende after-ski. Turismen i det naturskjønne området har lagt opp såkalte Genusstouren (nytelsesturer) hvor man besøker spisesteder underveis. For den flotteste utsikten finn frem til turer merket «Höhenwanderweg» i beskrivelsen. Sjekk tilbudet med turer fra 2,2 til 19,5 kilometers lengde.

Gottesackerplatået

bød på en av de herligste vintervandreturene vi har vært på hittil. Utsikten til vinterlandskapet rundt Kleinwalsertal fra 2000 meters høyde på Gottesackerplatået er simpelthen fenomenal. Du kan ta velge mellom vandreturer på 5-8 kilometer på godt preparerte «vinterveier». Ta med hele familien og nyt vinterlandet Østerrike på sitt beste.

< Klikk på bildene for å se dem større >

Filzmoos

i Salzburgerland er en av stedene som har mye å by på for de som ikke har ski på beina. 50 kilometer med preparerte vintervandrestier gjennom snødekte skoger, med spektakulær utsikt og koselige hytter og hotell. Vi var med på en guidet vintervandring og fikk i tillegg til en flott tur i naturen også med oss alt fra små kulturelle anekdoter til rikelig med informasjon om landskapet vi vandret i. Dette er en deilig måte å gjøre det på ettersom man lar guiden ta seg av det praktiske og lede vei.

Seefeld

i Tirol (som du kanskje husker fra ski-VM i nordiske grener i februar 2019) byr også på flott muligheter for vintervandring. Her byr de på rundt 140 kilometer preparerte vintervandreløyper. Det finnes også ulike temavandringer og du kan bestille ferdige vandrepakker inklusive overnattinger.

Almenland

i det sørøstlige Steiermark er vintrene som oftest milde og man kan bruke de vanlige turstiene året rundt. Selv om det skulle komme noen få centimeter snø. Vi hadde noen flotte turer rundt Teichalm, ikke langt fra Graz. Her var det skiltet noen ruter spesielt for vintervandring som vi testet, samt at vi fulgte skilting for en sommerrute ettersom snødybden ikke var dypere enn at man kunne gå med gode vinterstøvler. Sjekk snøforholdene før du går ut enten i resepsjonene på hotellet om du bor på stedet, eller det lokale turistkontoret.

ANNONSE

Trugevandring

Når snøen er dyp og landskapet dekket av et flott hvitt teppe, er det kanskje ikke mulig å gå med vanlige vinterstøvler. Derimot kan truger være et godt alternativ. Moderne truger er langt enklere å bruke enn det man tror. Har du aldri forsøkt det før, begynn i et enkelt ikke for bratt terreng og ta det med ro. Ta noe korte turer først. Bli gjerne med på en guidet tur, slik at du kan plukke opp noen råd og tips fra guiden.

 • Trugevandring i Østerrike

  Posted in:

  Trugevandring i Østerrike

  Uberørte, snødekte steder når du ofte bare med truger. Truger er ikke bare ideelt for å utforske det fortryllende vinterlandskap, men er også perfekt for å redusere tempoet i ferien og nyte den friske luften. Finn deg en rolig avkrok i skogen eller på fjellet, uten skiheiser og ferieanlegg. Ta en pause fra den hektiske […]

  Les hele artikkelen

Sikker vintervandring

Når du beveger deg ute i naturen når det er mye snø gjelder det å være varsom. Her er de viktigste reglene for å kunne nyte en fottur om vinteren.

 • Sjekk værmeldingen før du legger ut.
 • Kle deg etter været og ta gjerne med ekstra klær.
 • Ta med mat og drikke. Man kan også dehydrere når det er kaldt.
 • Følg skiltingen for vintervandreturer.
 • Gå ikke inn i områder som er sperret av eller med advarselskilter. Det kan være fare for snøskred.
 • Undersøk alltid på forhånd om mulige ruter og føreforhold.
 • Legg igjen beskjed på overnattingsstedet ditt om hvor du har tenkt og hvor lenge du planlegger å være vekk.

Begynn gjerne med små turer slik at du vet hvor langt du går  i løpet av 30 minutter eller 1 time. Øk lengden på turene etter hvert.

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.