Posted in:

Trugevandring i Østerrike

© by SalzburgerLand Tourismus

Trugevandring øker i popularitet og du ser ofte trugespor i terrenget rundt omkring i de østerrikske Alpene.

Uberørte snødekte steder når du ofte bare med truger. Truger er ikke bare ideelt for å utforske det fortryllende vinterlandskap, men er også perfekt for å redusere tempoet i ferien og nyte den friske luften. Finn deg en rolig avkrok i skogen eller på fjellet, uten skiheiser og ferieanlegg. Ta en pause fra den hektiske atmosfæren som ofte hersker i heisanleggene, og spenn på deg trugene.

Ut i vinterlandskapet

Uansett om du bruker bil, buss eller tog, er det enkelt å komme seg ut i vinternaturen for en tur på truger. Nymoderne truger er lette og hendig, som lar seg spenne fast utenpå sekken, og stavene skyves sammen, slik at du enkelt får alt med deg. Du trenger ikke hverken skiheis eller oppmerkede løyper. Er det minst 20 cm. Snø på bakken er det bare å begi seg ut i naturen. Hvis du skal ut i bratt terreng eller gå nedenfor åpne fjellsider, bør du alltid sjekke snøskredvarselet. Snakk med resepsjonen på hotellet eller på turistkontoret før du drar ut. Dessuten kan du melde deg på en guidet trugevandring.

< Klikk på bildene for å se dem større >

Guidete trugeturer

Hvis du nettopp har begynt med truger anbefaler vi at du blir med på guidet trugevandring til å begynne med. Da kan du plukke opp tips til både teknikker og fine vandreruter. Sjekk nettstedet til turistkontoret i regionen du skal til, for å se hva de tilbyr. Søk etter «schneeshuhwandern» (trugevandring på tysk). Har du med deg en guide blir det ikke bare snakk om truger, men du får vite mye om naturen og kulturen til regionen. De lokalkjente guidene er som oftest omvandrende «wikipedia» når det gjelder nærområdet, aktivitetene og ikke minst hvilke fjellhytter som har den beste maten.

Bevertede fjellhytter

Det er sjelden langt mellom de bevertede fjellhyttene i Østerrike. Enten du skal på overnattingstur eller på en dagstur, er det en god ide å finne en hytte, eller fler, i området du skal på trugevandring i. Det er hyggelig å sette seg ned i varmen med noen godt å spise og varmt å drikke. De aller fleste fjellhyttene i Østerrike serverer god husmannskost, som for eksempel Schopfbraten, Kaiserschmarrn eller Griesnockerlsuppe.

Nyttige linker

Lawineninfo Österreich (Her finner du snøskredvarsling. Mye på tysk, men noen av delstatene har også info på engelsk)

Snowshoe trails in Austria (Forslag til trugeturer i Østerrie fra outdooractive.com)

 • Høyfjells vintervandring på Gottesackerplatået, Kleinwalsertal, Vorarlberg, Østerrike

  Posted in:

  Vintervandring på Gottesackerplatået

  Jeg var ikke kommet mange meterne fra heisstasjonen og ut på Gottesackerplatået, før det lå et eventyraktig vinterlandskap fremfor meg. Uten å tenke særlig lenge over det bega jeg meg ut på den lengste runden på 5 kilometer (finnes også en kortere versjon på 3 km). Det var kommet nysnø et par dager før slik […]

  Les hele artikkelen

 • Trugevandring ved Hirschegg, Kleinwalsertal, Vorarlberg, Østerrike

  Posted in:

  Trugevandring ved Hirschegg

  Sammen med Sebastian, en erfaren fjellfører, la 10 stykker ut fra Hirschegg midt i Kleinwalsertal på en runde i variert terreng. Halvparten hadde aldri hatt truger på beina. Solen hadde akkurat kommet seg over fjellkammen i øst når vi la ut på den 2 timer lange turen. Opp i lia De som ikke hadde egne […]

  Les hele artikkelen

 • Breitachklamm

  Posted in:

  Vinterjuvvandring gjennom Breitachklamm

  Ettersom jeg var noen dager i Kleinwalsertal, Østerrike benyttet jeg sjansen til å gjøre en vinterjuvvandring i Breitachklamm. Jeg har vært på mange flotte juvvandringer rundt i Østerrike, men aldri om vinteren. Det snødekte landskapet bød på en annerledes atmosfære og en herlig vinterlig opplevelse. Passfri grenseovergang Jeg hoppet på bussen i Riezlern i Kleinwalsertal […]

  Les hele artikkelen

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han landet meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.