Posted in:

Trugevandring i Østerrike

© by SalzburgerLand Tourismus

Trugevandring øker i popularitet og du ser ofte trugespor i terrenget rundt omkring i de østerrikske Alpene.

Uberørte, snødekte steder når du ofte bare med truger. Truger er ikke bare ideelt for å utforske det fortryllende vinterlandskap, men er også perfekt for å redusere tempoet i ferien og nyte den friske luften. Finn deg en rolig avkrok i skogen eller på fjellet, uten skiheiser og ferieanlegg. Ta en pause fra den hektiske atmosfæren som ofte hersker i heisanleggene, og spenn på deg trugene.

Ut i vinterlandskapet

Trugevandring er perfekt enten hvis du er en nybegynner på snø, eller om knærne kanskje ikke lenger holder i alpinbakken. Jeg har en forkjærlighet for å gå på truger over tregrensen, av samme grunn som jeg vandrer om sommeren, for å nyte utsikten. Hvis du dessuten er nybegynner er det enklere å komme seg frem på småkupert mark uten for mange trær. På en annen side er det også noen tilfredsstillende med å gå i skogen, helst utenfor allfarvei og gjerne alene for å nyte stillheten til sitt fulle.

Med eller uten guide

Uansett om du bruker bil, buss eller tog, er det i Østerrike stort sett enkelt å komme seg ut i vinternaturen for en tur på truger. Nymoderne truger er lette og hendig, som lar seg spenne fast utenpå sekken, og stavene skyves sammen, slik at du enkelt får alt med deg. Dessuten trenger du verken skiheis eller oppmerkede løyper. Er det minst 20 centimeter snø på bakken, er det bare å spenne på seg trugene og begi seg ut i naturen. Hvis du skal ut i bratt terreng eller gå nedenfor åpne fjellsider, bør du alltid sjekke snøskredvarselet. Snakk i allefall med resepsjonen på hotellet eller folkene på turistkontoret før du drar ut. Hvis du ikke har lyst ut på egen hånd, kan du også melde deg på en guidet trugevandring. Lokalkjente guider byr på morsomme ruter, for trugevandrere på alle nivåer.

< Klikk på bildene for å se dem større >

Guidete trugeturer

Hvis du nettopp har begynt med truger anbefaler vi at du blir med på guidet trugevandring til å begynne med. Da kan du plukke opp tips til både teknikker og fine vandreruter. Sjekk nettstedet til turistkontoret i regionen du skal til, for å se hva de tilbyr. Søk etter «schneeshuhwandern» (trugevandring på tysk). Har du med deg en guide blir det ikke bare snakk om truger, men du får vite mye om naturen og kulturen til regionen. De lokalkjente guidene er som oftest omvandrende «wikipedia» når det gjelder nærområdet, aktivitetene og ikke minst hvilke fjellhytter som har den beste maten.

  • Trugevandring ved Hirschegg, Kleinwalsertal, Vorarlberg, Østerrike

    Posted in:

    Trugevandring ved Hirschegg

    Sammen med Sebastian, en erfaren fjellfører, la 10 stykker ut fra Hirschegg midt i Kleinwalsertal på en rundtur på truger i et variert terreng. Halvparten hadde aldri hatt truger på beina før. Solen hadde akkurat kommet seg over fjellkammen i øst når vi la ut på den 2 timer lange turen. Opp i lia De […]

    Les hele artikkelen

Bevertede fjellhytter

Det er sjelden langt mellom de bevertede fjellhyttene i Østerrike. Enten du skal på overnattingstur eller på en dagstur, er det en god ide å finne en hytte, eller flere, i området du skal på trugevandring i. Det er alltid hyggelig å sette seg ned i varmen med noen godt å spise og varmt å drikke. Dessuten serverer de aller fleste fjellhyttene i Østerrike god lokal husmannskost, som for eksempel Schopfbraten, Kaiserschmarrn eller Griesnockerlsuppe.

ANNONSE

Nyttige linker

Lawineninfo Österreich (Her finner du snøskredvarsling. Mye på tysk, men noen av delstatene har også info på engelsk)
Snowshoe trails in Austria (Forslag til trugeturer i Østerrike fra outdooractive.com)

Annonser

Share, , Google Plus, Pinterest,

Skrevet av Arnold Weisz

Arnold har reist verden rundt og besøkt bortimot 70 land. Som halvt østerriker (den andre halvparten er norsk) kjenner han Østerrike meget godt. Arnolds uovertrufne pasjon for kaker og fjellturer, gjør ham til en perfekt reiseskribent om Østerrike.